Smoothiet kulkevat meillä kausittain. Välilllä tehdään parit smoothiet päivässä koko poppoolle ja sitten taas menee aikaa, ettei tehdä smoothien smoothieta.

Nyt on ollut jo jonkun aikaa se kausi, jolloin tehdään niitä smoothieita parit päivässä. Esikoinen osaa hurauttaa itse smoothien kun on tarvetta välipalalle ja ihana kun on, tekee aina myös muillekin siinä samalla.

Meillä on pari lempparireseptiä, joilla smoothiet tehdään. Tai oikeastaan lapsilla kaksi ja minä sitten aina joskus teen itselleni vihersmoothien. Tai no, ei se ehkä varsinaisesti ole vihersmoothie muuten kuin siten, että siinä on pinaattia tai lehtikaalia.

 

 

Marjasmoothie salaisilla ainesosilla

Marjasmoothieen tarvitaan pensasmustikkaa, mansikkaa ja banaania. Ne saadaan kätevästi esimerkiksi Pirkan smoothiemarjasekoituksesta, joka löytyy pakastealtaasta. Lisäksi tarvitaan maustamatonta jugurttia, avokadoa, kaurajuomaa ja loraus vettä tai appelsiinitäysmehua.

Lapset tykkäävät kun smoothieen hurautetaan mukaan lusikallinen kuusenkerkkäjauhetta tai viherjauhetta. Esikoinen laittaa sekaan joskus myös lorauksen Hyvin mangojugurttia, joka taitaa olla ainoa täysin sokeroimaton, maustettu, jugurtti, jota kaupasta löytyy.

Salainen lisä, josta pikkusisarukset eivät taida tietääkään, on kaurahiutaleet. Niitä smoothieen laitetaan myös ja hyvin maistuu! Puuro siis ei uppoa koostumuksensa takia lapsille millään, mutta smoothiessa onneksi maistuu.

 

 

Hedelmäsmoothie vihreillä lisillä

Hedelmäsmoothieta varten käytämme Pirkan smoothiehedelmäsekoitusta, joka sisältää ananasta, mangoa, papaijaa ja banaania. Tämäkin smoothiesekoitus löytyy kaupan pakastealtaasta! Hedelmien lisäksi smoothieen lisätään maustamatonta jugurttia, avokadoa, kaurajuomaa ja vettä tai appelsiinitäysmehua.

Hedelmäsmoothieen lisätään vielä lusikallinen kuusenkerkkäjauhetta tai viherjauhetta ja joskus myös sitä Hyvin mangojugurttia, jota marjasmoothieenkin silloin tällöin lisätään. Eikä sovi unohtaa kaurahiutaleita hedelmäsmoothiessakaan!

Omaan smoothieeni käytän pakastealtaan valmiita vihersmoothiesekoituksia, joissa on hedelmien lisänä lehtikaalia tai pinaattia. Lapset eivät niistä tykkää, mutta minusta ne ovat aika hyviä!

 

 

Nyt meillä tosiaan on menossa smoothiekausi ja smoothiet uppoavat lapsille hyvin. Saa nähdä kauanko tämä kestää, mutta täytyy ainakin nyt olla tyytyväinen. Smoothiet ovat oiva välipala, sillä ne maistuvat hyvälle, ovat terveellisiä sekä ravitseviakin. Niihin saa hyvin upotettua esimerkiksi juuri tuota vihreää, jota meillä lapset muuten vierastavat.

Kannattaa muuten pilkkoa tummuneet banaanit pakkaseen ja käyttää ne sieltä smoothieen, jos niille ei käyttöä löydy heti. Pakkasesta ne on helppoheittää smoothien sekaan eikä tosiaan haittaa vaikka olisivat vähän tummuneitakin!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat