*Yhteistyössä Freixenet Mia*

Muistatko vielä miltä maistuu kesä? Pelkkä ajatus leppoisista päivistä ja valoisasta kesäyöstä kutkuttaa: pöytä on täytetty hyvällä ruoalla ja ystävillä, nauru raikaa ja suussa viipyilee viini.

Sain  mahdollisuuden ottaa pienen varaslähdön kesään.  Kokosin Freixenet Mia -viineille kesältä maistuvan menun, jonka voi nauttia kuin varkain. Siinä ihan oikeasti maistuu kesä. Eikä hätää, vaikkei grilliä olisi vielä kaivettu  talviteloilta – menu onnistuu myös ilman, ja maistuu yhtälailla kesältä. (Varaslähdössä on vippaskonstit sallittu!)

Miltä maistuu kesä?  Sopivan savuiselta ja rapeaksi grillatulta. Raikkaalta, suolaiselta ja makealta. Siltä maistuu kesä.

 

Varaslähtö kesään -menu:

 

Grillattua lehtikaalia ja chili-inkivääridippi

***
Kesäkurpitsa-savulohirullat
Parsa-briesalaatti ja yrttipaahdettua leipää
Marinoitua paprikaa ja paistettua Serranon kinkkua

***
Freixenet Mia Aromatic & Fruity 2013
Freixenet Mia Lively & Juicy 2013

*

Kaikki reseptit on helppoja valmistaa ja sopivat tarjottaviksi kevään juhlissa. Menun linkeistä klikkaamalla näet reseptit, jotka on tallennettu blogin virtuaaliseen keittokirjaan. Sieltä saat ne kätevästi talteen.

Grillattu lehtikaali on grillikauden takuuherkku: rapeaa ja sopivan  suolaista pikkupurtavaa.

Kun pöytään kattaa useita eri ruokalajeja, on hyvä tarjota sekä punaista että valkoista viiniä. Ruokailija voi siten täyttää lasin oman mieltymyksen mukaan.

Rennon kesämenun kanssa tarjottavat Mia-viinit ovat kepeitä juomia, jotka sopivat värikkäälle aterialle ystävien kesken tai  kevään juhlabuffetpöytään. Voit lukea lisää Mia-viineistä ja viinintekijä Gloria Collellista täältä.

Kesää fiilistellen,


PS. Tämän menun lisäksi minun keväässä ja kesässä maistuu värikkäät hedelmät, marjat ja pirskahteleva kuohujuoma. Kurkkaa lisää täältä.

Kommentit (1)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto