Olen jo jonkin aikaa tuskastellut meidän eteisin mattotilanteen kanssa. Alkuun siellä oli sellainen kunnon kumipohjainen eteisen matto, Kurakaappari nimeltään, mutta sitä oli jo pesty niin paljon, että siitä rupesi varisemaan sitä kumia ja reunat olivat inhottavasti käpristyneet. Matto oli myös vähän pieni tuohon meidän tarpeeseen.

Kolmen lapsen kanssa haalareita ja kurakamppeita pukiessa olen alkanut arvostaa isoa eteistä. Meillä siis ei todellakaan ole mitenkään iso tuo eteinen, mutta kyllä me sen kanssa pärjäämme. Toki se voisi isompikin olla ja olisi aivan luksusta, jos olisi sellainen kunnon kuraeteinen.

Siirsin nyt tumman, raidallisen, maton ruokailutilasta eteiseen ja se on kokonsa puolesta siihen tosi hyvä. Materiaali on myös hyvä, mutta aika tummahan se on. Juuri siitä syystä en matosta liioin pitänyt ruokailutilassakaan ja nyt se sai sieltä lähtöpassit. Tosin ruokapöydän alla, kuin myös eteisessäkään, ei voi olla kovin arkaa mattoa, sillä ne ovat ehkä ne sotkuisimmat paikat, mitä meidän kodista löytyy.

 

 

Koska vaatteita puettaessa sekä riisuttaessa käytännössä koko eteinen on vaatetta ja muuta kampetta täynnä, on maton myös hyvä peittää melkolailla koko eteinen. Meillä on eteisen lattiamateriaalina laminaatti, joten se ei kauheasti perusta vedestä ja kurasta. Vaatteet on paljon mukavampi levittää eteiseen kun se on maton peitossa. Maton on hyvä olla myös materiaaliltaan edes vähän vettä ja likaa hylkivä sekä helppo imuroitava!

Eteinen on myös meillä melko vetoisa kun sen jälkeen oleva ulkoeteinen on aikalailla yhtä kylmä kuin ulkoilma. Vaatekomero on myös tosi vilpoinen, sillä yksi seinä on sitä ulkoeteistä vasten ja eristys on ihan surkea. Senkin takia on ihan mukava, että eteisen matto on iso, vaikkei tämä nyt mikään villamatto olekaan. 

Kurakaapparin jälkeen minulla oli eteisessä ihanan raikas, raidallinen, matto, josta tykkäsin tosi paljon! Se ikävä kyllä oli mennyt jo aivan nukkaiseksi eikä oikein ollut eteiseen sopiva kun oli niin ohut ja kokoajan ryntyssä jostain kohtaa. Kai se on nyt vain luovutettava ja laitettava matto kierrätykseen vaikka edelleen tekisi mieli vielä se jonnekin sijoittaa.

 

 

Täytyy vielä pyytää miestä nostamaan eteisen kaappia sen verran, että saan maton sen alle. Nyt se on taitettuna, mutta tosiaan on niin iso, että riittää tuonne kaapin alle varmaan kokonaan. Vai olikohan tuo meidän kaappi muuten pultattu seinään kiinni, ettei se kaadu lasten päälle? Pienimmät kun tuppaavat kipeämään mihin vain.

Eteisen penkin takainen seinä on kovin tylsä ja täytyy siihen jossain kohtaa keksiä jotain kivaa. Hyllyä ei voi laittaa, sillä sitten siihen lyö päänsä kun penkiltä nousee. Se olisi kyllä muuten ollut hyvä, sillä pipoille ja tumpuille ei tunnu koskaan olevan tarpeeksi säilytystilaa! Mutta kyllä minä siihen jotain keksin.

Penkin alla olevissa koreissa on vain ne tumput ja pipot, jotka ovat nyt käytössä, mutta silti ne ovat ihan täynnä. Koululaisen pipot ja tumput mahtuivat onneksi koriin kaapin alahyllylle ja kuivumassa olevat tumput kaapin muille hyllyille. Kaappi on kyllä ollut tosi hyvä tuossa eteisessä ja muutenkin olen ollut erittäin tyytyväinen, että laitettiin tuo seinä umpeen!

 

-R

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

Torey
1/4 | 

Mä tykkään tosta matosta tossa! 😊

Ja siis ei tosiaan ole tumpuille koskaan riittävästi säilytystilaa! Mies haki Ikeasta lipaston meidän eteiseen ja aika hyvin sain sen heti täytettyä. Miehen laatikko on tyhjin, lasten laatikot tursuaa. 😅

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! 😊 Nyt munkin silmä on jo ruvennut tottumaan siihen. 👍🏼

Toi on kyllä just niin miehellä on vähiten tumppuja ym. ja sit lapsilla aivan sairaasti! 😅 Puolia ei kuitenkaan edes tuu käytettyä.

-R / Koti Kumpulassa

Tuulia
2/4 | 

Hei! Joku voi nyt tähän tuhahtaa, että nämä ovat näitä "first world problems", ja saa toki tuhahtaa, tottahan se on, mutta olen todellakin tuskaillut eteisen mattoasian kanssa. :) Meillä on vanha (ja myös vetoisa) puutalo, jonka eteisessä on puulattia, joka ei sekään ota mielellään selkäänsä kolmen lapsen ja kahden aikuisenkin edestä lunta/kuraa/hiekkaa jne. Tähän asti siinä on ollut sellainen "kuramatto", joka siihen levitettiin ensi hätään heti remontin päätteeksi, mutta olen pitkään halunnut siihen jotakin paremman näköistä mutta yhtä toimivaa. Sulan maan aikaan meille kulkeutuu tosi paljon hiekkaa ym, joten on hyvä, että matto ei päästä niitä läpi, mutta nyt, kun on aika luopua edellisestä kuramatosta, olen pähkäillyt villamaton, sisal/juuttimaton, polyesterimaton ja - niin, vaikka ruma onkin - sellasen samantyylisen kuramaton välillä. Pelkään, että villamatto ja sisal/juuttimatto eivät kestäisi tuota hiekka- ja lumisohjoa, enkä haluaisi kuitenkaan sitä lattiaakaan piinata niillä. Miten muut ovat ratkaisseet ongelman?

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

No just näin! Kolmen lapsen, kahden aikuisen ja koiran mukanaan tuomat kurat, hiekat, lumet ja rännät. Vaatii eteisen matolta yllättävän paljon. Tämä (Ikean Kärbäk) on tarkoitettu myös ulkokäyttöön, joten olettaisin, että hieman kestää näitä olosuhteita, mutta pelkään myös, että päästää lävitseen veden, oli sitten missä muodossa tahansa! Materiaaliltaan se on polypropeenia (mitä ikinä se sitten onkaan), mutta ei ole sellainen muovisen tuntuinen kuitenkaan. Ikean sivuilla sanottiin, että se kestää sadetta, mutta tosiaan, päästääkö se vettä läpi? Kudottu se kuitenkin on, että maalaisjätki sanoisi, että jotain välejä siinä silloin on. Tosi ärsyttävää! Ja todellakin first world problem.

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat