On Helsinki ja sitten on kesä-Helsinki.

Kesä-Helsinki on maukkaampi kuin se tavallinen Helsinki ja tuoksuukin paremmalle. Kesä-Helsinki on usein myös kauniimpi, nauravampi ja sponttaanimpi. Vaikka Helsingissä on hyviä ravintoloita ympäri vuoden, vain kesäksi aukeavat paikat tuntuvat jotenkin erityisen ihanilta.

Birgitta Hernesaari

Birgitta avasi ovensa viime kesänä. Sen aukeamista odotettiin hartaudella eikä turhaan. Birgitta tarjoilee Stadin parhaita burgereita. Ainakin grillituoreen burgerin pamahtaessa pöytään tuntuu siltä. Majoneesia on runsaasti ja keittiön kuningatteren, aidon hiiligrillin, jälki näkyy.

Birgitalla on iso terassi, mutta myös sisätila on sympaattinen. Sateisena kesäpäivänä on mahtavaa katsella lasiseiniä pitkin valuvia pisaroita ja kuunnella takassa rätisevää tulta.

Lonna

Kesäravintola Lonna avasi myös viime kesänä.Jos Birgitassa voisi istua aamusta iltaan, Lonnaan suuntaisin vasta illasta. Saarella sijaitseva Lonna hämärtyy iltaa kohden ihanan romanttiseksi. Isolle terassille ei voi tehdä pöytävarausta, joten istumaan yleensä mahtuu.

Ruokavaihtoehtoja on vähän, mutta annokset ovat herkullisia. Listalla on yleensä lihaa, kalaa ja kasvista. Myös viinit ovat hyviä, eivätkä liian kalliita.

Lonnaa voisi harkita kohteeksi treffeille tai yllätyssynttäreille. Paikalle pääsee Kauppatorilta JT-linesin veneellä. Menomatkalla matka kestää 10 minuuttia ja takaisin tullessa voi tehä kierroksen, joka kestää 35 minuuttia.

Ihana kahvila

Jo matka ihana kahvilaan on seikkailu urbaaneimmassa Helsingissä. Suvilahden, Helsingin energialaitoksen ja kalasataman uuden asuinalueen taakse jäävän konttikahvilan löytäminen voi tuntua epätoivoiselta, mutta älä huoli, kyllä se on siellä kaikista oudoimalla paikalla ihan Sompasaaren päässä.

Kahvilassa valikoima on vaihteleva, yksinkertainen, mutta herkullinen. Paikka on sisustettu boheemisti ja näkymä on valloittava.

Kesälomaterkuin,

Riikka

PS. Muista myös saaripizzeria Skiffer, Karhupuiston lippakiska ja kahvila Tyyni Töölönlahdella.

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto