Kahvihulluna minun tulee juotua kahvia monta kuppia päivässä ja nyt kesähelteillä se kuuma kahvi ei vain ihan aina maistu. Silloin jääkahvi on oiva vaihtoehto ja virkistää sekä piristää mukavasti keskellä hellepäivää.

Tykkään tummapaahtoisesta kahvista ja jauhan pavut itse kahvimyllyllä. Sama kahvi toimii loistavasti myös jääkahviin ja siitä syystä suosittelenkin käyttämään jääkahvissa tummapaahtoista kahvia. Kokeilla tietenkin voi myös vaaleammasta paahdosta, jos haluaa! Minun mielestäni niissä vain tuppaa usein olemaan kitkerä sivumaku.

 

 

Jääkahvi

tummapaahtoista kahvia
kahvijääpaloja
kasvijuomaa tai maitoa
vaniljauutetta
agavesiirappia

Keitä tummapaahtoista kahvia jääpaloja varten, jos haluat tehdä kahvijääpaloja. Kahvijääpaloissa on se etu, että sulaessaan jääkahvin joukkoon, ne eivät laimenna kahvijuomaa. Suosittelen siis tekemään satsin valmiiksi pakastimeen!

Anna kahvin jäähtyä ja viilennä se jääkapissa kylmäksi. Kaada sitten kylmä kahvi jääpalamuotteihin ja anna jäätyä pakastimessa. Itselläni on pakastimessa valmiina kahvijääpaloja, joten niitä ei tarvitse erikseen aina jäädytellä. Riittää, että keittelee kahvin ja antaa sen jäähtyä.

Sitten siihen itse jääkahviin.

Keitä tarvittava määrä tummapaahtoista kahvia ja anna sen jäähtyä jonkin aikaa huoneenlämmössä. Kaada kahvi lasipulloon tai kannuun ja laita sitten vielä hetkeksi jääkaappiin. Itse säilytän jääkaapissa lasipullossa kylmää kahvia päivän ajan ja käytän sitä aina kun tekee mieli jääkahvia. Päivää enempää en sitä säilö vaan sitten keitän uuden pannullisen.

Kun kahvi on viilennyt jääkaapissa, kaada sitä lasiin ja lisää käyttämääsi kasvijuomaa tai maitoa sen verran kuin haluat. Sekoita joukkoon myös vaniljauutetta sekä agavesiirappia oman makusi mukaan. Sekoittele ja maistele. Kun jääkahvi maistuu hyvälle, lisää kahvijääpalat, sekoita ja nauti!

Kahvin ei välttämättä tarvitse olla jääkaappikylmää kun sekoitat sen maidon tai kasvijuoman kanssa, sillä jääpalat ja kylmä "maito" jäähdyttävät sitä myös. Itse juon kahvini Oatlyn iKaffen tai Deluxen kanssa ja ne sopivat loistavasti myös jääkahviin!

Vinkki: Esimerkiksi Moccamasterin lisälämpö kannattaa laittaa pois kun keittelet kahvia jääkahvia tai kahvijääpaloja varten. Kahvi jäähtyy nopeammin kun lisälämpö ei ole päällä.

 

 

Taidankin tästä mennä keittelemään kahvit. Sen verran rupesi kahvihammasta kolottamaan. Laitan tähän alle ohjeen myös hurmaavaan banaanijääkahviin. Sitäkin kannattaa kokeilla!

 

 

Mukavaa viikkoa jokaiselle!

 

-R

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat