Kuulin joskus sanonnan, että pizzassa ja seksissä on yhteistä se, että ne molemmat tekevät hyvää, vaikka olisivatkin huonoja. Olen eri mieltä.

Rakastan pizzaa! Hyvää pizzaa siis. Minulle hyvä pizza on usein ohut, siinä on harkitusti täytteitä, jotka on asteltu ajatuksella vähemmän on enemmän. Pohja saa olla rapea ja kastikkeessa on oltava täyteläinen maku. Suola on tärkeää sekä pohjassa että täytteissä.

Tuntuu, että arki-illan pizzafiilistelyt tyssäävät usein tomaattikastikkeeseen. Sen tekeminen vie liian paljon aikaa, koska olen parantumaton hauduttelija.

Siksi arkisin pizzan himon ratkaisee valkoinen pizza. Se tunnetaan monilla nimillä kuten flam kuchen, tarte flambee ja white pizza. Monta nimeä eli rakas lapsi. Valkoisessa pizzassa on ideana korvata tomaattikastike creme fraichella tai vaikkapa tuhdilla jugurtilla. Yksinkertainen idea, joka toimii.

Teen pizzapohjan aina Jamie Oliverin ohjeella. Olen kirjoittanut sen paperille varmaan kymmenen vuotta sitten, enkä pysty lipsumaan siitä. Helpomman pizzahetken voi järjestää käyttämällä leivinjauheella kohotettavaa pizzapohjaa, joka valmistuu 10 minuutissa.

Täytteiksi tyhjenettiin jääkaappi, sillä huomenna nokka kääntyy kohti pohjoista!

 

Valkoinen pizza (3 kpl)

Pizzataikina

½ kg eli 6 dl jauhoja
1 tl  suolaa
1 tl  hunajaa
½ l haaleaa vettä
1 pss kuivahiivaa
kunnon löräys öljyä

Kastike

2 prk creme fraiche

Täytteet

pizza 1: artisokan sydämiä, mustia oliiveja, kirsikkatomaatteja, rucolaa ja juustoa

pizza 2: savulohta, kirsikkatomaatteja ja raastettua sitruunan kuorta

pizza 3: artisokkia, mozzarellaa, anjovisfileitä ja rucolaa

1. Tee ensin taikina. Kaada isoon kulhoon jauhot. Sekoita niihin hiiva ja suola. Tee jauhoihin kolo. Laske vesi mittaan ja sekoita hunaja veteen. Lorota vesi koloon ja sekoita taikina tasaiseksi. Vaivaa 3-5 minuuttia ja lopuksi lorauta öljy. Sekoita vielä öljy kunnolla taikinaan. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan vähintään 30 minuutiksi.

2. Pilko taikinan kohotessa kaikki täytteet. Raasta juusto (myös mozzarella kannattaa raastaa) ja pese ja kuivaa rucola.

3. Laita uuni 250 asteeseen ja laita pelti (ohut) uuniin kuumenemaan. Kumoa taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle. Jaa se kolmeen osaan. Kauli ohueksi joko leivinpaperin päällä tai pöydällä. Levitä creme fraiche ohuelti pizzapohjalle ja levitä täytteet (paitsi rucola ja kirsikkatomaatit).

4. Ota kuuma pelti uunista ja pyydä kaveria vetämään leivinpaperilla oleva pizza pellin päälle. Paista 10-15 minuuttia. Pizza on hyvä, kun reunat ruskistuvat. Toista sama homma muille pizzoille. Peltiä ei tarvitse lämmittää uudelleen. Se pysyy kuumana.

5. Viimeistele kirsikkatomaateilla ja rucolalla!

Terkuin,

Riikka

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto