Olenko ainoa, jota ärsyttää suunnattomasti koko Black Friday?  Tuskin. Black Friday eli päivä, jolloin kaikki on ns. halpaa ja kaikkea kannattaa ostaa kassitolkulla. Mutta miksi? Miksi kaikkea kannattaisi ostaa kun halvalla saa?

Kyllä minäkin tykkään välillä ostaa sitä ja tätä ja tiedän kuinka se voi ilahduttaa. Black Fridayssä minua ärsyttää ehkä eniten se, että joka tuutista huudetaan, että osta, osta! Melkein tulee jo sellainen olo, että tänään on pakko ostaa. Onhan sentään Black Friday ja tavara loppuu maailmasta, jos nyt et osta.

Maailma, jossa me nyt elämme ei varmasti kaipaa tälläistä päivää, jossa kannustetaan ostamaan yli tarpeiden. Vaikka et tarvitsisi, osta nyt kun halvalla saat! Kaikki nyt autoilla kauppaan ja iso kassi (tai oikeastaan lompakko) mukaan, jotta voi kunnolla shoppailla.

 

 

Toki tällä Black Fridayllä on hyväkin puoli. Jos tarvitset oikeasti juuri nyt jotakin, voit löytää sen edullisesti. Ehkä meidänkin olisi kannattanut lykätä kuivausrummun ostoa viikolla, sillä nyt sen olisi voinut saada edullisemmin. Ehkä myös olisi kannattanut tässä viime kuukausien ajan olla ostamatta mitään, tehdä lista niistä pakollisista ostoksista ja ostaa ne nyt. Olisi varmasti tullut säästöä.

Joululahjat kannattaisi varmasti myös ostaa jo nyt ja olla ostamatta joulukuussa. Tosin nykyäänhän jouluale alkaa jo hyvissä ajoin, joten lahjat saa melko edullisesti viimeisinä päivinä ennen joulua.

Tässä Black Fridayssä luotetaan melko paljon juuri niihin heräteostoksiin. Saadaan ihmiset ostamaan paljon kaikkea, mitä he eivät ole edes aikoneet ostaa ennen tarjoukseen tarttumista. Vaikka olisikin tehnyt listan tarvittavista ostoksista, saa varmasti olla tiukkana, ettei hairahda huippudiileihin.

Tänään vietetään myös Älä osta mitään -päivää, jonka suuntaan taidan itse kallistua. Toki meillä ruokakaupassa käydään, mutta en taida tänään ostaa mitään, mitä ei ole pakko ostaa. Kannustan myös muita ostoksille suuntaavia miettimään, tuleeko ostos oikeasti tarpeeseen vai onko kyseessä vain heräteostos. Sen pohjalta voi sitten taas miettiä uudelleen, kannattaako ostaa vai ei.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram