Kaikki muut kosmetiikkatuotteeni olen pystynyt korvaamaan luonnollisilla vaihtoehdoila, mutta deodorantti on ollut ehdottomasti kaikista haastavin. Luonnonkosmetiikan saralta ei ole löytynyt toimivaa deodoranttia korvaamaan perusrexonat. Syy, miksi haluan olla käyttämättä tavallisia antiperspirantteja, on se, että ne sisältävät ihan hirvittävän määrän myrkkyjä, kuten alumiinia. Jopa yhteydestä rintasyövän ja antiperspiranttien välillä on tehty tutkimuksia.

 

 

Sen verran epätoivoinen olen, että päätin kaivaa Pinterestistä reseptejä itsetehtyyn deodoranttiin ja kokeilla. Aineksia löytyi valmiiksi kotoa, joten ei muuta kuin hommiin. Vaikka minä hikoilen vähän, on silti inhottava haistaa oma hiki! En kuitenkaan mielelläni myrkyttäisi itseäni antiperspiranteillakaan, joten katsotaan, miten nämä toimivat. Tein siis kahta erilaista - Rosemary & Tea Tree sekä Lemongrass & Tea Tree. Itsetehtyä deodoranttia varten tarvitaan:

1 rkl kookosöljyä
1 rkl sheavoita
1 rkl mehiläisvahaa
3/4 tl E-vitamiiniä
2 rkl arrowjuurijauhetta
10 tippaa Lemongrass tai Rosemary -eteeristä öljyä
10 tippaa Tea Tree -eteeristä öljyä

Kiinteät aineet sulatetaan nokallisessa metallikannussa vesihauteessa. Kun aineet ovat sulaneet, vesihauteen voi poistaa liedeltä, mutta metallikannu, jossa sulaneet ainekset ovat, kannattaa pitää edelleen vesihauteessa, jotta seos ei ala jähmettyä. Joukkoon sekoitetaan E-vitamiini sekä arrowjuurijauhe. Kun seos on sileää, lisätään eteeriset öljyt ja sekoitetaan kunnolla. Seos kaadetaan heti säilytysastiaansa tai tyhjään deodoranttimuottiin ja annetaan jäähtyä.

Lemongrass, Rosemary ja Tea Tree -eteeriset öljyt ovat luonnostaan antibakteerisia, joten ne sopivat deodorantteihin loistavasti. Omat käyttämäni eteeriset öljyt ovat Young Livingiltä ja tuli mieleen, että Purification toimisi varmasti myös erinomaisesti! Ehkäpä kokeilen sitäkin joskus, jos yhtään tuntuu, että näistä voisi olla johonkin.

 

 

 

Omat purkkini olivat turhan syviä, mutta eiköhän niistä saa rapsuteltua deodoranttia tarvittavan määrän ja leviteltyä kainaloihin aamuin illoin. Näissä luonnonkosmetiikan deodoranteissahan on se, että näitä täytyy käyttää viikkotolkulla ennen kuin ne alkavat toimia. Tai siis ennen kuin keho tottuu alumiinittomuuteen ja myrkyttömyyteen sekä poistaa ne itsestään. Että ei kai tässä muu auta kuin sinnitellä jonkin aikaa.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän kahdeksanvuotias tyttärensä, neljävuotias pikkuveli sekä kaksivuotias pikkusisko.

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat