Palasaippua saa punertavan värin kanelista ja sopii mainiosti joulun aikaan.
Palasaippua saa punertavan värin kanelista ja sopii mainiosti joulun aikaan.

 

Tein kotiin nyt tähän joulunaikaan sopivaa palasaippuaa, joka sopii hyvin myös joululahjaksi. Tuoksun saippuaa saa kanelista sekä inkiväärin eteerisestä öljystä ja värinä toimii ainoastaan kaneli. Saippuasta tuli kivan punertavaa ja väri sopii jouluun mainiosti!

Saippua on tehty luomusaippuamassasta ja joukkoon lisäsin kaapissa ylimääräisenä ollutta marseillesaippuaraastetta ja paria muutakin ekstra-ainetta. Saippua vaahtoaa ihanan pehmeästi ja kaneli sekä marseillesaippuahiutaleet antavat saippualle kivan rakenteen ja ulkonäön.

 

Itsetehty palasaippua on oiva joululahjavinkki ja sen tekeminen valmismassasta on helppoa.
Itsetehty palasaippua on oiva joululahjavinkki ja sen tekeminen valmismassasta on helppoa.

 

Kaneli-inkivääripalasaippua

150 g luomusaippuamassaa
35 g marseillesaippuaraastetta
10 g mangovoita
5 ml manteliöljyä
2,5 ml glyseriiniä
kanelia
inkiväärin eteeristä öljyä

Marseillesaippuahiutaleet ja mangovoi sulatetaan yhdessä saippuamassan kanssa vesihauteessa joko kattilassa tai metallikannussa.

Kun kovat aineet ovat sulaneet, lisätään joukkoon manteliöljy sekä glyseriini ja sekoitetaan varovasti välttäen kuplien muodostumista.

Osa marseillesaippuahiutaleista jäi sulamatta, mutta mielestäni ne antavat valmiille saippualle aika kivan rakenteen ja ulkonäön, joten ei kannatta huolestua, jos kaikki marseillesaippua ei sula saippuamassan sekaan.

Kattila otetaan pois levyltä tai suljetaan induktioliesi, mutta annetaan saippuamassakattilan tai -kannun olla edelleen vesihauteessa. Näin saippua ei pääse jähmettymään liian nopeasti.

Joukkoon lisätään kanelia niin, että väri miellyttää ja sekaan tiputellaan myöskin oman maun mukaan inkiväärin eteeristä öljyä. Sekoitetaan huolellisesti, mutta varovasti, nostetaan kannu tai kattila pois vesihauteesta ja kuivataan astian pohja. Sitten saippua kaadetaan muotteihin.

Marseillesaippuahiutaleet saavat saippuan jähmettymään todella nopesti, joten kannattaa toimia vikkelästi. Jos massa jämähtää liikaa, voi kattilan tai kannun laittaa takaisin vesihauteeseen ja antaa massan sulaa uudestaan.

Kun saippuat ovat hieman jähmettyneet, laitetaan ne jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Sen jälkeen niiden annetaan kovettua huoneenlämmössä vielä muutama tunti ennen muoteista irrottamista.

Koska tein saippuat kotiin, ei minua haitannut se, että saippuapalojen pohja jäi epätasaiseksi, mutta jos haluaa, voi saippuapalojen pohjat leikata tasaiseksi.

Jos saippuat eivät tule heti käyttöön, kannattaa ne kääriä leivinpaperiin ja laittaa tiiviiseen astiaan odottelemaan käyttöön pääsemistä tai lahjaksi antamista.

 

Saippuamassan sekaan voi sulattaa esimerkiksi marseillesaippuahiutaleita.
Saippuamassan sekaan voi sulattaa esimerkiksi marseillesaippuahiutaleita.

 

Palasaippua saa tuoksun kanelin lisäksi myös inkivääristä.
Palasaippua saa tuoksun kanelin lisäksi myös inkivääristä.

 

Pyrin itse kotona pesemään käteni vain käsiä hoitavilla palasaippuoilla, sillä ne pitävät, varsinkin talvisin, rutikuivat käteni edes siedettävässä kunnossa.

Lisään saippuamassan joukkoon aina ihoa hoitavia aineita, kuten mangovoita, glyseriiniä, kasviöljyjä ja sheavoita. Saippuan pohjana käyttämäni luomusaippuamassa on myös sopinut käsilleni mainiosti!

 

-R

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat