Kirjoitukset avainsanalla kurkkuöljy

 

Allergioiden väsyttämät ja turvottamat silmänympärykseni kaipasivat kovasti virkistystä ja kevyttä kosteutusta. Päätin kokeilla tehdä itse silmänympärysgeelin muutamasta ainesosasta, joita kotoa löytyi jo valmiina. Geeli virkistää ja vähentää turvotusta silmänympäryksiltä ja jättää ihon kosteutetuksi.

Silmänympärysgeeli sopii myös jo hieman ikääntyneelle, yli kolmekymppiselle iholle (kuten omani), sisältämiensä eteeristen öljyjen ansiosta. Eteeriset öljyt voi toki myös jättää pois, jos niitä ei halua käyttää. Muina tehoaineina geelissä toimivat ihoa kosteuttavat, virkistävät ja hoitavat aloe vera -geeli, kurkkuöljy sekä glyseriini.

 

 

Virkistävä silmänympärysgeeli

8 g aloe vera -geeliä (Limepop)
3 ml kurkkuöljyä (Limepop)
3 tippaa glyseriiniä (Limepop)
1 tippa laventelin eteeristä öljyä (Limepop)
1 tippa frankinsensin eteeristä öljyä (Limepop)

Mittaa ja sekoita aineet keskenään huolellisesti ja testaa koostumusta. Jos silmänympärysgeeli kaipaa mielestäsi enemmän öljyä, lisää sitä hieman, sekoita ja testaa. Jos taas koostumus on liian öljyinen, lisää aloe vera -geeliä. Sekoita huolella ja testaa taas.

Muista käyttää puhtaita astioita ja työvälineitä silmänympärysgeeliä tehdessäsi. Kun testaat tuotetta, ota sitä esimerkiksi lusikan kärjellä ja levitä puhtaalle iholle. Näin geelin joukkoon ei pääse epätoivottuja bakteereja.

Kun geeli on valmis, purkita se ja ota käyttöön!

 

 

Hyvästit silmäpusseille

Levitän geeliä puhtaille silmänympäryksille, puhtain sormin, aamuin ja illoin. Voi olla, että kuvittelen, mutta turvotus ja silmäpussit ovat laskeneet kivasti. Silmänympärysgeeli tuntuu mukavan viilentävältä iholla ja se myös jättää silmänympärykset ihanan pehmeiksi. Koostumus kannattaa tehdä omalle iholle sopivaksi, jolloin iho ei jää liian öljyiseksi eikä toisaalta liian kuivaksikaan.

Levitän aamulla silmänympärysgeelin päälle meikin ja geeli on toiminut meikki- ja peitevoiteiden alla myös hyvin. Meikki on levittynyt geelin päälle hienosti eikä ole lähtenyt rullailemaan omille teilleen. Olen siis ollut erittäin tyytyväinen silmänympärysgeelin toimivuuteen!

 

 

Aloita käyttö rauhallisesti

Olen käyttänyt silmänympärysgeelin ainesosia ennenkin kasvojeni iholla, joten tiesin, että sen ei ainakaan teoriassa pitäisi aiheuttaa minulle allergiaoireita, mutta niinkin voi toki käydä. Kannattaa siis testailla silmänympärysgeeliä rauhallisesti, jotta varmastut, että tuote sopii ihollesi.

Ihanaa perjantaita ja viikonloppua!

 

-R

 

Kommentit (2)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Moikka! Anteeksi kun en ole vastannut. Säilön geelin pienessä, kannellisessa, purkissa. Sen pitäisi säilyä yhtä pitkään kuin raaka-aineilla on päiväystä, sillä tässä ei ole käytetty vettä. Toki sormista pääsee purkkiin pöpöjä eikä purkki itsessään ole steriili, joten kannattaa tarkkailla geelin tuoksua ja koostumusta.

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram