Minä olen aiemminkin kirjoittanut, että inhoan suuresti sitä, että tietyn ikäisen tai näköisen ihmisen pitäisi pukeutua tietyllä tapaa. Kaikenlainen muottiin tunkeminen ahdistaa minua suuresti! Me kuitenkin olemme jokainen yksilöitä ja jokaisella on oikeus olla juuri sellainen kuin haluaa olla niin kauan kuin ei satuta tai loukkaa muita.

Nyt kesän kynnyksellä kävi mielessä sellainen asia kuin äitiys. Äitiys ja pukeutuminen noin tarkemmin otettuna. Millaisia vaatteita äiti saa käyttää? Pitääkö äidin näyttää äidiltä ja onko äidin oma pukeutumisidentiteetti mennyttä siinä kohtaa kun hänestä tulee äiti? Miltä sen äidin nyt sitten ihan oikeasti kuuluisi näyttää?

Minä olen aina mennyt pukeutumisasioissa sen mukaan, miltä minusta itsestäni tuntuu. En ole kertaakaan miettinyt, että voinko mennä rannalle pienissä bikineissä, koska olen äiti. Sitä olen toki miettinyt, että pysyvätkö paikat piilossa niissä pienissä bikineissä kun lasten kanssa touhuan, mutta ikinä ei ole mielessäni käynyt, että äitinä en saisi pukeutua niin kuin haluan.

 

 

Tämä asia tuli taas mieleeni kaupassa vaateosastolla. Juuri siellä uikkariosastolla kuulin ilmeisesti kahden äidin katselevan bikineitä ja toinen sanoi, etteihän äiti-ihminen nyt sellaisia voi päälleen laittaa. En tiedä oliko se vitsi - toivottavasti oli! Olisi kamalaa, jos pitäisi tosiaan ajatella, että äitinä en voisi mennä rannalle bikineissä.

Minun mielestäni jokaisen kuuluu pukeutua oman maun ja niiden omien rajojen mukaan. Mutta minun mielestäni niiden ei pitäisi olla mitenkään tekemisessä äitiyden kanssa. Tarkoitan siis sitä, että miksi ihmeessä en saisi laittaa päälleni niitä vaatteita, mitä ihan oikeasti haluan, koska olen äiti? Vaikka kuinka haluaisin, mutta koska olen äiti, en saa.

 

 

Kyllä minäkin mietin, mitä päälleni puen, mutta ehkä enemmän sitä kautta, että mistä minä tykkään ja mikä minun mielestäni sopii minulle. En mieti, mitä muut ajattelevat tai että voinko laittaa päälleni jotain, koska olen tietyn ikäinen tai koska olen äiti. Mietin, että jos laitan lyhyen hameen päälleni, voinko pyllistellä ja kyykkiä sen kanssa hiekkalaatikolla ilman, että pikkuhousut vilkkuu.

Aloin oikein miettimään, että minkähänlaiset bikinit äiti-ihminen sitten saa päällensä laittaa? Onko äidille olemassa joku pukukoodi, jonka olen täysin missannut? Vai tarkoittikohan ostoksilla ollut nainen todellisuudessa sitä, että hän ei kehtaa laittaa bikineitä päällensä, sillä häpeää omaa vartaloaan? Ei se sen parempi ajatus ole, mutta silloin se ei liittyisi suoranaisesti tähän äitiyteen.

 

 

Toivottavasti nainen tarkoitti vain sitä, että ne kyseiset bikinit olisivat tosi epäkäytännölliset rannalla lasten kanssa. Toivon, että hän ei häpeillyt vartaloaan tai ajatellut, että äitinä hän ei saisi pukeutua niinkuin haluaa. Toivottavasti muutkaan naiset ja äidit eivät niin ajattele!

En usko, että kovin moni isäihminen jaksaa pohtia, että mitkäköhän uikkarit voisi laittaa rannalle muksujen kanssa.

 

-R

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat