Itsetehty deodorantti on tehokas ja palamuotoisena erittäin helppo käyttää.
Itsetehty deodorantti on tehokas ja palamuotoisena erittäin helppo käyttää.

 

Joululahjavinkeillä jatketaan ja vuorossa on ohjeet myrkyttömiin, luonnollisiin, mutta kuitenkin tehokkaisiin deodoranttipaloihin! Nämä kyseiset deodoranttipalat tosin tein itselleni, mutta miksei sellaisia voisi joululahjaksikin tehdä? Varsinkin luonnonkosmetiikan ystäville deodoranttipala on varmasti mieluisa lahja.

Olen ollut tällä samaisella ohjeella tehtyyn deodoranttiin tosi tyytyväinen. Tämä on nyt kolmas kerta kun tätä ohjetta sovellan, mutta muutama aine siinä on aina pysynyt samana - ruokasooda, arrowjuurijauhe ja sheavoi. Muut aineet ovat hieman vaihdelleet, mutta tehokkaana deodorantti on silti pysynyt.

 

 

Tehokas deodoranttipala

2 rkl mangovoita
2 rkl sheavoita
1 rkl mehiläisvahaa
1,5 rkl arrowjuurijauhetta
1 rkl ruokasoodaa
25 tippaa eteerisiä öljyjä

Sulata kiinteät aineet (shea, mehiläisvaha ja mangovoi) kulhossa tai pienessä kannussa vesihauteessa. Kun ne ovat täysin sulaneet, laita liesi pois päältä tai ota vesihaudekattila pois liedeltä, mutta älä ota kannua tai kulhoa pois vesihauteesta.

Sekoita joukkoon huolellisesti arrowjuurijauhe sekä ruokasooda ja lisää eteeriset öljyt. Minä käytin tällä kertaa palmarosan, ruusugeraniumin ja teepuun eteerisiä öljyjä yhteensä noin 25 tippaa.

Sekoita hyvin ja kaada deodorantti puhtaisiin, kuiviin, silikonimuotteihin. Anna jäähtyä kunnolla ennen muoteista irroittamista.

 

 

Säilytän deodorantteja puhtaissa astioissa sekä ylä- että alakerran kylpyhuoneissa ja levitän deodoranttia aina puhtaalle iholle. Joidenkin ihoa ruokasooda tuppaa ärsyttämään, mutta minulle se on sopinut mainiosti.

Myös tämä palamuotoinen deodorantti on vaikuttanut melko toimivalta ja helpommalta sekä siistimmältä käyttää kuin voidemainen deodorantti. Se levittyy kainaloihin suhteellisen hyvin ja mahdolliset sattumat saa helposti levitettyä sormin, jos on tarve.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat