Kirjoitukset avainsanalla munkkien paistaminen

 

Viikonloppuna paistettiin munkkeja ja onko mitään parempaa kuin vastapaistettu, lämmin munkki? Munkeissa on vain se huono puoli, että ne eivät maistu hyvältä enää monena päivänä ja minun mielestäni ne pitäisi syödä samana päivänä kuin ne on paistettu. Siinä taas sitten onkin haastetta kerrakseen!

Viime viikonloppuna munkkeja syötiin parina päivänä, mutta kolmantena ikävä kyllä ne eivät enää oikein maistuneet. Joka tapauksessa, itseleivotut ja vastapaistetut munkit ovat ihan omaa luokkaansa ja ajattelin jakaa teille reseptin, jolla me munkkeja leivoimme. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

 

 

Munkkirinkilät

20-25 kpl

Taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
15 dl  (n. 1 kg) vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia

Paistamiseen:
rypsiöljyä

Pinnalle:
sokeria

Tee näin:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen (yli +37'C, mutta ei yli +50'C) maitoon. Sekoita sitten maidon joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää vähitellen (vatkaa aluksi) joukkoon myös vehnäjauhot.

Alusta taikina hyvin vaivaten. Pehmennä rasva ja lisää se taikinan joukkoon alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se pois kulhosta ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pieniä pullia ja kohota ne vielä kaksinkertaisiksi. Paina jokaiseen kohonneeseen pullaan sormella reikä keskelle ja suurenna reikää venyttämällä. Jos et halua paistaa munkkirinkilöitä, voit paistaa munkit sellaisenaan.

Kuumenna rypsiöljy 180-asteiseksi valurautapadassa. Meillä oli käytössämme digitaalinen paistomittari, josta öljyn lämpötilaa oli helppo seurata. Öljy ei saa kuumeta liikaa eikä se toisaalta saa olla liian viileääkään. Öljyn kanssa täytyy muistaa olla varovainen eikä vettä saa päästä kuuman öljyn joukkoon.

Paista munkit laittaen ne varovaisesti öljyyn kypsymään vierekkäin. Käännä munkit paiston puolivälissä esim. reikäkauhan ja haarukan avulla, mutta muista varoa, ettei öljyä roisku päällesi. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla pois öljystä ja pyörittele ne sitten lautasella, jossa on sokeria.

Me vuorasimme iduktioliettä hieman talouspaperilla, mutta muista paloturvallisuus! Tavalliselle liedelle esimerkiksi ei ole syytä levitellä paperia. Jos munkinpaistossa syttyy tulipalo, muista käyttää sammutuspeitettä, ei missään nimessä vettä!

Muista tarkistaa kuntasi ohjeet munkkien paistorasvan oikeanlaiseen hävittämiseen! Missään tapauksessa sitä ei kuitenkaan saa kaataa suoraan viemäriin.

 

 

Voi, kunpa taas olisi lämpimiä, vastapaistettuja munkkeja tarjolla kahvin kanssa. Mukavaa alkuviikkoa jokaiselle!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram