Tämänkertainen vartalon suolakuorinta sai osakseen limeä ja viherminttua, joita en ole aiemmin kuorinnoissa käyttänyt. Uusien tuttavuuksien lisäksi siihen laitoin sypressiä ja laventelia, joita olen aiemminkin käyttänyt ja toimiviksi havainnut. Pohjaöljyiksi tulivat jo tuttuakin tutummat manteli-, ruusunmarja-, viinirypäleensiemen-, avokado- sekä oliiviöljyt.

 

 

Pohjaöljyt sekoitetaan keskenään niin, että laitetaan kaikkia suurinpiirtein saman verran ja lisätään joukkoon eteeriset öljyt. Kaikkea oman mielen mukaan, totta kai! Eteerisistä öljyistä lime virkistää verenkiertoa, joten se, kuten myös sypressi (cypress), sopii loistavasti suonikohjujen hoitoon. Verenkiertoa edistävien vaikutuksen lisäksi sypressi myös rauhoittaa.

Viherminttu (spearmint) myöskin rauhoittaa ja helpottaa lihasjännityksiä. Laventeli (lavender) puolestaan on ehdoton yleisöljy, joka hoitaa ja hellii ihoa kuin ihoa. Se on puhdistava, hellävarainen, hoitava, antiseptinen ja tasapainottava. Minun tulee käytettyä laventelia oikeastaaan kaikissa ihonhoitotuotteissa sekä esimerkiksi pyykkietikassa.

 

 

Kun eteeriset öljyt on sekoitettu pohjaöljyihin (täällä kirjoittelin enemmän käyttämistäni kasviöljyistä), lisätään suola. Minä käytän ruususuolaa eli himalajan suolaa ja sekoitan sitä niin paljon, että koostumus on miellytävä. Toki kuorinnassa voi käyttää myös esimerkiksi luomuruokosokeria, mutta minä olen rakastunut suolan nesteen- ja kuonanpoisto-ominaisuuksiin, joten se on minun ehdoton suosikkini!

 

-R

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän kahdeksanvuotias tyttärensä, neljävuotias pikkuveli sekä kaksivuotias pikkusisko.

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat

Instagram