Kirjoitukset avainsanalla Curly Girl metodi tuotteet


Vaatiiko Curly Girl Methodin noudattaminen paljon aikaa ja onko se hankalaa?

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
*) muotoilutuotteet saatu pr-näytteenä

 

Olen saanut Instagramissa (@kotikumpulassablogi) kysymyksiä koskien hiustuotteita, joita käytän. Kysymykset ovat lähinnä koskeneet Curly Girl Methodiin sopivia tuotteita, mutta muutama kysymys koski myös sitä, että koenko CG-metodin kovin hankalana ja aikaa vievänä.

CG-metodista saa kyllä kieltämättä helposti kuvan, että se on kamalan vaativa ja monimutkainen. Varmasti niin onkin, jos metodista haluaa hankalan tehdä. Myös usein saattaa saada kuvan, että metodin noudattaminen vaatii hirveästi tuotehankintoja ja purkkiarsenaali kaapissa kasvaa. Kyllä varmasti hiuksiin voi laittaa niin paljon aineita kuin haluaa, mutta onko se tarpeen?

 

 

Onko CG-metodi hankala ja aikaa vievä?

Vastataanpa ensin tuohon kysymykseen koskien CG-metodin hankaluutta ja aikaa vievyyttä. Minun mielestäni metodia ei ole mitenkään hankalaa noudattaa eikä se ole vaatinut minulta oikeastaan muuta kuin hiuksiin käyttämieni tuotteiden vaihtamisen metodiin sopiviin sitä mukaa kun vanhat loppuivat. Tuotteet eivät siis sisällä sulfaatteja, silikoneja, vahoja tai alkoholia.

Purkkiarsenaali ei todellakaan ole kasvanut ja edelleen olen pystynyt käyttämään onnistuneesti luonnonkosmetiikkatuoteita. Ainoa varsinainen hankinta, joka tulee mieleen, on fööni, jossa on diffuuseri. Sen ostin helpottamaan hiusten kuivaamista, jos joskus tarvitsee saada hiukset nopeasti kuiviksi. Fööni maksoi 30 euroa.

Diffuuserin käyttö vaatii vielä harjoittelua, joten sen kätevyydestä en oikein osaa sanoa mitään. Minun tulee kovin harvoin aamuisin fiksailtua hiuksia sen enempiä, sillä kietaisen yleensä laineet vain ponnarille ja olen valmis. En ole ikinä ollut mikään hiustenlaittaja, joten minun on vaikea verrata aikaa joku kuluu aamulla hiusten fiksailuun CG-metodissa verrattuna "normaaliin".

Hiusten pesu- ja hoitorutiinit eivät ole tuotteiden vaihtoa lukuunottamatta muuttuneet oikeastaan mitenkään. Hiusnaamioita minulla on aina ollut hyllyssä, mutta olen ollut kovin laiska käyttämään niitä. Nyt metodin myötä olen skarpannut niiden käytössä. Edelleen menen kosteilla hiuksilla iltaisin nukkumaan, ihan niinkuin aina ennenkin olen tehnyt. Fiksaan hiukset aamulla, jos tarvitsee.

 

 

Hiusten pesu ja hoito

Käytän shampoota hiusteni pesuun pari kertaa viikossa, mutta muuten pesen hiukset päivittäin suihkussa käydessäni hoitoaineella. Tiedän kyllä, että hiuksia ei tarvitsisi pestä joka päivä, mutta tämä on minulle syvään juurtunut tapa. Minulle tulee hiusten pesusta tosi hyvä olo! Hiusnaamiota tulee käytettyä aina shampoopesun jälkeen eli se pari kertaa viikossa.

Gyadan shampoota kiharille ja taipuisille hiuksille* käytän hiusteni shampoopesussa. Se on muotoileva shampoo, joka tukee kiharan omaa rakennetta. Shampoon* soveltuvuus CG-metodiin on Curlsbotin mukaan hieman kyseenalainen sodium lauroyl sarcosinaten  takia, mutta omille hiuksilleni se on sopinut pari kertaa viikossa käytettynä.

Gyadan vahvistava spirulinahiusnaamio* on hiusnaamio, jota käytän shampoopesujen jälkeen. Se on omiaan vaurioituneille ja rasittuneille hiuksilleni. Naamio* vahvistaa sekä kosteuttaa hiuksia todella tehokkaasti ja on minun mielestäni aivan ihanan hoitava kuiville hiuksilleni. Spirulinanaamio* ei jätä hiuksia kuitenkaan raskaiksi vaan ihanan ilmaviksi.

Gyadan muotoileva hoitoaine kiharille hiuksille* on sopinut hyvin päivittäiseen hoitoainepesuun. Se antaa kiharille ja taipuisille hiuksille kimmoisuutta sekä pehmeyttä. Hoitoaine* myös puhdistaa hiukset hyvin shampoopesujen välillä, joten se on ollut todella hyvä tuote minun käyttööni.

Kirjoittelin näistä tuotteista enemmän tässä postauksessa ja, jos hoitoainepesu kiinnostaa, niin tästä linkistä löytyy siitä vielä enemmän juttua.

 

 

Hiusten muotoilu

Levitän hiuksiin pesun ja hamampyyhkeellä kuivauksen jälkeen Gyadan kiharavoidetta*, jonka valitsin jokunen aika sitten testiin. Hamampyyhkeet meillä on ollut käytössä jo ennen metodin aloitusta ja ne ovat toimineet minun hiuksilleni todella hyvin. En ole käyttänyt hiusteni kuivaamiseen t-paitoja tai muitakaan erikoisuuksia vaan hamampyyhe on riittänyt.

Gyada Modeling Cream*  on hiuksiin jätettävä kiharavoide, joka sisältää kookos-, pellavansiemen- ja arganöljyjä. Öljyt hoitavat hiuksia latistamatta niitä ja kiharavoiteen sisältämä sheavoi suojaa hiuksia kun taas aloe vera tuo kiiltoa sekä vähentää pörröisyyttä. Tuote on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa eikä jätä hiuksia rasvaisiksi tai raskaiksi.

Jos aamulla haluan fiksailla hiuksiani, kostutan ne esimerkiksi suihkupullolla ja puristelen niihin Gyadan hiusgeeliä*. Sitten annen niiden kuivua itsekseen tai ehkä kun opin diffuuseria käyttämään, kuivaan ne sillä. Tosi harvoin minun tulee kyllä aamuisin hiuksille mitään tehtyä, sillä aika ei vain tunnu riittävän muuhun kuin ponnarin tekoon.

Gyada Curls Sculpting Fluid Gel* on toiminut erinomaisesti hiusten muotoilussa silloin kun niin olen halunnut tehdä. Geeli on helpompi kuljettaa mukana esimerkiksi hotelliin tai lentokoneeseen kuin esimerkiksi itsetehty pellavansiemengeeli, joka muuten toimii myös erinomaisesti. Yleensä juuri hotellissa tai ennen illanviettoa minun tulee kuitenkin hiuksiani muotoiltua.

Gyada Curls Sculpting Fluid Gel* on hiuksiin jätettävä geeli kiharoiden ja aaltoilevien hiusten muotoiluun. Se sisältää runsaasti argan- ja jojobaöljyä sekä useita vitamiineja. Geeli* tekee hiuksistasi ilmavat, kosteuttaa ja ravitsee sekä estää hiusten takkuuntumista tai pörrööntymistä. Valittavana on kaksi eri pitoa ja minä valitsin niistä sen vahvemman pidon.

Sitten kun hiukseni ovat kuivuneet, puristelen ja rutistelen geelin kovan kuoren pois. Hiukset ovat puristelun jälkeen ihanan pehmeät ja luonnollisen lainehtivat. Tykkään, että hiukset jäävät hieman sekaisiksi ja villeiksi. Gyadan geeli on myöskin sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja on ollut kyllä hyvä löytö. Kaikkia näitä Gyadan ihanuuksia löytyy Waku Organicsin valikoimasta!

 

 

Minusta siis CG-metodin noudattaminen ei ole hankalaa tai aikaa vievää, mutta kuten huomata saattaa, en jaksa ihan hirveän paljon uhrata aikaa tai ajatuksia sille, miltä laineeni näyttävät. Arkena se on ihan hyväkin juttu, sillä aikaa ei näin kulu aamulla hiuksiin puolta minuuttia. Tosin kyllä juhliin haluaisin osata tehdä muutakin kuin nutturan! Täytyy ehkä alkaa opetella.

Nuttarasta puheen ollen, sain toiveen, että tekisin tutoriaalin nutturan teosta ja se on tulossa toivottavasti pian! Tykkään saada näitä toiveita, joten jos jotain on mielessä, Instagramin, Facebookin tai kommenttikentän kautta voi laittaa viestiä. Sähköpostiakin saa laittaa niinkuin monet teistä tekevätkin!

Alapuolelta löytyy vielä kaikki postauksessa esiintyneet linkit.

 

Ihanaa alkuviikkoa kaikille! Nautitaan kauniista ja lämpimästä syksystä!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Curly Girl Methodia  on takana viikon verran ja matkaan on mahtunut niin innostusta kuin epätoivoakin. Tällä hetkellä hiukset näyttävät sekaiselta, ylikypsältä, nuudelikasalta. Osa hiuksista on laineella, mutta sekaan mahtuu myös suoria suortuvia. Eniten tällä hetkellä kuitenkin ihmetyttää, miksi näyttää siltä, että minulla olisi ollut permanentti, joka nyt kasvaa pikkuhiljaa pois.

Ilon aiheita olen onneksi saanut siitä, että hiukset tuntuvat ihanan pehmeiltä ja kiiltoakin niihin päässyt syntymään. Ihan mahtavaa on myös se, että minulle on ihan oikeasti riittänyt pelkkä co-wash eli hiusten pesu hoitoaineella. Vaikka hiukset saattavat latvoista olla kuinka ylikypsää nuudelia, tyvi on pysynyt puhtaan raikkaana pelkällä hoitoaineella pestessäkin.

Pellavansiemengeeli  (ohje klikkaamalla) on ollut myös maineensa veroinen ja toiminut minun hiuksissani kuin unelma. Testasin olla käyttämättä sitä ja tukka oli kuivuttuaan ihan niin kuin ennenkin - taipuisa ja pörröinen, mutta ei kuitenkaan varsinaisesti suora eikä kihara. Pellavansiemengeelin kanssa alkoi taas kihara pysyä kiharalla.

Hiukset ennen Curly Girl -metodin aloitusta.
Hiukset ennen Curly Girl -metodin aloitusta.

 

 

Kiharoita, nuudelia ja pörröä

Ovat hiukseni hieman enemmän kihartuneetkin tässä viikon aikana, mutta minua ihmetyttää se, että tyvi näyttää joinakin aamuina meilkein suoralta ja kaikki kihara on latvoissa. Ehkä syynä on huolimaton muotoilu tai ehkä olen puristellut pellavansiemengeelin vain latvoihin? Tähän täytyy jatkossa kiinnittää enemmän huomioita, sillä olisihan se kihara mukava saada sinne tyveenkin!

Hiukset ovat tosiaan melkoinen sekoitus nuudeleita, suoria hiuksia ja pörröä. Mutta tosiaan, metodia on takana vasta viikko, joten eihän tässä nyt vielä kamalan paljoa olisi voinutkaan tapahtua ja tiesin kyllä CG-matkaan mahtuvan vaikka mitä vaiheita. Tuskin hiusten kuntoa ihan silmän iskussa saadaan kuntoon, sillä omat hiukseni ainakin ovat latvoista todella kuivat.

Curly Girl Methodin tärkein oppi minulle onkin se, että hiukseni tarvitsevat hurjan paljon kosteutusta! Fööniä en ole muutenkaan aikoihin käyttänyt enkä liioin hiuksiani suoristellutkaan, sillä suorana ne eivät ole mistään toimenpiteistä huolimatta pysyneetkään. Hiusnaamion säännöllinen käyttö sekä tämä kiharan muotoilu geelillä ovat myös CG-metodin mukanaan tuomia oppeja.

 

 

Ensimmäisen viikon tuotteet

Uusia hiustenhoitotuotteita en ole joutunut ostamaan, vaan olen käyttänyt vanhoja luonnonkosmetiikan hiustuotteitani, jotka ovat olleet metodiin sopivia. Ne siis eivät sisällä sulfaatteja, silikoneja, mineraaliöljyjä eivätkä vahoja. Hiusnaamio on vielä hankintalistalla, mutta tämän viikon aikana olen tehnyt pari kertaa itse hiusnaamion keittiön antimista.

CO-washiin ja hoitoaineeksi olen käyttänyt Urtekramin Green Matcha Urban Protection Hoitoainetta*, joka kylläkin sisältää hieman kyseenalaista vahvaa pesevää ainetta (Sodium Cetearyl Sulfate). Tämä aine saattaa kuivattaa hiusta, mutta jos oikein olen ymmärtänyt, aine ei varsinaisesti ole sulfaatti. Olen päättänyt käyttää hoitoaineen loppuun ja kokeilla sitten tilalle jotakin toista.

Evolven Kosteuttava Hiusseerumi* (Evolve Organic Beauty Nourishing Hair Elixir)  on toiminut minulla hiuksiinjätettävänä tuotteena ja olen sitä käyttänyt jo pitkään. Se on yksi lempparini ja puristelen sitä hiuksiin co-washin ja hoitoaineen tai hiusnaamion jälkeen ennen pellavansiemengeeliä.

Hiusseerumia* riittää ihan muutama tippa ja itse käytän sitä pääasiassa latvoihin, sillä ne ovat kaikista kärsineimmät. Hiusseerumi* toimii muuten myös lasten takkuihin! Shampoota en muuten ole käyttänyt nyt viikon aikana (Final Washin jälkeen) kertaakaan ja co-wash todellakin on pitänyt hiukseni puhtaana.

 

*) tuotteet saatu pr-näytteinä

 

 

Itsetehdyt herkut hiuksille

Hiusnaamion sekä pellavansiemengeelin olen tehnyt itse. Hiusnaamiota olen käyttänyt viikon aikana pari kertaa ja pellavansiemengeeliä sitäkin enemmän, aamulla ja illalla! Se on ihan lempparini ja tosiaan, hiusnaamio on minulla vielä ostoslistalla.

Hiukseni kaipaavat kovasti kosteutusta ja toivon, että sitä saan sitten hiusnaamiosta vielä hoitoaineen ja hiusseerumin kosteuttavan vaikutuksen lisäksi. Hiusnaamioita voi käyttää CG-metodissa tavallisen hoitoaineen tapaan eli pesun jälkeen puristellen hiuksiin, vaikutus muutama minuutti, rutistelu ja huuhtelu.

Hiuksia voi myös varovasti harjata tai haroa sormilla suihkussa hoitoaineen tai hiusnaamion kanssa, jotta saa mahdolliset takut selvitettyä. Itse käytän harjaa, joka on tarkoitettu märkien huisten harjaamiseen, mutta harjaus täytyy tehdä varovasti, etti aiheuta vahinkoa hiuksille.

 

 

Ploppausta, pellavansiemeniä ja ananasta

Pellavansiemengeelin levitän ja puristelen hiuksiin ihan viimeisenä ennen kuin kuivaan ne CG-metodin mukaan. Olen siis plopannut (hiukset t-paidan tai tyynyliinan sisällä)  hiuksia ehkä vartin ja sitten antanut niiden ilmakuivua. Minä olen käyttänyt ploppauksessa hamam-pyyhettä, mutta se olisi tarkoitus vaihtaa kokeilumielessä vaikkapa tyynyliinaan.

Usein hiukset ovat vielä kosteat kun menen nukkumaan, mutta olen laittanut hiukset korkealle, löysälle, ponnarille eli ananakselle Invisibobblella ("puhelinjohtoponnari")  siitä huolimatta. Aamulla olen sitten kostuttanut hiuksia vedellä ja rutistellut kiharat taas pellavansiemengeelin avulla kunnolla muotoonsa, antanut kuivua ja rikkonut castin (geelin aiheuttama koppura pinta).

Katsotaan, mihin tämä tästä johtaa. Kampaajalle latvojen leikkaukseen ainakin! Tavoite minulla on terveet sekä hyvinvoivat hiukset ja uskon, että Curly Girl -metodin opeilla ne on ihan saavutettavissa vaikka sitten kihara ei tämän enempää kihartuisikaan!

Kokosin tähän alapuolelle aiemmat postaukseni koskien tätä aloittamaani Curly Girl -metodia, josta puhutaan nyt hurjan paljon oikeastaan jokapuolella.

 

Aiemmat postaukseni CG-metodiin liittyen:

 

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit (6)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Joo, se voi olla ettei kiharrukaan! Tai siis pysy kiharana. Märkänä tyvikin siis on ihan yhtä kihara kuin latvakin, mutta kuivuessaan suoristuu varmaan just siksi kun hiukset painaa ja vetää sitä suoraksi.

-R / Koti Kumpulassa

Vierailija
2/6 | 

Kiitos kivasta jutusta! Suosittelen kokeilemaan Aquisin hiusturbaania ploppaukseen. T-paita ei ainakaan itselläni toiminut, hiusten kesti kuivua liian kauan ja lisäksi paita meinasi tippua pois/näytti hassulta.

Mullekin kiharat
3/6 | 

Minulla on kyllä niin piikkisuorat hiukset, että en usko niiden muuttuvan lainkaan kihariksi. Olisivathan ne jo lapsena olleet kiharat, silloinhan en niihin lätrännyt esim. mitään muotoilutuotteita. Laimennetulla shampoolla vaan pestiin. Ottaisin kiharat mielelläni, mutta luulen, että saadakseni ne, on otettava permis.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Sanotaan, että jos hiukset taipuvat märkinä (vaikkapa suihkun jälkeen kun niitä rutistaa nyrkkiin), saattaa olla mahdollista, että Curly Girl -metodilla niiden luonnollinen kihara saadaan nätisti korostumaan. Mutta tosiaan, jos märkänäkin hiukset ovat rutistelun jälkeen ihan suorat niin ei ainakaan ihan helpolla kiharaa saa!

Itse asiassa, minunkaan hius ei ollut lapsena mitenkään kihara. Taipuisa se on aina ollut, mutta ei kihara. Tämä koko luonnonkiharuus tuli minulle yllätyksenä kun rutistelin suihkun jälkeen hiuksiani ja tajusin, että kiharathan ne ovat. Kuivuttuaan ilman tämän metodin ohjeita, ne suoristuvat kyllä ja jäljelle jää hiukset, jotka eivät oikein ole kiharat eivätkä suoratkaan vaan taipuvat juuri sinne minne niitä sattuu huvittamaan. :)

Ihanaa kevättä sinulle! 

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat