Hotellissa kun viimeksi yövyttiin pari yötä, huomasin, että käteni eivät olleet kuivat eikä niiden ihokaan halkeillut verille. Uskon vahvasti, että syynä oli palasaippua, jolla käsiäni pesin. Varmasti myös käsiä tuli pestyä tavallista vähemmän kun lapset eivät olleet mukana, mutta saippualla oli varmasti osuutta, sillä reissun jälkeen ostetiin kotiinkin runsaasti öljyjä sisältävä palasaippua, jota testimielessä käytin pelkästään. Ja kyllä, käsien iho pysyi tosi hyvässä kunnossa kunnes taas aloin käyttää nestesaippuaa.

Tästä intoutuneena päätin tehdä itse palasaippuaa, johon laittaisin käsien ihosta huolta pitäviä raaka-aineita kuten sheavoita. Limepop:sta rupesin sitten aineksia tilailemaan ja ostoskoriin tiensä löysi valmista saippuamassaa, sheavoita, risiiniöljyä, mangovoita, taikapähkinävettä sekä kehäkukkaöljyä ja koristeita. Väriaineita, eteerisiä öljyjä sekä kookosöljyä ja silikonimuotteja meillä oli jo entuudestaan.

Palasaippuaan tuli kirkasta saippuamassaa, sheavoita, risiiniöljyä, mangovoita, kehäkukka- sekä kookosöljyä ja koristeeksi kuivattua laventelia  ja kehäkukkaa. Tuoksuksi ihana ekaluokkalainen valitsi lempparinsa eli vihermintun. Tämä siis oli eka kerta kun palasappuaa tein, joten laitoin vähän kaikkea ja katsoin, että mitä tulee.

 

 

Saippuamassa ja muut kiinteät aineet sulatettiin vesihauteessa, sitten lisättiin nestemäiset öljyt sekä laventelin kukat. Seos kaadettiin silikonimuottiin ja ekaluokkalainen halusi laittaa koristeeksi myös yhden kehäkukan, joten niinhän me teimme. Pinnalle suihkutettiin vielä taikapähkinävettä, jotta ilmakuplia ei jäisi valmiiseen saippuaan. Sitten saippuan annettiin jähmettyä ja kovettua. Väriaineita en vielä tähän ensimmäiseen saippuaan laittanut, mutta teimme jo ekaluokkalaisen kanssa lisää saippuoita, joita värjäsimme. Niistä ja tarkemmin saippuan teosta sitten myöhemmin!

 

-R

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat