Kirjoitukset avainsanalla ruokahävikki

 

Kirjoittelin aiemmin tehneeni aamupuuron jämistä pehmeitä puurorieskoja. Minun oli tarkoitus tehdä niitä nytkin välipalaksi, mutta puuroa oli jäänyt sen verran vähän yli, että rieskoja olisi tullut vain muutama ja sehän ei oikein tälle meidän porukalle olisi sopinut.

Kokeilin siis tehdä tätä ohjetta soveltaen pannukakkua, johon käyttäisin ylijääneen aamupuuron. En käyttänyt valkoista sokeria enkä lehmänmaitoa vaan korvasin ne muilla aineksilla. Melko pieni pannukakku siitä kyllä tuli ja minulle itselleni jäi ns. luu käteen enkä saanut kuin maistaa ihan pikkuruisen palan. Ensi kerralla täytyy kehitellä isompi taikina!

Pannukakku itsessään onnistui tosi hyvin. Lapset tosiaan söivät sen hetkessä ja päälle laitettiin turkkilaista jugurttia sekä mansikkahilloa. Minun pikkupalani söin turkkilaisen jugurtin ja hunajan kanssa ja jäi kyllä vähän harmittamaan, että pannari oli niin pieni! Kolme herkkusuuta söivät kuitenkin pannaria välipalaksi ulkoilun jälkeen niin innoissaan, että siitä jäi onneksi hyvä mieli kaikille.

 

 

Kaupapannari puurosta

2 dl jäähtynyttä kaurapuuroa
2 dl kaurajuomaa
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä
1,5 rkl nestemäistä vaniljauutetta
1/4 tl suolaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja vuoraa pienehkö uunivuoka (omani oli 17 x 23 cm) leivinpaperilla. Sekoita kaurapuuro ja kaurajuoma keskenään. Sekoita joukkoon myös kananmunat, vehnäjauhot, öljy ja mausteet. 

Jos puuro on kovin jäykkää ja taikinaan jää kökköjä etkä niitä halua, hurauta taikina sileäksi blenderissä. Kaada sitten taikina vuorattuun uunivuokaan ja paista uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Tarkkaile pannarin väriä välillä ja ota se pois uunista kun alkaa näyttää valmiilta.

 

 

Kuten sanottu, ensi kerralla teen isomman pannarin! Tässä alla on vielä ohjeet puuroriskoihin, joihin saa hyvin myöskin käytettyä ylitse jääneen puuron, eikä tarvitse heittää sitä pois tai syöttää koiralle.

Mukavaa viikkoa ja joulunodotusta kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Minun heikkouteni (tai yksi niistä) on ehdottomasti tuore leipä. Se vain on vastustamatonta eikä kaipaa päälleen muuta kuin Oivariiniä! Minun tulee ihan liian harvoin tehtyä itse leipää, mutta nyt innostuin. Näin liedellä taas aamupuuron jämät kattilassa ja jostain tuli mieleeni puurorieska.

Yleensä koira saa puuron jämät, mutta ilmeisesti hän on jo puuroon kyllästynyt, sillä parina viime aamuna ei ole puuro enää koirallekaan uponnut. Nytpä tiedän ainakin, mihin aamupuuron jämät voi hyvin käyttää, sillä puurorieskat olivat todella herkullisia! Yksi lapsistakin sanoi iltapäivällä isälleen, että voisiko tämä taas huomennakin keittää liikaa puuroa, jotta äiti voi tehdä puurorieskaa.

Oma ohjeeni on sekoitus erilaisia puurorieskareseptejä ja muokkasin niitä myös itse hieman lisää. Tämä, tämä ja tämä resepti kuitenkin tuntuivat varsin toimivilta, joten muokkailin niitä lisää ja sekoittelin hieman keskenään. Puurorieskoista tosiaan tuli hitti ja niitä tehdään tästä lähin usein!

 

 

Pehmeät puuroriskat

15 kpl

4 dl jäähtynyttä puuroa
2 dl kaurajuomaa
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruususuolaa
3 rkl rypsiöljyä

Sekoita jäähtyneeseen puuroon kananmuna ja kaurajuoma. Lisää joukkoon jauhot, suola sekä öljy. Jos haluat taikinasta tasaista, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että sekoitat puuron, munan ja kaurajuoman huolellisesti keskenään. Voit vaikka surauttaa ne blenderissä. Minä tykkään, että leivässä saa olla rakennetta, joten jätin taikinan hieman karkeaksi.

Taikinan kuuluu jäädä löysäksi, mutta koostumusta voi vielä säätää lisäämällä jauhoja tai kaurajuomaa, jos on tarve. Lusikoi taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.

 

 

Kuten sanottu, minusta puurorieskat eivät kaipaa muuta kuin Oivariiniä päällensä! Melkein pari pellillistä rieskoja katosi alta aikayksikön parempiin suihin ja myönnän, että myös minä söin aika monta. Kannattaa ehdottomasti hyödyntää aamupuuron (tai iltapuuron) jämät ja vähentää hävikkiä tekemällä leipää itse.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram