Ekaluokkalainen halusi tehdä värikkäitä palasaippuoita ja meillä oli kotona jo valmiiksi väriaineita, joita pystyimme hyödyntämään toivetta toteutettassamme. Kirjoittelin täällä kuinka teimme ensimmäistä kertaa palasaippuaa ja tosiaan teimme sitten jo uudenkin satsin, jossa käytimme värejä ja Ikean jääpalamuotteja.

 

 

Tilasin Limepopista valmista, kirkasta saippuamassaa, joka muuten ei sisällä SLS (sodium lauryl sulfate) -tensidejä, joten sen pitäisi soveltua myös herkkäihoisille. Saippuamassa pilkottiin ja sen seuraksi vesihauteessa sulatettiin sheavoita, kookosöljyä sekä mangovoita. Sekaan lorautettiin myös risiini- ja kehäkukkaöljyjä.

 

 

Kun seos oli sulanut, lisättiin koululaisen toiveesta vihermintun eteeristä öljyä niin, että tuoksu oli melko vahva. Koska teimme kaksiväristä saippuaa, jaettiin saippuamassa kahteen osaan. Itseasiassa kolmeen, sillä tein myös pari palaa omaan käyttööni. Yhteen osaan laitoimme violettia väriä ja sekoitimme varovasti. Muut osat jäivät omiin vesihauteisiinsa odottelemaan, jotta ne eivät jähmettyisi.

 

 

Kaadoimme violettia saippuaa jääpalamuottien pohjalle niin, että se ulottui vähän alle puolenvälin ja suihkutimme taikapähkinävettä pinnalle, jotta ilmakuplat häviäisivät ja, että seuraava sappuakerros tarttuisi violettiin kerrokseen kiinni. Annoimme violettien saippuoiden jähmettyä parisenkymmentä minuuttia ja teimme sillä välin minun saippuani, joihin emme siis lisänneet väriä ja vaan koristeeksi laventelin kuivattuja kukkia ja tuoksuksi vihermintun lisäksi mustakuusta. Omat saippuani tein silikonisiin muffinssimuotteihin ja valmiina ne näyttivät melko tylsiltä lasten saippuoihin verrattuna!

 

 

Kun olimme saaneet minun saippuani muotteihin ja suihkuttaneet niidenkin päälle taikapähkinävettä, laitoimme ne sivuun jäähtymään ja jatkoimme lasten saippuoita. Lisäsimme viimeiseen vesihauteessa olevaan osaan keltaista väriä ja sekoitimme varovasti. Kaadoimme sitten keltaisen saippuan violettien, jäähtyneiden, saippuoiden päälle ja muutaman muotin ihan kokonaan täyteen. Ekaluokkalainen halusi koristella palat vielä laventelin kukilla ja suihkutimme päälle taikapähkinävettä. Sitten saippuat saivat rauhassa kovettua yön yli.

 

 

Saippuoista tuli oikein pirteän värisiä ja ne tuoksuvat aivan ihanalle vihermintulle. Itse olen käyttänyt pelkästään palasaippuaa nyt muutaman päivän siinä toivossa, että käteni eivät kuivuisi liikaa. Siitä syystä valitsin juuri SLS -vapaan saippuamassan ja lisäsin sekaan kookosöljyä, sheavoita, risiiniöljyä, mangovoita ja kehäkukkaöljyä.

Mukavaa viikonloppua ja joulukuuta kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat