Startup-tapahtuma Slush tarjosi vierailijalle hyvän ravintolakattauksen lisäksi muutakin mahan täytettä.

Jos et ole vielä kuullut Slushista, viimeistään nyt kuulet. En puhu jäähilejuomasta (vaikka toki silläkin on aikansa ja paikkansa). Slush on stratup-tapahtuma, jossa kasvuyrityksiksi tähtäävät yrityksen poikaset tapaavat sijoittajia ja levittävät yritysideansa ilosanomaa. Lavoilla kerrotaan menestystarinoita, Angry birdseistä ja Jolla-puhelimista. Iltaisin juhlitaan, tietenkin.

No, miten Slush liittyy ruokaan? Arvoitus, jota lähdin selvittämään messukeskukseen.

Kiireen kesyttämiseen superpirtelö

Lyhykäisyydessään Ambroniten tarina on tämä: suomalaisjannut huomasivat ympärillään toistuvan ilmiön. Kiireiset ihmiset säntäilevät työpäivinään paikasta toiseen. Lounas jää helposti väliin ja suuhun sujahtaa proteiinipatukoita tai ihmeellisiä laihdutusjuomia. Silloin herroilla leikkasi ja syntyi ajatus juotavasta pika-ateriasta. Tämä ei itsessään tunnu kovinkaan ihmeelliseltä, mutta jantterit halusivatkin tehdä täyspainoisen aterian, josta saisi vitamiineja, kuituja, proteiineja, hiilihydraatteja ja muita ihmiskehon tarvitsemia aineita. Kaikki haluttiin sen lisäksi tehdä ilman sokeria, gluteiinia ja lisäaineita. Niin, ja tietenkin luomuna ja suoraan luonnosta. Syntyi veteen sekoitettava jauhe eli drinkable supermeal.

Lopputulos on erikoinen. Ambronitelaiset sanovat, ettei se ole smoothie, vaikka kovin se sitä muistuttaa. Juoma ei ole makea eikä suolainen. Se maistuu kauralle ja pähkinälle. Maku muistuttaa etäisesti lasten juotavaa puuroa. Mieleeni juolahtaa heti tuunauskeinot: maku paranisi vaikkapa lorauksella hunajaa.

Pidän ruuasta liikaa, en taida olla kohderyhmää. Yksi Amborniten perustajista kertoo, että suomalainen purjehtija aikoo purjehtia Ambroniten voimalla Atlantin yli. Alan ymmärtää. Voisin itsekin pakata Ambronite-pussin vaellusreppuun ja nauttia sen lounaaksi kannon nokassa. Illalla voisin sitten nauttia nuotiolla paistettuja lettuja. Ambronite vaatii siis oikean ajoituksen.

Terveisin,

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto