Kirjoitukset avainsanalla hiusten värjäys kasvivärillä

Syksyn tullen minun alkaa tehdä mieli tummempaa hiusväriä.

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
tuotteet saatu: Waku Organics

 

Aikalailla joka syksy minulle tulee halu värjätä hiukset tummemmiksi. Sitten taas kevään tullen minua harmittaa tummat hiukseni ja haluaisin, että ne olisivat taas hieman vaaleammat ja kevyemmät. Se on vähän sama juttu aina hiustenleikkuun kanssa. Tekee mieli leikata hiukset, mutta sitten taas kun ne ovat lyhyet, haluan, että ne kasvaisivat nopeasti pitkiksi.

Nyt syksyn tullen taas tuli se samainen halu tummentaa hiusväriä, mutta ajattelin, että en nyt kuitenkaan lähde niitä radikaalisti tummentamaan. Kuitenkin hetken päästä taas katuisin sitä. Ajattelin, että kokeilen vain muuttaa niiden sävyä hieman. Jospa se riittäisi?

Hiusvärini oli siis jo jonkin aikaa ollut ihanan kuparinen ja tykkäsin siitä kyllä paljon. Välillä se oli myös mahongin punertava, mutta kupari oli kuitenkin enemmän se minun juttuni. Kuitenkin, mieleni vaihtuu aika tiuhaan, ja syksyn tullen kupari hiusväri alkoi tökkiä.

 

 

Sain valita Waku Organicsin valikoimasta itselleni Radicon kasvivärin juuri sopivasti silloin, kun olin hiusteni värjäämistä suunnitellut! Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin sävyyn nimeltä Dark Ash Blonde. Sävyssä on vivahdus tuhkan harmautta ja ihanaa täyteläisyyttä. En ottanut yhtään tummenmaa sävyä, vaan halusin vain kuparin sävyn vaihtuvan neutraalimpaan ja viileämpään.

Sain myös testattavakseni Radicon Hair Wash and Treatment hiusten syväpuhdistuskäsittelyn, jota suositeltiin käytettäväksi ennen hiusten värjäämistä. Se on juuri oikeanlainen sekoitus luomulaatuisia amla-, reetha- ja shikakaijauheita. Hair Wash and Treatment kuoriin kevyesti päänahkaa, edistää hiusten kasvua ja estää hiustenlähtöä.

Tein käsittelyn hiuksilleni värjäystä edeltävänä iltana, sillä käsittelyn tekeminen vie melkeinpä yhtä paljon aikaa kuin hiusten värjääminenkin. Jauhe sekoitetaan kämpimän veden kanssa, levitetään pyyhekuiviin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa hupun alla tunnin verran. Sitten hiukset huuhdellaan huolellisesti.

 

 

Radicon Hair Wash and Treatment oli erittäin miellyttävä levittää hiuksiin ja se tuoksui mielestäni ihanan mausteiselta. Sen sai myös helposti huuhdeltua hiuksista pois ja hiukset tulivat ihanan puhtaiksi sekä pehmeiksi käsittelyn jäljiltä. Omat hiukseni vaativat syväpuhdistuksen jalkeen hieman hoitoainetta, sillä ne jäivät melko takkuisiksi ilman.

Sitten seuraavana aamuna oli Radico Colour Me Organic -kasvivärin levityksen vuoro. Radico Colour Me Organic on kasveista sekä yrteistä valmistettu Ecocert -sertifioitu ja turvallinen hiusvärisarja kotikäyttöön sekä ammattilaisille. Radico -kestoväri on kehitetty viimeisimmän teknologian ja jatkuvan tuotekehityksen tuloksena vuosituhansien perinteitä noudattaen. 

Radicon kasviväreissä käytetyt kasvit viljellään luonnonmukaisesti ketävän kehityksen periaatteella luontoa sekä ympäristöä kunnioittaen. Viljelyssä ei käytetä keinotekoisia lannoiteita tai kemiallisia torjunta-aineita eikä mitään muitakaan elimistölle tai ympäristölle vahingollisia aineita. 

 

 

Radico Colour Me Organic -kasvivärin käyttö on todella helppoa. Väri sekoitetaan lämpimän veden kanssa ja levitetään hiuksiin. Väritahna on ihanan helppo levittää hiuksiin ja se pysyy niissä todella hyvin koko vaikutusajan. Väri ei juurikaan sotke tai valu edes levitysvaiheessa. Tietenkin pienet roiskeet kuuluvat asiaan, mutta minä en ainakaan saanut minkäälaisia tuhoja aikaiseksi!

Väri on helppo pyyhkiä pois otsalta tai korvista eikä siitä jää värjäymiä niin nopeasti kuin esimerkiksi synteettisistä väreistä jää. Myös lattialle tai lavuaariin pudonneet väriläntit sai helposti ja siististi siivottua pois ilman, että pinnat olisivat värjäytyneet. Värjääminen Radicon kasvivärillä on siis oikeasti tosi helppoa!

Kun väri on levitetty hiuksiin, laitetaan värin päälle pakkauksen mukana tuleva suihkumyssy ja annetaan värin vaikuttaa. Itse annoin värin vaikuttaa melkein pari tuntia ja aina välillä föönillä lämmittelin väriä. Föönaaminen ei ole pakollista, mutta lämmön sanotaan tehostavan värin vaikutusta.

Kun väri on vaikuttanut aikansa, huuhdellaan se pois huolellisesti. Itse en käyttänyt huuhtelussa shampoota, mutta hiusnaamion levitin värjäyksen jälkeen. Suositeltavaa kaiketi olisi, että huuhtelun jälkeen ei hiuksiin laitettaisi edes hoitoainetta tai naamiota, mutta omat hiukseni jäivät sen verran takkuun, että minä laitoin naamion.

 

 

Kasvivärit syvenevät värjäyksen jälkeen vielä pari päivää eikä sinä aikana yleensä suositella pesemään hiuksia. Minä olen kyllä kastellut hiukset ja käyttänyt hoitoainetta, mutta shampoolla en ole hiuksia värjäyksen jälkeen pariin päivään pessyt. Kuten muistakin kasviväreistä, jäi tästäkin väristä hiuksiin todella vahva tuoksu. Tuoksu onneksi kuitenkin haihtuu pois hiuksista!

Olen ollut todella tyytyväinen hiusväriini vaikka kupari aika nopeasti alkoikin tuhkan sävyn alta taas kuultaa läpi. Ihan kupariseksi eivät hiukseni koskaan palanneet onneksi, mutta olisivat ehkä kaivanneet uusintavärjäyksen tuhkan sävyllä melko pian ensimmäisen värjäyksen jälkeen, jotta tuhkan sävy olisi hiuksissa pysynyt paremmin.

Kasviväreissähän on se hyvä puoli, että ne oikeasti hoitavat hiuksia, toisin kuin synteettiset värit. Sen vuoksi olisin ihan hyvin voinut värjätä hiukseni heti pian uudestaan ilman huolia siitä, että kärsivätkö hiukseni. Ja tosiaan, kasvivärit sopivat ihan loistavasti myös Curly Girl Methodia noudattaville!

 

-R

 

 

Kommentit (2)

Torey
1/2 | 

Mä kesällä vielä aattelin vaalentavani latvaa, mutta nyt onkin sellanen olo, että mennään tällä vaan ja katotaan sitä vaalennusta sitten keväällä. :D Mä koitan olla värjäämättä nyt hiuksia kokonaan. Oon värjänny hiukset viimeksi maaliskuussa ja siitä lähtien kasvattanut omaa sävyä. Latvassa on vielä vanhaa väriä, joka on vähän ehkä tummempi ja punertavampi kuin mun omani, mutta se saa nyt mennä. Ja sit jos ens vuonna menisin ja vaalentaisin ton latavssa olevan värin niin, että saisin liukuvärjäyksen omasta sävystäni lähtien. Sit ei tarttis värjäillä tyveä olleskaan! :) 

Hyvän sävyn sait kyllä hiuksiin ja sopii sulle tosi hyvin! 

https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/10/17/sina-olet-minun-siskoni/

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! Joo, tämä vaikuttaa kyllä kivalta ja luonnolliselta sävyltä. :) Mä kans haaveilin jossain vaiheessa, että kasvattaisin oman värin, mutta sitten taas tartuin väripurkkiin! Mä muuten innolla seurailen sun kasvatusprojektia. ;)

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Olen värjännyt hiuksiani nyt kaksi viimeistä kertaa täysin luonnollisella hennapohjaisella värillä. Hennaa en ollut koskaan ennen kokeillut ja minulla oli siitä jotenkin todella huono kuva. En tiedä edes oikein mistä se johtui, mutta jotenkin hiusten värjäämisellä hennalla oli mielessäni negatiivinen kaiku.

Olin ensin ajatellut, että kasvatan oman värini esiin ja annan hiusten olla sen väriset kuin ovat. No, kasvatus on pitkä prosessi ja vaikka leikkasin pitkät hiukseni polkkatukaksi, tuntui kasvatus tuskaiselta. Ja mitä pidemmälle projektissa etenin, sitä värittömimmiltä hiukseni näyttivät.

Tähän muuten sellainen huomautus, että, jos olet leikkaamassa hiuksiasi reippaasti, lahjoita ne ihmeessä hyväntekeväisyyteen. Minä olen tehnyt niin ja viimeksi meidän esikoinen teki niin. Hiuksista siis tehdään peruukkeja syöpäsairaille lapsille. Täältä voit lukea enemmän hiusten lahjoittamisesta hyväntekeväisyyteen!

 

 

Rakkautta ensi värjäyksellä

Tilasin hetken mielijohteesta väripaketin House of Organiciltä hintaan 7,90 euroa (+ postikulut) ja ajattelin, että eipä ole suuri menetys rahallisesti, jos väristä ei jää hiuksiin mitään. Väri toimitettiin nopeasti lähi-K-Marketin pakettiautomaattiin ja edelleen epäilevänä tutkin pakkauksessa tulleita ohjeita.

Päätin heti illalla levittää värin hiuksiini ja olen ikionnellinen, että hetken huumassa hennapohjaisen värin menin tilaamaan! Olen aivan rakastunut. Olen rakastunut hennan hoitavuuteen ja värin lopputulokseen. Valitsin väriksi kuparin sävyn ja lopputulos on juuri sellainen kuin toivoin. 

Alla on kaksi kuvaparia, joista vasemmalla on ennen -kuva ja oikealla sitten värjäyksen jälkeinen kuva. Kellertävän vihertävät hapsulatvat ovat sävyttyneet hehkuvan kuparisiksi ja hiukset saivat aivan ihanan hoidon värjäyksen ohella.

 

 

Neljä viikkoa väriloistoa

Arvelin, että väri tarttuisi varmasti voimakkaammin vaaleisiin, käsiteltyihin latvoihin luoden näin hiuksiin ikään kuin liukuvärin. Oikeassa olin, mutta en olisi uskonut, että lopputulos olisi oikeasti näin hyvä! En muista koska olisin ollut viimeksi hiusten värjäyksen jälkeen ollut näin tyytyväinen.

Väri tarttui myös tyveen, siihen minun omaan väriini, hyvin ja sai aikaan juuri sellaista lämmintä kuparin hehkua, jota olin ajanut takaa. Väri säilyi hiuksissani hehkuvana sellaiset neljä viikkoa ja sitten halusin värjätä uudestaan. Väri kului hiuksista pois nätisti eikä havaittavissa ollut juurikasvua, sillä hennaväri tarttuu hiuksen pintaan ja kuluu siitä pois.

Värin säilymistä hiuksissa edesauttaa varmasti se, että pesen hiuksiani luonnonkosmetiikan hiustuotteilla, enkä oikeastaan ikinä esimerkiksi föönaa niitä tai oikeastaan tee niille mitään muutakaan. Tämä johtuu siis siitä, että en osaa enkä ole jaksanut opetella. Jos tukka ei ole hyvä auki niin sitten laitan sen kiinni.

 

 

Hennapohjainen Henné Color -hiusväri

Mutta siihen itse väriin. Valitsin Henne Color hiusvärin ja sävyksi valikoitui Copper eli kupari. House of Organicin sivuilla oli monta sävyä valittavana ja varmasti minun tuee vielä koitettua jotain muutakin sävyä. Nyt kaksi viimeistä kertaa olen valinnut kuparin ja toisella kerralla tilasin värin Greendealiltä.

Hinta oli Greendealillä pari euroa kalliimpi, mutta tein sinne tilausta muutenkin, joten tuli kokonaisuudessaan halvemmaksi tilata väri muun tilauksen mukana kuin, että olisin tilannut sen House of Organiciltä ja maksanut sinne taas toiset postituskulut. Tai niin ainakin luulen!

Pakko ihmetellä itsekin kuinka hiusväripaketti itsessään voi näyttää kuvissa aivan eri värisiltä. Katsokaa vaikka yllä olleita kuvia ja tuota alla olevaa kuvaa. Mietin, että olisin käsitellyt kuvat niin, että paketti näyttää kuvissa saman väriseltä, mutta eipä sillä nyt taida olla niin suurta merkitystä!

 

 

Kuinka hennaväriä käytetään?

Värin käyttö on suhteellisen helppoa. Värijauhe sekoitetaan todella kuuman veden kanssa ja seoksen annetaan jäähtyä. Väriseos levitetään pestyihin, kuiviin, hiuksiin ja annetaan vaikuttaa suihkumyssyn alla parisen tuntia. Sitten väri huuhdellaan pois suihkussa.

Ensimmäisellä kerralla väriseos tuntui melko kuivalta ja levitys ei ollut kovinkaan helppoa, sillä väriä varisi kaikkialle. Toisella kerralla lisäsin vettä jauheen sekaan enemmän ja laitoin lorauksen hoitoainetta vielä joukkoon. Näin levitys oli helpompaa ja siistimpää. En myöskään ole huomannut, että hoitoaine huonontaisi värin tarttuvuutta tai pysyvyyttä hiuksissa.

 

 

Ennakkoluuloille kyytiä

Olen ollut väriin supertyytyväinen ja minulla oli onnea kun löysin heti kerrasta sopivan sävyn. Jos tämä olisi mennyt mönkään, en tuskin olisi antanut enää hennapohjaiselle värille toista mahdollisuutta. Sen verran voimakkaat ennakkoluulot minulla oli. Minusta on ihanaa kun omat ennakkoluuloni saavat kyytiä, joten on ihan mahtavaa, että niin kävi.

Mukavaa alkuviikkoa jokaiselle!

 

-R

 

Kommentit (3)

Kisssnkkäpälä
1/3 | 

Joskus kolmekymmentä vuotta sitten todettiin hennavärin aiheuttavan rotille syöpää. Lieneekö muita hiusvärejä silloin tutkittu. Kun lähikauppa veti sen pois valikoimasta, minäkään en sitä enää hankkinut.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Nopeasti googlettamalla löytyi tietoa, että henna, joka on luonnosta peräisin, ei ole karsinogeeninen vaan synteettisesti valmistettu hennapigmentti oli se, joka aiheutti rotille syötettynä syöpää.

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat