Kerää kuusenkerkkiä, orvokkeja ym. villiyrttejä ja jäädytä ne jääpalojen joukkoon kesän drinkkejä koristamaan.

Pienet jääpalat piristävät raikasta janojuomaa ja sopivat tyylikkäisiin cocktaileihin. Boolia varten kannattaa villiyrtit jäädyttää pakasterasioihin. Isoilla koristejääpaloilla koristaa ja jäähdyttää juhlaboolin yhdellä kertaa.

Jääpalojen lisäksi kuusenkerkkiä voi pakastaa sellaisenaan ja käyttää vaikka vihersmoothiessa tai raikkaissa kesäsalaateissa. Ehdoton kerkkäherkku on monikäyttöinen, tahmainen ja makea siirappi, jota voi lorauttaa jädekastikkeeksi tai drinkkipohjiin. Tallensin kuusenkerkkäsiirapin ohjeen Soppaan, blogin virtuaaliseen keittokirjaan, josta sen saa kätevästi talteen. Sopasta löytyy myös muita hyviä kerkkävinkkejä.

Suosittelen suuntaamaan kuusimetsälle pian, sillä sanotaan, että kerkät ovat parhaimmillaan juhannukseen saakka. Toki satoa voi korjata niin kauan kun kerkät pysyvät pehmeinä ja vaaleanvihreinä.

PS. Lupaan postata pian pari oivallista kuusenkerkkädrinkkiä, joten nyt hophop siirapin keittoon!

 

Aurinkoisin terkuin,

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto