Testasin Pinterestistä löytämääni ohjetta kun tein kosteusvoidetta vartalolle. Etsin ohjetta, joka olisi kevyt, kosteuttaisi hyvin ja jossa ei käytettäisi kookosöljyä, sillä se ei oikein kosteuta ihoani riittävästi vaan jättää sen öljyiseksi. Löysin ohjeen, jonka kehuttiin olevan niitä kaikkia ja päästin testata. Voidetta varten tarvittiin:

 

157 g makeaa manteliöljyä
1 tl E-vitamiinia
3 rkl sheavoita
2 rkl kaakaovoita
1 rkl mehiläisvahaa
220 g kasvivettä tai keitettyä vettä

 

Kiinteät aineet sulatetaan vesihauteessa manteliöljyn kanssa, annetaan jäähtyä ja hieman jähmettyä, mutta ei kuitenkaan muuttua takaisin kiinteäksi. Lisätään E-vitamiini ja eteeriset öljyt, jos niitä halutaan käyttää (itse en tällä kertaa käyttänyt kun vain testasin reseptin toimivuutta), sitten vatkataan sähkövatkaimella ja lisätään kasvivesi (tai keitetty, huoneenlämpöinen, vesi) erittäin ohuena norona kokoajan vispaten. Itse käytin laventelivettä. Sitten kun voiteen koostumus on sopivaa, ei muuta kuin voide lasipurkkiin tai vaikkapa pumppupulloon. Testasin asian ja voide tulee pumpustakin läpi.

 

 

 

Muistathan, että kaikki työvälineet ja astiat, joita käytät, täytyy olla ehdottoman puhtaita, jotta pöpöt eivät ala kasvaa tuotteessa. Muutenkin suosittelen ehkä puolittamaan tämän ohjeen määrät, sillä säilyvyys ei ole mitenkään pitkä ja on kurja heittää tuotteita menemään. Tietenkin, jos tulee käytettyä voidetta paljon, kuluu se nopeammin kuin esimerkiksi minulla, joka käytän vartalovoidetta vain silloin tällöin.

Kuten jo aiemmassa postauksessa kerroinkin, tilaan kaikki kotikosmetiikkani raaka-aineet Limepop:sta ja olen tykännyt erittäin paljon laadusta sekä palvelusta.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän kahdeksanvuotias tyttärensä, neljävuotias pikkuveli sekä kaksivuotias pikkusisko.

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat