En ollut koskaan noteerannut Torontoa, tai Kanadaa ylipäänsä, potentiaaliseksi matkakohteeksi. Kuitenkin, kun ystäväni muutti opiskelemaan sinne, innostuin. Niin ja osansa oli myös Michelle Williamsin tähdittämällä Take this Waltz –elokuvalla.

Toronto on erikoinen kaupunki. Se on yhdistelmä suurkaupunkia ja pikkukylähenkeä.  Kaupunki on täynnä pieniä taloja ydinkeskustan pilvenpiirtäjäkeskittymää lukuun ottamatta. Lähes kaikilla torontolaisilla on siis kuisti, etu- ja takapiha. Kaupunkikuva on hauska ja kävellen näkee mitä erikoisimpia taloja.

Toronton ruokatarjonta on laaja. Jo kaupunginosien nimet kielivät tästä: Little Italy, Korea town, China town, Little portugal… Etnisen ruoan lisäksi pohjoisamerikkalainen ruoka on vahvoilla burgeineen, dinertyylisine brunsseineen ja Starbukseineen.

Parhaiten reissusta jäi mieleen brunssit. Yleisesti brunsseja ja aamupaloja on kaupungissa PALJON. Trendi on iskenyt ihan yhtä kovaa kuin muuallekin maailmaan. Kaupungin tai kaupunginosan parhaalle ollaan valmiita jonottamaan. Varausta ei tehdä etukäteen vaan paikalle tultaessa tarjoilija ottaa nimen listaan ja kertoo aika-arvion. Odotellessa on aikaa käydä kävelyllä, toisinaan ehtii vain juoda baaritiskillä espresson.

2 brunssitärppiä Toronton matkalaiselle

Uncles and Aunties

Ihana! Yksinkertaisesti ihana. Uncles and Auntiesin sisustus on ylitseampuva, jopa vessassa on rekvisiittana suksia. Hyllyt on täytetty retroleluilla ja seinät vanhoilla jääkiekkojoukkueiden kuvilla. Pöydät ja tuolit ovat eriparisia, sellaisella kivalla tavalla.

Menu on perinteinen ja ruoka herkullista. Söimme jopa omeletin seurana tulleet neljä voideltua paahtoleipää, koska ne maistuivat vaan niin hyvältä! Dinerhenkeen kahvia sai loputtomasti ja ah, kuinka kahvitratin sydäntä lämmitti!

The Federal

Tyylikäs, mutta sopivan intiimi Federal on Little Portugalin alueen the brunssipaikka. (Tällä alueella Michel Williams asuu elokuvassa Take this Waltz).

Söin elämäni parhaan brunssiannoksen. Se on paljon sanottu, sillä brunssi on lempiateriani kaikista. Annoksen pohjana oli lautasen halki kulkeva reilu sipaus mantelivoita (pähkinävoin lähisukulainen), sen päällä oli paksuja lämpimiä french toasteja, niiden päälle oli ripoteltu taateleita, hedelmiä, rapeita pekonisiivuja ja kaiken komeuden kruunasi paistettu hanhenmaksa. Täydelliseen makuelämykseen tarvittiin vielä loraus vaahterasiirappia.

Terkuin,

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto