Olen jo jonkin aikaa potenut sohvakuumetta ja saanut sen sunnuntaihin asti taltuttua esimerkiksi muuttamalla olohuoneen sisustusta. Mutta tosiaan sunnuntai-aamuna se kuume taas iski ja kovaa! Onneksi mies keksi, että mitä, jos toisimme meidän vanhan kulmasohvan takaisin olohuoneeseen meidän Ikean Söderhamn -sohvan tilalle?

Syy, miksi kulmasohvasta aikoinaan luovuttiin, oli se, että sohva on valtava ja olkkari ei. Silloin meillä oli vielä olohuoneesta kulku myös eteiseen ja sohva teki kulkuväylästä todella ahtaan. Ihastuin Ikean Söderhamnin muotoiluun ja ostimme kulmasohvan tilalle Ikeasta sohvan sekä divaanin. Ne ovat sitten kierrelleet ympäri olohuonetta välillä yhdessä ja välillä erikseen.

Söderhamniin minulla oli useat erilaiset päälliset, joita kaikkia pesin ahkerasti koneessa neljässäkympissä. Laatu kankaissa oli hyvä, mutta eroja niissäkin oli. Vaalean harmaa esimerkiksi venähti tosi nopeasti. Sohva alkoi nyt sitten todella ärsyttävästi nitisemään käytössä ja se oli sitten viimeinen niitti minun sohvakuumeen nousuuni. Söderhamn miellyttää edelleen silmää, mutta se narina ei niinkään korviani!

 

Nariseva Ikea Söderhamn
Nariseva Ikea Söderhamn

 

Olohuone ennen viimeisintä mullistusta.
Olohuone ennen viimeisintä mullistusta.

 

 

Niin siinä sitten kävi, että Söderhamn sai poistua olohuoneesta ja tilalle saapui vanha, vaalea, kulmasohva. Sohva on tosiaan jo kymmenisen vuotta vanha, mutta edelleen hyvässä kunnossa muutamaa pikkunaarmua lukuun ottamatta. Sohva on ehkä laadukkain koskaan tapaamani sohva, sillä sen selkänoja- ja istuintyynyt ovat pitäneet muotonsa aivan uskomattoman hyvin!

Muistelisin, että sohva on Pohjanmaan Kalusteen, mutta saatan olla aivan väärässäkin! Joka tapauksessa, ihan huippuyksilö on kyseessä ja onneksi emme olleet laittaneet sitä vielä minnekään kiertoon vaan se saatiin nopeasti takaisin kotiin. Nyt kun olohuoneesta ei ole enää kulkua eteiseen, ei sohva tunnu liian isolta vaan on ihan mahtavaa kun olkkarissa on istumatilaa runsaasti!

 

 

Minun työpisteeni siirtyi takaisin entiselle paikalleen, jossa se oli jokin aika sitten. Silloin Söderhamnin kanssa vaan tämä paikka oli liian ahdas, mutta nyt kulmasohvan kanssa ihan nappiin! Jotenkin työpöydän vain kuuluu olla tässä, ei siitä pääse minnekään.

Siirtelin muutenkin apupöytiä ympäri olohuonetta sekä ruokailutilaa ja peikonlehtikin  sai siirtyä sohvan pidemmän sivun päätyyn. Työpöytäni tarvitsee ehkä hieman lisää valoa, joten täytyy siihen miettiä joku valaisin vielä. Varsinkin kun taas mennään kovaa vauhtia kohti pimeää kautta niin tarvitsen varmasti hieman lisävaloa pöydän ääreen.

TV-taso pysyi omalla paikallaan ja samoin jukkapalmu sen päässä lampun alla. Peikonlehti oli ennen palmun vieressä tai oikeastaan edessä, mutta nyt kun siirsin sen sohvan viereen, pääsee jukkapalmu kunnolla oikeuksiinsa. Yhtäkkiä huomasin, että palmuhan on kasvanut ihan valtavasti!

 

 

Flamingonkukka  joutui muuttamaan sohvan taakse kulmaan, mutta toivon kovasti, että se viihtyy siinä. Minusta se ainakin sopii siihen tosi hyvin, mutta en tiedä saakohan se siinä tarpeeksi valoa kuitenkaan? Meidän koiraherra on innoissaan kun sohva siirtyi ikkunan eteen niin, että siinä on nyt oiva haukkumispaikka kun emme ole kotona. Ikkuna on aivan kuononjäljissä ja verhot rikki!

Pakko myöntää, että kaipasin sohvaa, jonka selkänojatyynyt ovat vetoketjuilla selkänojassa kiinni! Söderhamnin kanssa oli rasittavaa kun selkänojatyynyt olivat aina hujan hajan lytyssä pitkin sohvaa, mutta nyt ne taas pysyvät ryhdikkäästi paikoillaan. On myös ihanaa kun sohva on nahkaa ja sen saa helposti putsattua, jos siihen kaatuu jotain tai jos koira jättää tassunjälkensä siihen.

Olipa kerrassaan ihanaa tehdä tälläinen löytö omasta takaa! Ei tarvinnut ostaa uutta vaan sain sohvakuumeen taltutettua vanhan sohvan avulla.

 

-R

 

Kommentit (4)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! :) Tämä on siis jo kymmenen vuotta vanha ja muistelisin, että on Pohjanmaan Kalusteen, mutta en tosiaan ole aivan varma! Sohvasta itsestään ei ulkoapäin löydy mitään merkkiä tai logoa harmi kyllä.

-R / Koti Kumpulassa

Terveiset Oslosta
2/4 | 

Heippa , todella kaunis sohva. Ostimme kerran nojatuolin Ikeasta ja se rupesi narisemaan aika nopeasti...onhan tuollainen sohva paljon upeampi ja tyylikkææmpi! Onnea "uudelle sohvalle"😀 Kivalle kodille ja uusille onnellisille hetkille!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! 😊 Tuo narina on tosi rasittavaa! 😅 Joka kerta kun istuu alas tai liikahtaa niin kuuluu nitinää ja natinaa. 🙈

Tämä sohva tuntuu kyllä nyt tosi hyvältä. 👍🏼 Mukavaa iltaa ja onnellisia hetkiä Osloon myös!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram