Kirjoitukset avainsanalla hääpäivä

 

Me juhlimme marraskuussa meidän 10. hääpäiväämme. Jos otetaan nopea historiakatsaus, niin olemme seurustelleet 14,5 vuotta, olleet kihloissa 13,5 vuotta ja tosiaan naimisissa 10 vuotta. Meillä on kolme ihanaa lasta, iältään 9, 5 ja 3 vuotta. Koiria meillä on ollut kolme, joista kaksi on siirtynyt jo koirien taivaaseen.

Meidän vuosikymmen siis huipentui kymmenvuotishääpäivään ja siinä on mielestäni jo syytä juhlaan. No, nykyäänhän se juhliminen on aikalailla erilaista kuin silloin kymmenen vuotta, joten järjestelimme jo hyvissä ajoin lapsille yökyläpaikan ja varasimme huoneen Tampereen Lapland Hotelsista. Halusimme viettää aikaa yhdessä, käydä illallisella, nukkua hyvin ja syödä hyvä aamiainen kaikessa rauhassa. Samaisena viikonloppuna myös hoksasin kuinka poistaa sähköisyys vaatteista (lue täältä)!

Olisihan se toisaalta kiva ollut lähteä jonnekin kotikaupunkia kauemmaskin, mutta lastenhoito ei järjesty ihan tuosta vain ja uskon, että yhdellä kaksin vietyllä illalla on melkeinpä sama vaikutus kuin pidemmälläkin reissulla. Meidän parisuhde tarvitsee juuri tälläisiä irtiottoja aina välillä. Se, että saa olla vain kaksi toisen kanssa, auttaa muistamaan kuinka tärkeä se toinen ihminen siinä rinnalla onkaan.

 

 

Meidän hääpäiväjuhlintaan kuului tosiaan se huone hotellissa, illallinen keskustassa ravintolassa, rauhassa nukuttu yö ja kiireetön aamiainen. Vein lapset yökylään iltapäivällä ja kirjauduin sisään hotelliin. Mies oli työreissussa ja tuli takaisin Tampereelle vasta illalla, joten join kahvia, kirjoittelin blogia ja tein pari muutakin työhommaa hotellihuoneessa kaikessa rauhassa. Mies oli järjestänyt huoneeseen pieneen yllätyksen ja pöydällä odotteli varsinainen herkkulautanen.

Sain luvan aloittaa herkuttelun yksin, ja olisihan se kieltämättä ollut melko hankalaa antaa herkkulautasen olla yksinään pöydällä. Siispä vastoin kaikkia sääntöjäni, söin sängyssä valkoisissa lakanoissa hedelmiä, suklaata ja vaahtokarkkeja. Niin, ja join sitä kahvia. Sain työhommatkin tehtyä ja laitoin saunan lämpenemään valmiiksi. Mieskin sitten illalla palasi töistä ja pääsi saunaan. Laitoin itseni valmiiksi ja lähdimme illalliselle.

Illallinen oli ruoan osalta melkoinen pettymys, eikä välimeren illallinen ihan toteutunut. Ruoka muistutti lähinnä etelän lomakohteiden turistiruokaa, mutta eipä se juuri haitannut. Hauskaa meillä silti oli! Sen verran varman päälle kuitenkin otimme, että jälkkäreille palasimme Lapland Hotelsin Dabbaliin, sillä tiesimme, että se ei pettäisi. Jälkkäreiden jälkeen sitten lämmitimme saunan vielä uudestaan ja olihan se kiva saunoa ihan kaksin kaikessa rauhassa!

 

 

Lapland Hotelseissa on ihanan kotoisa sekä lämmin tunnelma ja ne sopivat loistavasti irtiottoon arjesta. Olen vieraillut Helsingin Bulevardin Lapland Hotelsissa sekä tässä Tampereen vastaavassa, molemmissa useasti, ja ne ovat kyllä tosiaan tunnelmaltaan, palvelultaan, ruoaltaan sekä aamiaiseltaan ihania hotelleja. Meillä lapsetkin usein kysyvät, että voitaisiinko taas mennä Helsinkiin Laplandiin. Pienimmät taitavat käyttää nimitystä "sinne hotelliin, missä on niitä poroja".

Tykkään hotellien sisustuksesta tosi paljon ja huoneissa on mielestäni tosi kotoisa ja viihtyisä tunnelma. Yritämme aina vain kun mahdollista, varata saunallisen huoneen, sillä saunominen on mielestäni ihana lisä hotelliyöpymiseen. Tampereen Lapland Hotelsin kylpyhuoneet eivät ole olleet ihan yhtä viimeisen päälle kuin taas Helsingin Bulevardin hotellin, joka taidettiin silloin vuosi sitten rempata aivan kokonaan uusiksi.

Arki unohtuu hetkeksi kokonaan kun saa pienen irtioton siitä. Itsellä kuitenkin tulee jo ikävä lapsia ja kotia sen ensimmäisen yön jälkeen ja sitten onkin ihana hakea heidät kotiin. Arkikin tuntuu taas mukavalle kun on siitä pienen hetken erossa, joten itse ainakin koen tosi tärkeäksi omalle onnellisuudelleni sekä meidän parisuhteellemme, että saamme aina välillä viettää aikaa ihan kahdestaan. Olemme onnekkaita, että saamme parisuhdeaikaa järjestettyä, vaikka kyllä se aina jonkinlaista säätämistä vaatiikin.

Minä koen tärkeänä myös sen, että lapset muodostavat kiintymyssuhteita muidenkin kuin omien vanhempiensa kanssa. Minusta on äärimmäisen tärkeää, että he kokevat olonsa turvalliseksi isovanhempiensa ja muiden läheisten kanssa. Tiedän, että kaikilla ei tähän ole mahdollisuutta ja osaan arvostaa sitä suuresti. Siksi haluan vaalia näitä suhteita enkä aio koskaan tuntea minkäänlaista huonoa omaatuntoa siitä, että lapset joskus yökylässä ovatkin.

 

 

Tässä elänvaiheessa, jota kai ruuhkavuosiksikin kutsutaan, meidän 10. vuotishääpäivän juhlintaan riitti täydellisen hyvin pieni irtiotto arjesta ja sitäkin suurempi aika parisuhteelle. Kesällä meillä tulee seurustelutaivalta täyteen 15 vuotta ja täytyy sitäkin ihan ehdottomasti muistaa juhlistaa hieman. Toki, ennen kesääkin täytyy saada parisuhteelle omia hetkiä!

 

-R

 

 

Kommentit (6)

Vierailija
2/6 | 

Onnea 10-vuotispäivän johdosta! Me ollaan tänö vuonna oltu miehen kanssa kihloissa 25 vuotta (kääk mikä aika) ja naimimisissakin jo 19- vuotta.... lapset ovat 23, 21, 16 ja nuorin 13, joten ruuhkavuosia on riittänyt... Kun nuo isommat olivat pieniä, kävimme kerran tai kakis vuodessa miehen kanssa lyhyellä reissulla, yleensä yksi yö ja lapset olivat isovanhemmilla, mutta nyt emme ole vuosiin käyneet kaksin missään, isovanhemmat eivät enää ole jaksaneet hoitaa ja oma äitini kuoli jo 13 vuotta sitten... Nyt olemme päättäneet lähteä johonkin, edes yhdeksi yöksi ja jättää nuo aikuiset miehet vastuuseen pienemmistä sekä koirista ja talosta! Saas nähdä saammeko toteutettua... Mutta kyllä sitä aina välillä tarvitsisi sitä kahden keskistä aikaa muutenkin kuin illan varastettuja tunteja. T. Krisse

Vierailija
3/6 | 

Irtiotto omassa kotikaupungissa on mukavaa, eikä tule lisäksi rasitusta/väsymystä matkustamisesta. 😊

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Marraskuu on minusta se vuoden kaikkein kamalin kuukausi. Kesä ja kaunis syksy ovat vain kaukainen muisto eikä talvikaan ole vielä alkanut. Jos lunta on satanut, on se yleensä myös sulanutkin. Samoin pakkanen. Jos sitä jossain vaiheessa on ollut, nyt on takuuvarmat kurakelit. Pimeät kurakelit.

Luontokin tuntuu olevan kaikista rumimmillaan. Puissa ei ole lehtiä eikä lunta ja kasvit sekä pensaat törröttävät maassa kuolleen näköisinä. Nurmikko on ruskea kuralillu eikä aurinkoakaan ole näkynyt viikkoihin. Välillä tuntuu, että päivän aikana ei tule valoisaa laisinkaan. Koko päivän on harmaata ja hämärää.

Meidän marraskuuhun mahtuu kuitenkin yksi juhlapäivä, joka on ylitse muiden. Meidän hääpäivämme. Menimme naimisiin 28.11.2009, joten tänä vuonna juhlimme 10. hääpäiväämme. Mutta miksi ihmeessä marraskuun vihaaja halusi mennä naimisiin marraskuussa? Miksei kesän lapsena kesällä?

 

 

6 syytä, miksi marraskuiset häät olivat ihanat

  1. Ei tarvinnut stressata ilmasta. Marraskuussa on aina huono keli! Ei tarvinnut miettiä, että pystytäänkö järjestämään vihminen ulkona tai tarvitaanko ulos sadesuojia tai lämmittimiä. Oli sanomattakin selvää, että häät juhlitaan sisätiloissa, koska ulkona on kurja keli joka tapauksessa.
  2. Intiimi tunnelma. Juuri siitä johtuen, että häitä juhlittiin sisätiloissa, oli tunnelma intiimi. Koko porukka pysyi yhdessä eikä osa vaellellut pitkin pihoja. Tosin meillä oli limusiini, joka kuljetti lapsivieraita ajeluilla pitkin kaupunkia, mutta aikuiset pysyivät hyvin yhdessä.
  3. Kynttilät ja valot. Kun ulkona oli pimeää ja synkkää, oli ihanaa tehdä lämmin tunnelma ulkotulilla, jätkänkynttilöillä ja valoilla. Sisällä ei kynttilöitä poltettu, mutta tunnelma luotiin led-kynttilöillä ja koristevaloilla.
  4. Juhlapaikkoja oli hyvin vapaana. Ainakin silloin 10 vuotta sitten oli hyvin juhlapaikkoja vapaana eikä tarvinnut jonotella kirkkovihkimistäkään. Toki osa paikoista varmasti on toiminnnassa vain kesäisin, mutta meidän haluamamme paikka oli käytössä ympäri vuoden ja se saatiin helposti varattua toivomallemme päivälle.
  5. Häämatka marraskuussa. Oli ihana lähteä häämatkalle marraskuussa. Meidän häämatka tehtiin ihan vain Budapestiin, josta olimme varanneet upean hotellihuoneen. Budapestissä oli jo marraskuun loppupuolella aivan ihana joulutunnelma ja joulumarkkinat olivat täydessä vauhdissa. Toki myös matka johonkiin lämpimään kuulostaisi aika mahtavalta keskellä marraskuuta!
  6. Melkein jo joulu. Häämatkalta palattiin joulukuussa ja tuntui jo, että joululoma on ihan käsillä. Joulu lomineen ja tunnelmineen ikään kuin jatkui heti häähuuman perään. Vaikka vihaankin marraskuuta, joulukuuta ja joulua kyllä rakastan! Joulu kuitenkin on minulle eräänlainen rakkauden juhla, joten häät ennen joulua olivat ihanat.

 

 

Marraskuiset häät olivat minusta ihanat. Itse en koskaan ole ollut tyyppiä, joka suunnitteli häitänsä jo lapsena, joten ehkä senkin takia perinteisten kesähäiden sijaan minulle sopi loistavasti epätavallisemmat, marraskuiset, häät. En ollut suunnitellut ikinä sen tarkemmin, että missä hääni juhlittaisiin tai edes, että vihittäisiinkö minut kirkossa.

Häiden suunnittelu oli kyllä ihana projekti ja minusta oli kaikkein ihaninta järjestää häät yhdessä mieheni kanssa ja tehdä niistä meidän kahden näköiset. Ennen naimisiin menoa, olimme jo seurustelleet neljä vuotta, mutta emme olleet kuitenkaan häitä sen enempää koskaan suunnitelleet. Päätimme mennä naimisiin ja järjestimme meidän mielestä ihanat ja hauskat häät.

Omista häistä on jäänyt mieleen ehkä parhaimpina muistoina hyvä ruoka, musiikki sekä häiden rento ja hauska tunnelma. Meillä oli hyvät ja ikimuistoiset bileet! Hääpukuni oli äitini ompelema ja metsästimme siihen pitsikangasta aina Tallinnasta asti. Minulla oli päässäni selkeä kuva, että millaisen mekosta haluan, ja sellainen siitä juuri tuli!

Lisäksi mieleen on jäänyt morsiamen ryöstö, jossa miehen täytyi voittaa minut takaisin sumopainiottelussa. Pojat olivat vuokranneet miehelle sekä best manille sumopainipuvut ja he painivat keskenään juhlapaikan pihassa vieraiden kannustaessa. Best manin puhe oli myös todella hyvä ja hauska!

Häitä on ihana muistella näin pimeänä ja synkkänä marraskuuna. Tulee mieleen hyviä muistoja ja on ihanaa, että edelleen olemme yhtä onnellisia kuin tuolloin 10 vuotta sitten. Oikeastaan taidamme olla onnellisempia kuin silloin! Onni on kasvanut sekä laajentunut ja se on nykyään ihan erilaista kuin tuolloin.

Perhe on kasvanut kolmella lapsella, vaikka juuri ennen häitä sainkin kuulla, että lasten saaminen minun kropallani olisi melkeinpä mahdotonta. Onneksi ei kuitenkaan ollut! 

 

-R

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Olen havainnut, että marraskuun vihaaminen on asenne-epidemia, jonka ohi harva pystyy näkemään. Itse sanoisin, että marraskuun on ihan okei :-) Päivät ovat toki harmaita, mutta onneksi pimeys tulee varhain, sillä pimeällä on kaunista. Kävele rantaan ja katso synkän kaunista taivasta. Moni ulkomaalainen on tätä ensin pelästynyt, mutta sitten he sanovat wau. Katso vastarannan valoja, jotka hohtavat upeasti pimeää taivasta vasten. Lähde kävelylle kaupungille, ja ihaile kaupungin valoja. Marraskuussa ilma on vielä leppeä. Laitan kaulaliinan, mutta jätän takin auki. Tunnustelen kosteaa ilmaa kasvoilla. On helppoa hengittää. Illan pimeys lähes vaatii kauniit vaatteet ja vähän enemmän meikkiä. Wau, yhtäkkiä pidänkin itseäni upean näköisenä sähkönsinisessä kashmirneuleessani. Istumme ystävien kanssa ravintolassa kynttilöiden loisteessa. Kaikki muutkin ovat meikanneet. Kesän salaatit ja painonvartiointi ovat unohtuneet. Nyt syödään taas hyvin, hitaasti haudutettua lihaa ja juureksia. Ja taas on aika sille kaikkein ronskimmalle punaviinille. Ihanaa marraskuuta kaikille <3

KI
2/2 | 

Kauniisti sanottu ” Onni on kasvanut ja laajentunut”, ja niin kauniisti kirjoittaa myös kommentoija 1 marraskuun värisävyistä. Minullekin pimeyden tunne on vaihdellut marraskuussa aina elämäntilanteen mukaan. Nykyään koen juuri marraskuun seudun poikivan (ehkä siitä pimeydestä) uusia merkityksiä ja ituja ja oivalluksia elämään. Kesä on niiiiin aktiivista ja valoisaa aikaa kaikkiaan. Tarvitsen kai sitä marraskuutakin, luonto tarvitsee päästäkseen kierrostaan eteenpäin. Vaikutusta voi olla silläkin, että olemme ajoittaneet reissut valoon ja aurinkoon usein juuri tuohon marraskuun kynnykselle, kesä on näin pidempi ja pimeä aika tasapainoisempi.

Luovaa ja antoisaa loppumarraskuuta sinulle!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram