Vähän jo kerkesi käydä kylmä hiki otsalla kun tajusin, että uudenvuoden tinoja ei enää myydä! Nopsa googletus ja homma ratkaistu. Ratkaisun nimi oli mehiläisvaha, jota onneksi löytyi diy-kosmetiikkavarastostani. Löytyipä jopa ihan puhdas kauhakin!

 

 

100 grammaa mehiläisvahaa maksoi Limepopista viimeksi tilatessani 2,80 euroa ja siitä valaa kyllä todella monta annosta. Ja mikä parasta, kuivuneen valun voi käyttää uudestaan vaikkapa sitten luonnonkosmetiikassa tai kynttilän valmistuksessa. Muistakaa kuitenkin mehiläisvahan kanssa se, että se saattaa syttyä palamaan ilmeisesti jo sata-asteisena eli mihinkään liekkeihin tai punaiseen hiillokseen sitä ei saa laittaa sulamaan! 

 

 

Asiahan oli pakko testata ennen huomisen h-hetkeä ja kyllä uskon, että mehiläisvaha ajaa asiansa lasten tinanvalussa oikein mainiosti. Sulatus ja kaato kylmään veteen siis! Kiehumaan mehiläisvahaa ei tosiaan saa päästää, sillä silloin se saattaa syttyä palamaan. Heti kun vaha alkaa sulaa, kannattaa se ottaa pois lämmöstä. On tärkeää myös käyttää puhdasta kauhaa tai kattilaa yms, ettei mitkään tinanrippeet esimerkiksi nosta mehiläisvahan lämpötilaa. Muista pitää sammutuspeite lähettyvillä!

Minä sulatin mehiläisvahan testimielessä takan jälkilämmöillä, takan avoimen luukun edessä, en sisällä takan pesässä. Myös vesihaude liedellä toimii oikein hyvin. Jos lasten kanssa tätä hommaa tekee, täytyy muistaa olla todella varovainen. Juuri kuin tinaakin valaessa! Mehiläisvaha sulaa 65:ssä asteessa ja suosittelen kaatamaan sulaneen vahan nopeasti kertaheitolla kylmään veteen niin lopputulos on näyttävin.

 

 

Tästä tämänpäiväisestä ei ehkä ihan ota selvää, mutta aion huomenna valaa sen ehdottomasti uusiksi! Sainpahan muuten miehenkin mukaan testiini tai muuten kädet olisivat auttamatta loppuneet kesken kuvia ottaessani.

Mehiläisvahani olen tosiaan tilannut täältä, mutta ehkäpä esimerkiksi Ruohonjuuresta saattaisi saada vahaa vielä tähän hätään?

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram