Kirjoitukset avainsanalla hoitoainepesu

 

Pesin ennen Curly Girl -metodin  aloittamista hiukseni shampoolla joka päivä. Joka ikinen ilta! Tiesin kyllä, että se ei ole hyväksi hiuksille tai päänahalle, mutta olin joutunut syvälle shampoopesukierteeseen. Siitä kierteestä ei ihan niin äkkiä päästä eroon, sillä mitä useammin hiuksia shampoolla pesee, sitä nopeammin ne rasvoittuvat.

Curly Girl -metodin aloituksen myötä sitten tutustuin käsitteeseen co-wash  eli hoitoainepesu. Olin kyllä hoitoainepesusta kuullut ja lukenut jo aiemminkin, mutta sen verran pintapuolisesti, että se ei oikein innostanut. Ajatus siitä, että hiuksia ei pestäisi shampoolla joka päivä, tuntui ällöttävältä.

 

 

CO-wash eli hoitoainepesu

Hoitoainepesulla tarkoitetaan hiusten pesua hoitoaineella. Shampoon sijaan märkiin hiuksiin hierotaankin hoitoainetta, lisätään hieman vettä ja hierotaan lisää. Paras lopputulos saataisiin, jos hoitoainetta hierottaisiin päähän useampi minuutti, mutta itselleni ainakin tulee kylmä, jos hieron päätäni kylpyhuoneessa niin kauan.

Itse siis annan hoitoaineen vaikuttaa päässä ja hieron sitä aina välillä. Tärkeää on, että sitten kun hoitoaine on hierottu kaikkialle hiuksiin ja päänahkaan, lisätään sekaan vettä. Silloin hoitoaine emulgoituu ja päänähka puhdistuu mietojen, pesevien, tensidien ansiosta.

Myönnettävä se on, että itse olen siirtynyt hiusten shampoopesukierteestä hiusten hoitoainepesukierteeseen. Pesen siis nykyään hiukseni hoitoaineella joka ilta. Tai siis niinä iltoina kun en pese hiuksiani shampoolla. Shampoota käytän kerran tai pari viikossa ja muut illat sitten pelkkää hoitoainetta.

 

 

Tuotteet* Curly Girl -metodin mukaan

*) tuotteet saatu pr-näytteinä

Hoitoaineet*, joita käytän, täyttävät Curly Girl -metodin vaatimukset. Ne eivät sisällä sulfaatteja, silikoneja, mineraaliöljyjä tai vahoja. Myöskin shampoo, jota käytän, on metodin mukainen eikä sisällä esimerkiksi sulfaatteja.

Olen testannut monia hoitoaineita ja voin lämpimästi suositella Attituden Super Leaves Kosteuttavaa Hoitoainetta* sekä Rahuan Voluminous Conditioner* -hoitoainetta. Näillä tuotteilla* hiukset ovat pysyneet puhtaina ja kosteuttakin ne ovat alkaneet saamaan takaisin.

Syy, miksi haluan tuotteideni olevan Curly Girl -metodin mukaiset, on se, että haluan saada hiukseni takaisin hyvään kuntoon. En halua, että tuotteet sisältävät kuivattavia sulfaatteja tai hiuksia tukkivia silikoneja sekä vahoja. Näistä syistä siis valitsen hiusteni hoito- sekä muotoilutuotteet CG-metodin mukaan.

 

 

Attitude Super Leaves Kosteuttava Hoitoaine*

Attitude Super Leaves Kosteuttava Hoitoaine* on ehkäpä se oma lempparini. Se on aivan täydellinen hoitoaine sekä co-washiin että myös shampoopesun jälkeen käytettynä. Se pesee hiukset ihanan puhtaiksi sekä kosteuttaa, ravitsee, korjaa ja suojaa hiuksia sisältämiensä kvinoan ja jojobaproteiinien sekä moringan siemenuutteiden ansiosta.

Attitude Super Leaves Kosteuttava Hoitoaine* tuoksuu aivan mielettömän ihanalle ainakin minun nenääni. Tykkään myös siitä, että hoitoainetta* on tosi helppo levittää hiuksiin eikä se häviä levittyvyydessä niille silikoneilla kyllästetyille hoitoaineille. Hoitoteho on itseasiassa paljon parempi kuin monissa synteettisissä hoitoaineissa.

Attituden hoitoaineen* sisältämät raaka-aineet ovat Worry Free Ingredients  eli niiden suhteen ei tarvitse kantaa huolta turvallisuudesta tai ekologisuudesta. Kanadassa valmistettu sarja sisältää sertifioidusti ekologisia ja hiilidioksidineutraaleja pesu- ja kodin puhdistusaineita sekä on sitoutunut vegaanisiin ja luonnollisiin raaka-aineisiin.

Attituden tuotteet ovat hypoallergeenisiä eikä tuotteissa käytetä listattuja allergeenejä. Myös tuotteiden hajusteet perustuvat luonnollisiin raaka-aineisiin ja pakkaukset ovat kierrätettävää muovia.

 

 

Rahua Voluminous Conditioner*

Toinen hoitoainesuosikkini on Rahua Voluminous Conditioner*, joka myös pesee hiukset ihanan puhtaiksi ja jättää ne hyvin kosteutetuiksi. Hoitoaineen* tuoteselostuksessa jopa lukee, että tuote soveltuu co-washiin ja purkin kyljessä on myös ohjeet kuinka tehdä se.

Rahua Voluminous Conditioner* on ekologinen ja tuuheuttava hoitoaine, joka suojaa sekä hoitaa hiuksia. Se tekee hiuksista pehmeät, hallittavissa olevat ja co-washiin käytettäessä todella puhdistaa hiukset sekä päänahan tehokkaasti. Hoitoaine* sopii myös värjätyille hiuksille. 

Rahua-öljy vahvistaa heikkoja ja vaurioituneita hiuksia. Se ravitsee ja uudistaa päänahkaa sekä vahvistaa hiusjuuria. Sitruunaruoho ja vihreä tee tasapainottavat päänahkaa ja poistamavat ylimääräisen öljyn hiuksista. Ne antavat hiuksille volyymia ja vakautta. Hoitoaine* sisältää myös hiuksia ravitsevia omega-9 -rasvahappoja.

 

 

Shampoopesusta hoitoainepesuun

Tosiaan, vaikuttaa siltä, että olen siirtynyt joka iltaisesta hiusten shampoopesusta joka iltaiseen hiusten hoitoainepesuun. Edelleenkään en osaa mennä nukkumaan, jos en ole hiuksiani pessyt tavalla tai toisella. Uskon kuitenkin, että tämä hoitoainepesu ja sitten shampoopesu kerran - pari viikossa on miljoona kertaa parempi kuin joka iltainen shampoopesu.

 

Jos Curly Girl-metodi ei ole entuudestaan tuttu, tästä voit lukea siitä lisää:

 

Aurinkoista juhannusviikkoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Curly Girl Method on nyt jo hyvän tovin ollut esillä vähän joka puolella - myös täällä minun blogissani. Metodin tavoitteena on siis saada luonnonkiharat hiukset voimaan hyvin ja opettaa kuinka niitä oikeaoppisesti hoidetaan. Itselleni se on myös opettanut kuinka kiharat saadaan pysymään kiharina.

CG-metodista on tehty välillä sellainen kuva, että sillä kuka vain saa kiharat hiukset, mutta aina tietenkään näin ei ole! Olen lukenut somessa monta kommenttia ja julkaisua, kuinka suorahiuksiset ovat saaneet hiuksensa kihartumaan, mutta sitä varten metodia ei ole kehitetty. Se on nimenomaan kehitetty, jotta kiharat hiukset saisivat ansaitsemaansa hoitoa.

 

 

Vaikka hiuksesi eivät kiharat olisikaan, poimi ihmeessä talteen seuraavat Curly Girl -metodin opit. Niillä voit saada hiuksesi voimaan entistä paremmin ja hyvin todennäköisesti myös päänahkasi tulee kiittämään!

 1. Valitse oikeanlaiset tuotteet, jotka sopivat hiuksillesi. Vaikka hiuksesi olisivat suorat, tarvitsevat ne oikeanlaiset tuotteet. Kaikille hiustyypeille ei vain yksinkertaisesti sovi samat tuotteet. Kokeilemalla löytää parhaiten omille hiuksille parhaat tuotteet, mutta myös somesta on helppo lukea kokemuksia ja saada uusia ideoita.
   
 2. Unohda silikonit, mineraaliöljyt ja vahat. Nämä ovat CG-metodissa "kiellettyjen listalla" ja uskon, että niitä ei kovinkaan monen hiukset tule kaipaamaan. Silikonit, mineraaliöljyt sekä vahat kertyvät hiukseen ja tukkivat sen niin, että kosteus ei pääse hiukseen.
   
 3. Vähennä sulfaatteja ja alkoholia. Ne kuivattavat sekä rasittavat hiuksia ja päänahkaa, mutta kaikki ei kuitenkaan ole sitä, miltä näyttää! Esimerkiksi, jos inci-listassa lukee Cetearyl Alcohol, ei kyseessä ole "kielletty alkoholi" vaan emulgaattori. Curlsbot on oiva työkalu inci-listoja tulkitsemaan, joten kannattaa ottaa se käyttöön hellävaraisia tuotteita etsiessä!
   
 4. Pese hiukset hoitoaineella tai harvenna ainakin pesuväliä. Hoitoaine sisältää mietoja, peseviä, tensidejä, joilla saat puhtaat hiukset ja päänahan. Hoitoainetta hierotaan päänahkaan shampoon tapaan ja sekaan lisätään hieman vettä, jotta hoitoaine emulgoituu ja puhdistaa hiuspohjan. Jos käytät shampoota, muista valita sulfaatiton ja silikoniton!
   
 5. Älä unohda hiusnaamiota äläkä hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Muista käyttää säännöllisesti hiusnaamioita sekä hiuksiin jätettävää hoitoainetta, jotta hiukset saavat tarvitsemiaan ravintoaineita ja saavat elinvoimansa takaisin. Hiusnaamion voi muuten tehdä myös itse keittiön antimista!
   
 6. Kuivaa hiuksesi hellävaraisesti. Tukkaa ei tarvitse pörröttää ja hangata froteepyyhkeeseen vaan sen voi kuivata hellävaraisesti esimerkiksi hamam-pyyhkeeseen, joka on sileää neulosta. Jos ei ole pakko käyttää suoristusrautaa tai fööniä, älä käytä niitä! Jos käytät, käytä mahdollisimman miedolla lämmöllä, sillä kuumuus ei tee hiuksille hyvää. 
   
 7. Rakasta ja helli hiuksiasi! Olivatpa hiuksesi sitten suorat tai kiharat, muista rakastaa niitä ja hoitaa niitä hyvin.

 

 

Minun hiukseni ovat vielä todella kuivat ja kaipaavat runsaasti kosteutusta sekä hoitoa. Kuvista näkee, että hiukset pörröttävät ja ovat hamppua. Yritän siis niitä helliä parhaani mukaan ja olen noudattanut Curly Girl -metodia rennoin ottein. En ole hamstrannut suurta määrää tuotteita tai tehnyt itselleni stressiä metodista.

Luonnonkosmetiikkafanina hiukseni eivät ole moneen vuoteen saaneet itseensä silikoneja, mutta esimerkiksi sulfaatteja ja alhoholia sisältäviä tuotteita niihin olen kyllä käyttänyt. Karsin ne nyt metodin myötä pois kaapeistani, sillä ne ovat varmasti kuivattaneet hiuksiani entistä enemmän!

Olen myös koko ikäni kuivannut hiukseni froteepyyhkeeseen ja harjannut kiharaa tukkaa kuivana harjalla ja ihmetellyt, että miksi se on niin pörheä. CG-metodin myötä olen käyttänyt vain hamam-pyyhettä enkä ole pörröttänyt hiuksiä pyyhkeellä. Kuivana en ole myöskään enää hiuksiani harjannut vaan ainoastaan märkänä hellästi hoitoaineen kanssa.

Olen myös muistanut käyttää naamiota hiuksissani ja itseasiassa hiusten pesuun olen käyttänyt oikeastaan vain hoitoainetta. Kerran olen hiukseni pessyt tämän parin viikon aikana niille sopivalla shampoolla. Hoitoainepesun suhteen olin aluksi hyvin skeptinen, mutta se on kyllä riittänyt hyvin pitämään hiukseni ja hiuspohjani puhtaana.

Toivon, että hiukseni saavat elinvoimansa takaisin näiden muutosten myötä! Jos haluat lukea enemmän Curly Girl -metodista, kokosin alle kaikki aiemmat kirjoitukseni aiheesta.

 

Tästä löydät aiemmat Curly Girl -kirjoitukseni:

 

Aurinkoista loppuviikkoa!

 

-R

 

Kommentit (2)

Tingeling
1/2 | 

Heija, ihana lukea taasen blogiasi pitkästä aikaa. Kiva juttu tämä Curly hear, harmi että se on niin aikaa vievää. Ihanat hiukset, ja nuot sun kulmat on siis todella upeat. Oletko ottanut microblading niihin? Kiitos myöskin todella hyvistä yoga postauksista! Nekin menivät käytäntöön. Toivon että useampi löytäisi tiensä tänne sinun blogiin, todella ihanaa viikonloppua🌞🧚‍♀️💕🙏 auringon merkeissä!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Moikka ja anteeksi kun en ole vastannut! Jostain ihmeen syystä en ole huomannut kommentiasi ollenkaan.

Kiitos, mä tykkään myös, että kulmat on kyllä tosi onnistuneet! Microblading niissä tosiaan on ja tekijänä oli superlahjakas microblading-kouluttaja Alisa Myöhänen. Hän on aivan uskomaton!

Joogapostauksia minun olisi tarkoitus tehdä lisääkin, toivottavasti nekin tulevat käyttöön. :)

Aurinkoa sinulle myös!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram