Kirjoitukset avainsanalla vaatteiden sähköisyys

 

Voi hyvin olla, että tämä on jo kaikille muille ihan tuttu juttu, mutta minä opin sen vasta viime viikonloppuna. Olimme Lapland Hotelsilla ja lähdössä syömään kaupungille, mutta mekko tarttui sähköisenä inhottavasti sukkahousuihin ja ihoon. Pikaisen Pinterest -haun jälkeen päätin kokeilla ensimmäisenä vastaan tullutta vinkkiä. Kosteusvoidetta.

Hieroin hieman kosteusvoidetta ensin käsiini ja sitten kevyesti sukkahousujen päälle sekä iholleni. Puin mekon takaisin päälle ja kyllä! Sähköisyys oli poissa eikä mekko enää liimautunut vartalooni. Otin varalta hotellilta pikkutuubin voidetta mukaan kun ajattelin, että sitä ehkä täytyisi lisätä illan aikana, mutta en sitä sitten kuitenkaan tarvinnutkaan.

 

 

Sittemmin olen tässä viikon aikana kokeillut kikkaa eri rasvoilla ja voiteilla sekä materiaalista olevilla vaatteilla. Olen testannut sitä neuleilla ja muilla sähköisillä puseroilla sekä sukkahousujen lisäksi myös leggingsien kanssa. Kaikkien kanssa se on toiminut ihan täydellisesti.

Neuleen kanssa tietenkin kosteusvoidetta hierotaan ensin käsiin ja sitten iholle tai siihen, mihin neule ottaa kiinni. Itse olen varovasti vielä käyttänyt kädet neuleen sisäpuolenkin läpi. Voidetta ei siis läntätä suoraan vaatteille vaan lähinnä voiteisilla käsillä käydään sähköiset alueet läpi. 

Voiteistani olen sähköisyyden poistoon testannut Lapland Hotelsin voidetta, Atopikin Perusvoidetta sekä Weledan Skin Food Body Butteria. Eli ilmeisesti niin luonnonkosmetiikka kuin synteettinenkin kosmetiikka toimivat tähän - voiteella ei ole väliä. Lapland Hotelsin voide siis ei ollut luonnonkosmetiikkaa, mutta Atopik ja Weleda ovat. Atopikin ja Weledan voiteet olen aikanaan saanut pr-näytteinä. 

Tämä siis vinkiksi kaikille, jotka taistelevat sähköisten vaatteiden kanssa eivätkä tälläistä kikkaa vielä ole hoksanneet!

 

-R

 

Kommentit (23)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Tää on kyllä näppärä! Ja se on tosi ärsyttävää kun vaatteet on vartalossa kiinni! :)

-R / Koti Kumpulassa

Käyttäjä36826
Liittynyt8.12.2019

Lisää myrkkyjä vesistöön vaan jokaisella pesukerralla 👍 Lisäksi huuhteluaineen limoneeni muuttuu hapen kanssa reagoidessaan formaldehydiksi, kyllä kelpaa sitä sitten kotona hengitellä. Kannattaa googlettaa "limonene formaldehyde".

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Mä käytän pyykinhuuhtelussa väkiviinaetikkaa ja jossain luki, että se toimii myös. Mulla ei ollut sitä hotellilla mukana ja jäin miettimään, että jääköhän siitä etikan tuoksu kovin voimakkaasti vaatteisiin, jos sitä suihkuttelee. 😊 Huuhteluaineena toimii kyllä hyvin!

-R / Koti Kumpulassa

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Ei tee, jos sitä ei levitä kamalaa määrää tai suoraan vaatteeseen. Ensin käsiin ja sitten ihan kevyesti esim. sukkahousuihin ja/tai iholle. Ihan varmasti kyllä tahraa, jos länttää voidetta suoraan mekolle esimerkiksi. 😊

-R / Koti Kumpulassa

Hoitsu vuodesta -92
6/23 | 

Vanha hoitajien kikka. Meillä oli ennen työasuna hameet, alla piti olla alushame ja sukkahousut. Sukkahousuihin kun siveli vähän rasvaa tai sen puuttuessa käsisaippuaa, sähköisyys katosi kun taikaiskusta.

KasariT
8/23 | 

Tämä vinkki tiedetty jo 20vuotta. Oma äiti opetti aikoinaan tämän ja vinkkivitonen jos haluat, että sukkahousut kestää juhlissa kauemmin ilman hajoamista, suihkuta hiuslakkaa. Toimii myös hyvänä hätävarana kun huomaa sukkapaon juhlissa eikö varahousuja tai kynsilakkaa mukana on suihkuttaa lakkaa rikki menneeseen kohtaan. Näitä kikkoja opittu jo 80-90-luvulla :)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Siis vanhoja kikkojahan nämä ovatkin! Ns. vanhan kansan oppeja eli varmasti vielä vanhempia kuin 80-90 -luvulta. Musta on ihanaa oppia näitä ja jakaa toimivat vinkin taas eteenpäin. 😊

-R / Koti Kumpulassa

Sairaanhoitajatar
9/23 | 

Käsi- tai kosteusvoide sukkahousuille on vanha kunnon hoitajakikka ajalta, jolloin sairaaloissa vielä käytettiin epämukavia ja hyvin sähköistyviä työmekkoja. Työtä tehdessä saattoivat takertua juuri noin kuten kuvassa ja myös nousta ylöspäin paljastamaan takareidet! Oi niitä aikoja, joita en kaipaa...

Vierailija
10/23 | 

Hyvä vinkki myös esim. Klemmari vaatteen helmaan piilotettuna poistaa sähköisyyden. Ja hiuksiin ponnariin piilottena poistaa hiuksista sähkön.

Vierailija
11/23 | 

Tässähän jujuna on purkaa staattinen sähkövaraus ja estää sen uudelleen muodostuminen. Usein silikonia sisältävät tuotteet eivät toimi tässä kovin hyvin, riippuu toki muistakin ainesosista. Mutta hyvä vanha kikka joka tapauksessa!

Vierailija
13/23 | 

Miten tämä toimii villapaidan kanssa, jonka alla on aluspaita ja joka sähköistyy ulkotakin vuoresta? Rasvaa pitäisi silloin hieroa suoraan vaatteeseen...

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Mä en ole aluspaitojen kanssa kokeillut, mutta olen tosiaan hieronut rasvan hyvin käsiin ja sivellyt esim. rintaliivit, ihon ja housujen vyötärön sitten niillä käsillä. Olen myös sivellyt rasvatuilla käsillä villapaidan sisäpuolen. Näillä olen pärjännyt eikä ole tahrojakaan tullut. Idea ei siis ole rasvata vaatteita vaan kädet, ja sitten niillä poistaa sähköisyys vaatteista. Kannattaa toki muistaa, ettei rasvaa käsiä liian rasvaisiksi, ettei saa tahroja aikaiseksi!

Toinen idea voisi olla tuo hakaneula- ja klemmarivinkki, jota on myös suositeltu. Eli hakaneula tai klemmari villapaidan sisäsaumaan kiinni, eikä enää pitäisi olla ongelmaa sähköisyyden kanssa. Itse en ole kokeillut, mutta aikeissa on!

-R / Koti Kumpulassa

Vierailija
14/23 | 

Myös talkki tai puuteri toimii kuten tuo rasva..jos ei satu rasvaa olemaan mukana.

Vierailija
15/23 | 

Kannattaa suosia luonnonkuituisia vaatteita (villa, silkki, pellava jne), niin ei ole tätä ongelmaa alkuunkaan.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Näin oon myös kuullut, mutta kyllä mulla ainkin villaa olevat paidat sähköistyy. Ehkä niissä on mukana jotain muutakin kuin villaa tai sitten housut sähköistävät villankin. Silkkiä tai pellavaa ei minulta löydy, joten niistä en osaa sanoa. :)

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram