Saimme kutsun kokkaamaan korealaista ruokaa. Innostuimme heti, sillä Korean herkut ovat olleet jo hetken kova juttu maailmalla.

Vaikka  teimme koralaista ruokaa ensimmäistä kertaa, makumaailma oli tuttu. Korea maistuu chililtä, valkosipulilta, soijalta ja seesamilta. Seesa-   milta ennen kaikkea. Seesamiöljyltä ja seesaminsiemeniltä.

Koreassa on tapana täyttää pöytä monenlaisilla ruokalajeilla ja ahtaa    maha täyteen vapaassa järjestyksessä. Me kuitenkin valmistimme neljä    ruokalajia.

 

Tilaisuutta luotsannut kokki Akseli Herlevi kutsui erästä ruokalajia hauskasti Korean pyttipannuksi. Bibimbapiin voikin sujauttaa jääkaapin kätköistä kaikenlaisia vihanneksia. Aasialaiseen tyyliin perunat korvataan riisillä, mutta tuttuun tapaan koko komeus kruunataan paistetulla munalla. Korealaiseen spydäriin eivät ketsuppi ja sinappi kuulu!

Kokeile bibimbapia vaikkapa lounaaksi tai tee kokonainen korealainen illallinen. Lisää Korea-illan reseptejä olemme koonneet keittokirjaamme.

 

Korealainen pyttipannu – Bibimbap

Pääruoaksi neljälle

2, 5 dl valkoista riisiä

250 g porkkanaa

½ l siitakesieniä

200g mung pavun ituja

250 g tuoretta pinaattia

1 levy norilevää                        

Bibimbap-kastike:

1/2 dl gochujang chilitahnaa

1/2 dl seesamiöljyä

1/2 dl seesaminsiemeniä

2 valkosipulinkynttä

Pikkeliliemi:

1 dl vettä

½ dl riisiviinietikkaa

¼ dl sokeria

1 tl roseepippuria

1 muna/ ruokailija

soijaa

suolaa

Valmista bibimbap-kastike. Hienonna valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset yhteen.

Keitä riisi ohjeen mukaan.

Puolita siitakesienet. Kuori porkkanat, siivuta ne ohuiksi lastuiksi ja nosta kulhoon. Siivuta norilevä ohuiksi siivuiksi.

Kiehauta pikkeliliemen ainekset kattilassa ja kaada kuumana porkkanoiden päälle. Jätä porkkanat maustumaan.

Paista sienet kuumalla pannulla seesamiöljyssä ja mausta reilulla tujauksella soijaa. Laita syrjään odottamaan.

Laita isoon kattilaan reilusti vettä ja mausta se suolalla. Laita pinaatit lävikköön ja kasta kiehuvaan veteen 10 sekunniksi. Huuhtele heti pinaatit kylmän veden alla lävikössä. Purista jäähtynyt pinaatti kuivaksi lävikköä vasten. Ryöppää mung pavun ituja 10 sekuntia kiehuvassa vedessä ja valuta lävikössä.

Paista kaikille ruokailijoille yksi kananmuna pannulla. Jätä keltuainen mukavasti löysäksi.

Kokoa lautaselle keko riisiä ja asettele vihannekset pieniksi kasoiksi riisin ympärille. Pane lopuksi muna koko komeuden päälle keikkumaan ja hujauta lusikallinen bibinbap-kastiketta lautaselle. Tarjoa loput kastikkeesta pöydässä, jotta syöjät voivat lisätä oman maun mukaan.

Kiitos Samsungin porukalle, Akselille ja muille kokkaajille! Kiitokset myös valokuvaaja Ville-Petteri Määtälle upeista kuvista!


Kommentit (1)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto