Minun ja koululaisen yhteiseksi harrastukseksi on muotoutunut kotikosmetiikan tekeminen ja tällä kertaa teimme palasaippuoita. Timanttisia tyyppejä kun olemme niin teimme tottakai timanttisia saippuoitakin! 

 

 

Meidän saippuantekeminen on varmasti monen saippuantekijän mielestä huijaamista, sillä me käytämme saippuoissamme valmiita saippuamassoja, joita olemme tilanneet Limepop:sta. Ylimmässä kuvassa sulaa kirkas saippuamassa ja alemmissa sitten valkoinen.

Valmiiden saippuamassojen avulla palasaippuoiden teko on älyttömän helppoa ja siksi se onkin loistava äiti-tytärharrastus. Saippuamassa sekä kiinteät aineet kuten kookosöljy ja sheavoi siis vain sulatetaan vesihauteessa. Joukkoon sekoitetaan öljyt (meillä risiini-, kehäkukkaöljy sekä eteeriset öljyt) ja väriaineet. Seos kaadetaan muotteihin ja päälle suihkutetaan taikapähkinävettä.

 

 

Jos haluaa tehdä useita erivärisiä kerroksia, suihkutetaan väliin taikapähkinävettä, annetaan jähmettyä hetki ja lisätään seuraava kerros. Kerroksia voi tehdä vaikka kuinka monta ja vaikka mitä värejä. Voi käyttää läpinäkyvää tai valkoista massaa ja värjätä sitä. Tai olla värjäämättä. Tuoksuja voi lisäillä oman maun mukaan, samoin kuin koristeitakin.

 

 

Me löysimme timanttimuotit Ikeasta ja kun olimme saaneet muotit täyteen, jatkoimme hommaamme pitkulaiseen muottiin (myös Ikeasta) sekä isompaan palamuottiin (Tigerista). Seos oli jo tosi jähmeää kun kaadoin loppuja isoon muottiin ja sen huomaa kyllä lopputuloksesta, joka ei ole kovin esteettinen. Mutta kovassa käytössä saippua jo on ollut ja toimii loistavasti.

 

 

Me käytimme nestemäisiä sekä jauhemaisia värejä ja sekoittelimme niitä mielemme (koululaisen mielen) mukaan. Osassa oli jopa biohajoavaa glitteriä seassa ja kovin oli tarkkaa minkä verran mitäkin saippuaa mihinkin muottiin tuli.

 

 

Aika hienoja timanttisaippuoita saimme aikaan ja minun kotikosmetiikkamieltäni lämmittää kovasti se, että tyttökin on niin innoissaan tekemässä kanssani ihania kotikosmetiikkajuttuja!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat