*Yhteistyössä Freixenet Mia*

Nautin valosta, ilosta ja väreistä – luonnossa, ruoassa ja juomassa. Siksi valmistin pirteän maljan keväälle ja tulevalle kesälle.

Postasin aikaisemmin Varaslähtö kesään -menun, jonka tein yhteistyössä Freixenet Mian kanssa. Tämä postaus on jatkoa yhteistyöllemme. Nyt kun pääruoat on nautittu, on aika keskittyä jälkiruokaan.

Skumppadrinkki on saanut vaikutteita klassikkojuoma bellinistä, johon sekoitetaan persikkapyreetä ja kuohuviiniä. Tässä versiossa hedelmä- ja marjasoseet jäädytetään ja päälle kaadetaan kuohuviiniä. Värikkäät jääpyreet viilentävät ja antavat kesäistä makua kuohuvaan maljaan.

Kun soseisiin tökkää lusikat tai puiset tikut, ne voi syödä kuten jäätelön!

Tämä drinkki on parhaimmillaan aurinkoisena kevätpäivänä, kun mieli on kepeä ja odottaa tulevaa kesää.

Värikkäät skumppadrinkit
kuudelle

3 dl mansikka/mango/persikkapersikkasosetta
1 pullo kuohuviiniä hyvin jäähdytettynä

Tarvitset myös:
6 kertakäyttöistä snapsilasia tms. pientä kippoa
6 pientä lusikkaa tai jädetikkua

Valmista soseet tuoreista tai pakastetuista marjoista tai hedelmistä soseuttamalla. Voit halutessasi käyttää myös valmiita soseita.

Jaa marja/hedelmäsoseet snapsilaseihin. Nosta lasien päälle lusikat ja jäädytä 2-4 tuntia.

Irrota jäätyneet soseet kipoista ja nosta pienet hedelmäjädet cocktaillaseihin tai pieniin viinilaseihin. Kaada päälle kuohuvaa ja nauti.

Freixenet Freh & Crisp Sparkling sopii skumppadrinkkien lisäksi kevään juhlakippistelyyn. Hapokas, puolikuiva kuohuviini löytyy Alkon tilausvalikoimasta (9,24 €). Voit lukea lisää Mia-viineistä ja viinintekijä Gloria Collellista täältä.

Pirskahtelevaa kevättä!


PS. Skumppadrinkki toimii  hauskana päätöksenä aterialle. Ota kunnon varaslähtö kesään ja tarjoa värikäs skumppadrinkki kesältä maistuvan menun jälkkärinä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto