Tiesitkö, että yhdestä joulukinkusta valmistetulla uusiutuvalla dieselillä ajaa keskimäärin jopa kolme kilometriä? Tiesitkö kuinka voit varmistua siitä, että joulukinkkusi, kalkkunasi, kalojesi tai vaikka juuressipsiesi paistorasva päätyy jätteen sijaan dieseliksi?

Kinkkutemppu on helppo tehdä ja onnistuu näin:

  1. Avaa ja huuhtele tyhjä pahvitölkki.
  2. Kaada paistorasva varovasti tölkkiin.
  3. Teippaa tölkki kiinni ja laita se kylmään jähmettymään.
  4. Vie tölkki lähimpään keräyspisteeseen.

Keräyspisteitä löytyy esimerkiksi jokaiselta Suomen K-Citymarketilta sekä lukuisilta Neste-asemilta, K-Marketeilta ja kuntien lajittelupisteiltä. Lähimmän keräyspisteesi voit tarkistaa osoitteesta www.kinkkutemppu.com.

 

 

Kinkkutemppu järjestetään neljattä kertaa ja keräysaika on tällä kertaa 21.12.2019–7.1.2020. Kinkkua syödään Suomessa joka joulu 7 miljoonaa kiloa ja kun otetaan huomioon se, että dieseliä saadaan valmistettua jätteistä ja tähteistä ympäristöystävällisemmin, on Kinkkutemppu aika mahtava juttu!

Jätteistä ja tähteistä tuotetulla Neste MY uusiutuvalla dieselillä on jopa 90 % pienempi CO2-jalanjälki kuin fossiilisella dieselillä. Neste MY uusiutuvan dieselin raaka-aineiden ei tarvitse olla peräisin kinkusta, vaan kaikki eläin- ja kasvisperäinen rasvajäte kelpaa. Kannattaa siis kerätä paistorasvat talteen ja tehdä hyvää palauttamalla ne lähimpään keräyspisteeseen.

Kinkkutempun tavoitteena on saada 200 000 suomalaista kotitaloutta lahjoittamaan jouluruokien paistinrasvansa keräykseen. Jos näin tapahtuu, Kinkkutemppu tekee lahjoituksen vähävaraisia perheitä avustavan Hope:n toimintaan.

Muista siis tehdä Kinkkutemppu! Ja, jos et tänä vuonna sitä hoksannut tehdä niin muista se ensi vuonna.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram