Olen aivan ihastunut inkiväärin eteerisen öljyn tuoksuun. Se tuoksuu niin taivaallisen ihanalle, että voisin kylpeä siinä! En tiedä tuleeko siitä minulle niin kovasti mieleen yksi lempiruoistani - sushi - vai miksi ihmeessä olen siihen korviani myöten rakastunut?

Tällä kertaa keksin käyttää inkiväärin eteeristä oljyä palasaippuaan, jotta sen minut täysin huumannut tuoksu jäisi käsiini ja siitä sitä voisi sitten haistella vaikka kokoajan. Palasaippuaa käytän siksi, että se ei kuivata käsiäni vaan pitää ne edes kohtalaisessa kunnossa.

 

 

Palasaippuan olen tehnyt valmiista saippuamassasta, joka ei sisällä sodium lauryl sulfate -tensidiä (SLS). Se kuivattaa ihoani ilmeisesti eniten, sillä huomaan käsieni menevän kamalaan kuntoon, jos pesen niitä toistuvasti SLS:ää sisältävällä saippualla. Lisäksi olen lisännyt palasaippuaan kosteuttavia öljyjä ja glyseriiniä pitämään käsistäni huolta.

Käytin tähän sushilta tuoksuvaan inkiväärisaippuaan valkoista saippuamassaa, jonka pilkoin niin pieniksi paloiksi kuin vain jaksoin. Pilkotun massan laitoin vesihauteeseen sulamaan ja sekoittelin sitä mahdollisimman vähän, jotta massaan ei päässyt ilmakuplia ihan kamalasti. 

 

 

Kun massa oli sulanut, lisäsin joukkoon monoiöljyn sekä kookosöljyn ja annoin niiden sulaan saippuamassan seassa taas välttäen liikaa sekoittelua. Kun kiinteät öljyt olivat sulaneet, lisäsin joukkoon kehäkukkaöljyä (auringonkukkaöljyyn uutettua kehäkukkaa), glyseriiniä ja risiiniöljyä.

Sekoittelin kaikki ainekset keskenään mahdollisimman rauhallisesti ja laitoin levyn pois päältä. Meillä siis on induktioliesi, joten levy lopetti samantien lämmittämisen. Jätin kuitenkin kattilan vielä vesihauteeseen, jotta saippua pysyi sulana ja lisäsin inkiväärin eteerisen öljyn. Lisäsin sitä ehkä parisenkymmentä tippaa, sillä halusin todellakin saippuan tuoksuvan inkiväärille!

 

 

Kun olin saanut eteerisen öljyn sekoitettua sulaan massaan, kaadoin saippuan muottiin jähmettymään. Annoin sen jähmettyä ensin aikansa huoneenlämmössä ja sitten siirsin muotin jääkaappiin. Kun saippua oli kunnolla jähmettynyt sekä viilentynyt, otin sen pois muotista ja leikkasin osiin.

Tykkään, että palasaippuaa on helpompi käyttää kun se ei ole kovin iso. Tästä syystä leikkasin melko ohuita paloja, käärin ne sitten leivinpaperiin ja laitoin tiiviiseen rasiaan säilytykseen. Edelliset palasaippuat, jotka tein (täällä lisää), olivat mielestäni hieman liian paksuja ja alkuun niitä oli hankala käyttää, joten leikkasin nämä ohuemmiksi. 

 

 

Näihin paloihin en itse enää lisännyt väriaineita, sillä tein nämä kerrankin ihan itseksini. Yleensä lapset ovat mukana hommissa ja silloin kyllä ei värejä säästellä! Vaikka se saippuanteko lasten kanssa onkin ihanaa yhdessä tekemistä, on välillä aika rentouttavaa puuhastella ihan yksin!

 

-R

 

Kommentit (2)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Tälläiselle kärsimättömälle luonteelle valmismassa sopii kuin nenä päähän sillä se ei vaadi kypsyttämistä vaan on valmistajan ohjeistuksen mukaan käyttövalmista 6 tunnin kuluttua muottiin kaatamisesta. 😊 Ajattelin seuraavaksi, sitten kun nämä nykyiset loppuvat, tilata Pienen Tuoksukaupan luomusaippuamassaa (https://www.tuoksukauppa.net/fi/tuote/3800010).

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram