Kesäkuu on koittanut eli on aika avata terassikausi ja karauttaa jätskikiskalle. Olutdrinkissä yhdistyy molemmat kesän herkut.

Kesäkuun ensimmäiset päivät ovat käsillä ja nopeimmat ovat ehtineet jo laukata kesälaitumille. Satavarmoja kesän merkkejä ovat terasseille kasautuneet kaljottelijat ja jäätelökioskiin eteen muodostunut jono.

Jottei valinnan vaikeus yllätä, päätimme yhdistää kesän parhaat herkut ja niinpä syntyi drinkki tummasta oluesta ja jäätelöstä. Se sekoitetaan yksinkertaisesti kahdesta ainesosasta: vaniljajäätelöstä ja tummasta oluesta. Vaniljajäätelön tilalle voi toki kokeilla myös oikein tummaa suklaajäätelöä.

Jäätelö ja olut tuottavat yhdessä tuumin tuhdin vaahdon, jota on hauska lusikoida.

Jäätelösooda oluesta

kahdelle


1 plo (0,33 l) tummaa olutta

vaniljajätskiä

1. Valitse kaksi kivaa lasia ja pyöräytä pohjalle jäätelöpallot jätskikauhan avulla.

2. Kaada päälle olut ja anna kuohuta. Juo pillillä tai lusikoi.

Kesäisin terkuin,

Riikka ja Tiina

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto