Kurpitsa taipuu myös pannukakuksi! Helpon pyhäinpäivän herkun voi tehdä valmiiksi jääkaappiin ja syödä vaikka aamupalaksi.

En ole koskaan juhlinut halloweenia, mutta pidän juhlista noin yleensä. Haluan juhlia syntymäpäiviäni joka vuosi ja mangun aina muitakin pitämään juhlia merkkipäivinään. Siksi päätänkin juhlia halloweeniä edes herkuttelemalla kurpitsalla!

Rakastan kurpitsoja ja niiden muuntautumiskykyä. Niistä syntyy sose, keitto, risotto, ranskikset, salaatti ja ne maistuvat niin hyvältä ihan sellaisenaan paahdettunakin. Aikaisemmin olen leiponut kurpitsasta kakun, mutta nyt päätin tehdä jotain yksinkertaista. Yksinkertaista, mutta herkullista ja siksi juhlavaksikin sopivaa. Syntyi kurpitsapannari.

Kurpitsapannukakku

1 pellillinen

 n. 1 kg kurpitsaa (myskiä eli butternutia mieluiten)

7 dl maitoa

5 munaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

2 tl fariinisokeria

1 tl kardemummaa

1 tl kanelia

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori kurpitsa(t) ja leikkaa pituussuunnassa kahtia. Koverra siemenet pois ja laita kurpitsa uuniin paahtumaan. Paahda, kunnes kurpitsa on pehmeää. Nosta kurpitsa jäähtymään. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen.

Ota isohko kulho ja kaada maito kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella kurpitsat maidon joukkoon. Lisää munat, jauho, suola, sokeri sekä mausteet ja sekoita vispilällä taikina tasaiseksi.

Levitä leivinpaperi pellille ja kaada seos paperille. Paista uunissa ruskettuneeksi, noin 40 minuuttia.

Anna pannukakun jäähtyä ja vetäytyä vähän. Tarjoile esimerkiksi puolukoiden, hunajan ja pähkinöiden kanssa!

Happy Halloween,

PS. Aina, kun lisäämme tänne reseptejä, lisäämme ne myös keittokirjaamme Soppa 365-sivuille! Reseptit voi lisätä siellä omaan keittokirjaan, jos ne innostavat!

Kommentit (2)

Vierailija
Vierailija

ohjeesta puuttuu se kurpitsa... 

Ilmeisesti lisätty

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto