Kirjoitukset avainsanalla aikuisiän akne

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
*) tuotteet saatu: Waku Organics

 

Ihoni on ongelmallinen tapaus. Se on välillä rasvainen, välillä kuiva, välillä siinä on ollut suunympärysihottumaa ja välillä aikuisiän aknea. Suunympärysihottuma oli viheliäinen sekä erittäin hankala saada kuntoon ja aikuisiän aknen hoitoon tarvittiin lääkärin määräämiä reseptivoiteita. Ihan kunnossa se ei vieläkään ole, mutta hallinnassa onneksi.

Ja tosiaan, tämä oikuttelevani ihoni asettaa ihonhoitotuotteille melko kovat vaatimukset. Kaikki tuotteet eivät yksinkertaisesti iholleni sovi ja usein tuntuu, että ne tuotteet, jotka iholleni sopivat, ikään kuin menettävät tehonsa ajan kanssa. Tai ehkäpä ihoni tottuu tuotteisiin, en osaa sanoa! Tästä syystä olenkin joutunut vaihtelemaan käyttämiäni tuotteita, sillä en halua ihoni kunnon taas huononevan totuttuaan käytössä oleviin tuotteisiin.

Toisaalta, ei se uuteen tuotteeseen vaihtaminenkaan aina tarkoita sitä, etteikö ihon kunto romahtaisi. Joka kerta kun ottaa uuden tuotteen tai tuotesarjan käyttöön, saa pelätä, että miten iho reagoi. Nyt näihin tässä postauksessa esiteltyihin tuotteisiin oma ihoni onneksi reagoi hyvin eikä sen kunto päässyt aknen eikä suunympärysihottumankaan osalta romahtamaan.

Tuotteet saa helposti ja nopeasti tilattua Waku Organicsin nettikaupasta.

 

 

Gyada Renaissance Purifying Micellar Water ja Renaissance Micellar Cleansing Gel Wash

Gyada Renaissance Purifying Micellar Water misellivesi sopii epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle, mutta myös omalle sekaiholleni se on käynyt hyvin. Se on koostumukseltaan kevyt ja ohut, mutta se poistaa kuitenkin iholta helposti meikin. Iho jää raikkaaksi ja pehmeäksi, eikä misellivesi ole kuivattanut ainakaan omaa ihoani. Misellivesi sisältää takiaista, timjamia, salviaa, taikapähkinää sekä aloeta ja se puhdistaa, raikastaa sekä rauhoittaa ihoa.

Gyada Renaissance Micellar Cleansing Gel Wash kasvojen puhdistusgeeli on myös ollut omiaan minun sekaiholleni. Se sopii myös epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle hyvin, sillä se irrottaa iholta epäpuhtaudet. Käytän puhdistusgeeliä ennen ihollani misellivettä, jolla puhdistan iholta meikit ja vasta sen jälkeen puhdistan kasvot puhdistusgeelillä. Geeli sisältää luonnonmukaista salviaa, taikapähkinää sekä aloeta ja se tekee ihosta pehmeän ja raikkaan kuivattamatta ihoa.

 

 

Gyada Purifying Face Mask

Rasvoittuvalle iholle soveltuva Gyada Purifying Face Mask puhdistaa ja hoitaa rasvoittuvaa ihoa. Gyadan kertakäyttönaamio sisältää aloe veraa, takiaista ja propolista, jotka kaikki tasapainottavat ihon toimintaa. Kangasnaamio on biohajoava, 100 % selluloosaa, ja se koostuu luonnollisista ainesosista sekä luomuraaka-aineista ja on nikkelitestattu.

Kangasnaamio levitetään puhtaalle sekä kuivalle kasvojen iholle ja sen annetaan vaikuttaa kasvoilla noin 15 minuuttia. Sitten kangasnaamio poistetaan ja itse olen hieronut loput aineesta iholle. Sen jälkeen olen vielä huuhdellut kasvoni.

 

 

Gyada Replumping / Lifting Eye Patch

Silmänalusille tarkoitettu silmänalusnaamio sisältää kaksi 100 % selluloosalappua, jotka asetetaan silmänalusille. Gyada Replumping / Lifting Eye Patch silmänalusnaamio sisältää botox-tapaisen peptidisekoituksen, anti-age komponentin, hyaluronihappoa ja gingsengiä. Biohajoava kangas koostuu luonnollisista luomuraaka-aineista ja naamio sopii hyvin tasoittamaan ilmejuonteita. Luonnollisten peptidien ansiosta naamio auttaa tasoittamaan ryppyjä ja kohottamaan ihoa. 

Silmänalusnaamiolaput levitetään puhtaille sekä kuiville silmänalusille ja annetaan vaikuttaa kasvoilla noin 15 minuuttia. Sitten kangasnaamio poistetaan ja itse olen lopuksi hieronut loput aineesta iholle, kuten teen myös koko kasvojen kangasnaamion kanssa. Sitten olen vielä huuhdellut kasvoni huolelllisesti.

Naamiot ovat ihanaa hemmottelua kasvoille ja varsinkin näin pimeänä vuodenaikana piristävät mieltä sekä kasvoja kummasti!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Oma ihoni voi nyt suhteellisen hyvin. Mutta vielä muutama kuukausi sitten ei näin ollut vaan kärsin kunnon aikuisiän aknesta. Oli ehkä jopa masentavaa huomata yhtäkkiä kun kolmekymppiä oli tullut mittariin, että iho alkoi pikkuhiljaa näyttää samalta kuin murrosikäisellä. Näppyä pukkasi ja kasvojen ihohuokoset olivat täysin tukossa.

Aknessa ei ole mitään hävettävää, oli sitten kyseessä nuori tai aikuinen. Kunnon akne on ihan oikea sairaus, jolle itse ei mahda mitään. Ei auta vaikka millä dietillä olisi tai mitä tuotteita ihoon läträisi. Toki nämä voivat auttaa joissakin tapauksissa, mutta vaikea akne vaatii yleensä ihotautilääkärillä käyntiä, jotta vältyttäisiin esimerkiksi pysyviltä aknearvilta.

 

 

Kova paikka itsetunnolle

Akne on usein varsinkin nuoren itsetunnolle kova isku. Nuorena kun se itsetunto muutenkin huojuu ja silloin tuntuu, että ihan jokainen pikkuryppy elämässä on valtava katastrofi. Kun kasvojen iho alkaa yhtäkkiä näyttää huonovointiselta, voi se tuntua kaiken muunkin hormonimyllerryksen seassa maailmanlopulta.

Maailmanloppu se ei kuitenkaan ole ja suurin osa akneista on hoidettavissa. Itse suosittelen menemään ihotautilääkärin vastaanotolle mahdollisimman hyvissä ajoin, jotta hoito voidaan aloittaa ajoissa. Ihotautilääkäri osaa asiansa ja pystyy määräämään joko ulkoisesti tai sisäisesti käytettävät lääkkeet tilannetta hoitamaan.

Ihotautilääkäri myös osaa neuvoa kuinka ihoa kannattaa hoitaa ja mitä tuotteita sille kannattaa käyttää. Akneiholle kun ei ihan mikä tahansa tuote valitettavasti sovi. Jo pelkästään lääkärissä käynti tuo mielenrauhaa nuorelle. Ja aikuisellekin. Ihoaan ei suotta kannata häpeillä vaan rohkeasti hakea apua.

 

 

Hormonit syypäänä aikuisiän akneen

Oma kokemukseni aknesta sijoittuu aikuisiälle. Pari vuotta sitten jouduin ensiapuun kun minulla kiertyi viisisenttinen munasarjakysta munajohtimen ympäri. Tämän jälkeen hormonitoimintani, joka on aina muutenkin heitellyt miten sattuu, meni aivan sekaisin.

Siitä seurauksena ihoni meni kamalaan kuntoon ja minulle puhkesi perioraalidermatiitti (pod) eli suunympärysihottuma. Podin sain hoidettua (täällä ja täällä postauksia aiheesta), mutta iho jäi muuten huonoon kuntoon ja aknehan siitä pikkuhiljaa kehittyi.

Yritin hoitaa epäpuhdasta ihoani niin synteettisen kuin luonnonkosmetiikankin tuotteilla, mutta mistään ei ollut kuin aivan hetkellinen apu. Otin käyttöön erilaisia ravintolisiä ja vähensin esimerkiksi maitotuotteita ja viljoja. Googlettelin erilaisia luonnollisia keinoja, mutta eivät ne minulla toimineet. Itse suosin aina luonnollisia vaihtoehtoja, mutta eivät ne kyllä aina toimi!

Iho parani ihonhoitotuotteita ja muita konsteja testaillessani ehkä ihan inan verran, mutta palasi aina ennalleen jatkaen kukkimistaan. Puolitoista vuotta iho oli näppyinen ja tukkoinen, mutta ei ihan varsinaisesti vielä akneiho kuitenkaan.

Tilanne ei häirinnyt minua mitenkään kamalan paljon ja ajattelin, että kun munasarjakystan aiheuttamat hormoniitoiminnan heittelyt tasoittuvat, paranee ihokin. Toisin kävi ja keväällä koin lisää isoja mullistuksia hormonitoiminnassani ja iho otti taas itseensä oikein kunnolla.

Iho alkoi näyttää toukokuussa jo akneiholta ja yritin hoitaa sitä erilaisilla ihonhoitotuotteilla ja poppakonsteilla kunnes tulin siihen tulokseen, että ihoni oli sairas. Varasin ajan ensimmäistä kertaa elämässäni ihotautilääkärille Pihlajalinnaan.

 

 

Kohti tervettä ihoa

Ihotautilääkärille menin kahden pienemmän lapsen kanssa. Isompi oli koulussa ja mies työmatkalla, mutta hyvin onnistui lääkärikäynti lastenkin kanssa. Lapset olivat itseasiassa aika innoissaan kun kerrankin äiti oli potilaana!

Ihotautilääkäri tutki ihoani ja kyseli minulta hoitoon vaikuttavia asioita. Sain reseptit ulkoisesti käytettäviin hoitovoiteisiin sekä vinkkejä ihonhoitoon. Hän suositteli tiettyjä ihonhoitotuotteita apteekin valikoimasta ja neuvoi kuinka käyttää niitä. Ihan jo käynti lääkärissä toi sellaista tietynlaista varmuutta siihen, että kyllä ihoni tästä vielä paranee.

Ja parempaa kohti ollaan menty. Olen käyttänyt reseptivoiteita sekä hoitanut ihoani lääkärin ohjeiden mukaan nyt kaksi kuukautta ja isot näpyt ovat hävinneet eikä iho ole enää niin tukossa kuin oli ennen lääkärissä käyntiä.

Kyllähän näppyjä pukkaa muutama aina silloin tällöin varsinkin hormonitoiminnasta johtuen, mutta tilanne on rauhoittunut huomattavasti. Lääkevoiteet ja oikeanlaiset ihonhoitotuotteet ovat parantaneet ihoani huomattavasti.

Itse edelleen haikailen luonnonkosmetiikan perään kasvojen ihonhoidossa, mutta hoidan nyt ensin ihoni kuntoon ja sitten rupean hiljalleen testaamaan niitä. Täytyy vain valita tuotteet, jotka eivät ole iholleni liian hoitavia, jotta ihoni innostu taas liikaa. Tiedän kyllä, että on täysin mahdollista, ettei luonnonkosmetiikka vain sovi kasvojeni iholle.

 

 

Pigmenttiläiskiä ja satunnaisia näppylöitä

Olen todella tyytyväinen, että kävin ihotautilääkärin vastaanotolla ja ihoni sai sieltä oikeanlaista hoitoa. Olen monesti lukenut, että aina ei yksi käynti lääkärissä riitä vaan tarvitaan monia käyntejä ja kuureja ennen kuin iho alkaa paranemaan. Joskus myös asia on toisinpäin ja apu löytyy luonnollisista keinoista eikä lääkäristä ja apteekista.

Otsaani koristaa tällä hetkellä pari pigmenttiläiskää, jotka kesä on taikonut esille. Pisamia on kesän myötä noussut esiin myös ja juuri nyt nenän pielessä on kunnon finni. Ihoni ei kuitenkaan ole enää niin tukossa kuin pari kuukautta sitten ja tosiaan isoja, tulehtuneita, näppylöitä ei ole enää ympäri kasvoja.

Minun iholleni on nyt tuntunut riittävän nämä ulkoisesti käyttämäni voiteet ja ihonhoitotuotteet, mutta vaikea akne taitaa usein vaatia antibioottikuuria. Olen myös lukenut, että joskus näppylät tekevät paluun kun lääkevoiteiden käyttö loppuu tai kun antibiootit on syöty. Omalla kohdallani tämä jää nähtäväksi, mutta tämän hetkiseen tilanteeseeni olen enemmän kuin tyytyväinen.

Tästä alta löytyy vielä postaukseni koskien suunympärysihottumaa sekä postaus tuotteista, joilla aikuisiän akne sai häädön.

 

 

Mukavaa maanantaita ja alkuviikkoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit (2)

Katriina S
1/2 | 

Mielenkiintoisia ovat nämä iho-ongelmat ja kehon kokonaisvaltaisuus niiden muodostumisessa. Itse kärsin tosi pahasta aknesta murrosiässä, mutta sen jälkeen (noin 15-vuotiaasta) eteenpäin ihoni on pysynyt tosi hyvänä ilman mitään hoitoja tai lääkkeitä (myöskään minkään raskauksistani aikana en ole joutunut minkäänlaisista iho-ongelmista kärsimään) ja nyt 40-vuotiaana ihoni jopa näyttää sileämmältä kuin koskaan - merkillisiä siis ovat nämä asiat välillä 😊.

Työssäni terveydenhuollossa ja muuten elämässä olen huomannut, ja sitä nykyään usein ihmetellyt, kuinka yleistä tosiaan tuo aikuisiän akne on. Monilla naisilla, joilla murrosiässä ei ollut mitään iho-ongelmia, on sitten juuri 20-30-vuotiaana tulehdusta ja näppyjä joka puolella. Moni kertonut liittävänsä sen hormoonimuutosten lisäksi mm. stressiin ja sisäiseen kehon jännittyneisyyteen. Tsemppiä sinulle oikeiden hoitojen löydössä ja muista, että sinulla on kyllä kuviasi perusteella kauniit kasvot ja sädehtivät silmät, jollaisissa kehyksissä näppyjä ”ei edes huomaa” 😊. Hyvä aiheen nosto blogissasi tämä, varmasti monelle osuva.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! ❤️ Kyllä itselläni ainakin on juuri niin, että keho ja mieli kulkevat käsi kädessä. Kaikki tuntuu vaikuttavan kaikkeen ja varmasti esimerkiksi nuorena aloitetun hormonaalisen ehkäisyn aiheuttamat muutokset alkavat näkyä vasta aikuisiällä. No, mene ja tiedä, yksilöitähän me olemme eikä mikään ole yksiselitteistä.

Kiitos vielä ihanasta kommentistasi ja mukavaa kesää! 😊☀️

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram