Kirjoitukset avainsanalla pettymykset

 

Vaikka voima- ja mietelauseiden ystävä olenkin, välillä minua kyllästyttää kovin kaikki ne yltiöpositiiviset ja epärealistiset voimalauseet. Tiedättekö ne "Pystyt mihin vain, kunhan vain yrität ja uskot" -tyyliset lainaukset?

Elämässä on niin monta asiaa, joille me vain emme voi mitään. Emme vaikka kuinka uskoisimme tai yrittäisimme. Niin se on, ja niin sen kuuluukin olla. Aina emme saa sitä, mitä haluamme. Emme vaikka kuinka uskoisimme ja yrittäisimme. Ja hyvä niin!

Ei elämässä kuulukaan saada kaikkea, mitä haluaa. Elämään mahtuu myös pettymyksiä ja pieniä vastoinkäymisiä, eivätkä ne saa tuntua maailmanlopuilta. Tai toki hetkellisesti ne siltä saattavat ja saavatkin tuntua, mutta niistä vain on ajan kanssa päästävä yli ja jatkettava eteenpäin. Suuret vastoinkäymiset ovat sitten asia erikseen, eikä niiden käsittely ole näin yksinkertaista.

 

 

Pettymykset sekä pienet vastoinkäymiset kuuluvat elämään ja jokaisen niitä vain on osakseen saatava. Eikä se ole huono juttu, sillä pettymykset ja pienet vastoinkäymiset:

  1. Tekevät meistä vahvempia
  2. Opettavat meitä olemaan viisaampia
  3. Tekevät meistä kärsivällisempiä
  4. Laittavat meidät nousemaan aina uudestaan
  5. Antavat mahdollisuuden tehdä pysyviä muutoksia elämässä
  6. Selkeyttävät arvomaailmaamme
  7. Tekevät meistä nöyrempiä ja kiitollisempia
  8. Laittavat liian korkeat odotuksemme vastaamaan todellisuutta

Pettymykset ja pienet vastoinkäymiset tosiaan opettavat meitä. Ne pitävät meidän jalkamme maassa ja estävät meitä haaveilemasta sellaisesta, mikä ei ole todellisuudessa edes mahdollista toteutua. Ilman pettymyksiä ja vastoinkäymisiä olisimme kaikki todennäköisesti hyvin itsekkäitä ja ylimielisiä.

 

 

Vaikka kuinka tuntuukin kipeältä myöntää, että ei se, mitä yritin, onnistunut tälläkään kertaa, on niin vain tehtävä. On myönnettävä itselleen, että kaikkeen ei vain itse pysty vaikuttamaan vaikka mitä tekisi ja miten ajattelisi. Mutta siihen, mitä vastoinkäymisen kohdatessa tekee ja ajattelee, siihen voimme itse vaikuttaa.

Jos asia, jota tavoittelemme, todella on meille tärkeä ja realistinen saavuttaa, voimme nousta ylös ja yrittää uudelleen. Jos tavoite on liian korkealla, eikä unelma ole toteutettavissa, on ehkä aika myöntää tappio ja vaihtaa kurssi kohti uusia haasteita sekä unelmia. Välillä on hyvä miettiä, että ovatko tavoitteet saavutettavissa, sillä itseltään tai muilta ei pidä vaatia mahdottomia.

Itselleen pitää olla armollinen ja rakastaa itseään vaikka kaikki tavoitteet eivät aina toteutuisikaan! Omaan itseensä pitää toki myös uskoa, sillä me pystymme moniin asioihin, jotka tuntuvat vaikeilta saavuttaa niin kauan kuin ne ovat realistisia. Lentämään emme opi vaikka kuinka räpyttelisimme, mutta esimerkiksi käsillä opimme kävelemään, jos vain motivaatiota riittää.

 


Matkalle tavoitteiden saavuttamisessa mahtuu lukematon määrä pettymyksiä ja pieniä vastoinkäymisiä. Itse ajattelen niin, että tarvitsen kaikki ne pettymykset, jotka elämä antaa ja saan ne siksi, että oppisin niistä. Ainakin ne opettavat arvostamaan kaikkea sitä, mikä juuri nyt on hyvin!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Välillä elämässä tulee vastoinkäymisiä. Tulee eteen kurjia juttuja, pettymystä, surua ja hieman ehkä menetystäkin. Sattuu valtavan paljon syvälle sisimpään eikä siihen kipuun auta kuin aika. Tulee aika päästää irti ja jatkaa eteenpäin.

Kaikki ei mene niin kuin suunnittelee ja tulee eteen isoja pettymyksiä. Se kuuluu elämään ja se tekee meistä vahvempia. Se, kuinka vastoinkäymiset ja pettymykset käsittelemme, määrittelee, kuinka jatkamme eteenpäin. Eteenpäinhän on jatkettava vaikka kuinka sattuisi.

Itselleen täytyy olla armollinen ja täytyy muistaa antaa itselleen aikaa parannella haavoja. Tulla taas ehjäksi. Ajan kanssa kaikki helpottaa ja tulee vielä ilta, jolloin ei enää itketä. Eikä siinä ole mitään väärää, että itkettää. Itkun sanotaan puhdistavan ja parantavan, mutta ajan kanssa sekin loppuu eikä enää ahdista.

 

 

Yleensähän elämässä kaikki sattuu yhtäaikaa. On vastoinkäymisiä, sairastelua, kiukkua, uhmaa ja puolisolla ihan liikaa töitä. Helpompaahan kaikki olisi, jos vain saisi rauhassa nuolla haavojaan, parannella ja kerätä voimia. Mutta kuka sanoi, että elämän pitäisi olla helppoa? Välillä vaaditaan niitä vaikeuksia, jotta osaa arvostaa sitä kun kaikki sitten taas on helpompaa.

Välillä ei auta kuin antautua ja hyväksyä asiat, joita ei voi muuttaa. Täytyy päästää irti ja jatkaa eteenpäin entistä vahvempana. On turha jossitella ja miettiä mitä olisi voinut olla, sillä se vain lisää tuskaa eikä se hyödytä mitään. 

Ikävät kokemukset ja vastoinkäymiset muokkaavat meitä ihmisinä eivätkä ne koskaan unohdu tai mene koskaan pois. Ne jättävät meihin pysyvät jäljet ja matkustavat mukanamme loppuelämämme. Ja niin niiden on tarkoituskin. Ne opettavat meitä arvostamaan kaikkea sitä mikä meillä on hyvin.

 

 

Minä olen onnellinen, sillä minulla on perhe ja läheiseni kasassa. Olen onnellinen, että olen terve. Olen onnellinen, että minun rakkaimpani ja läheiseni ovat terveitä. Meillä on kuitenkin asiat hyvin ja vaikka välillä sattuu niin kyllä se helpottaa. Aika parantaa haavat, mutta arvet meille silti jää kantaaksemme.

 

-R

 

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Kiitos tästä kirjoituksesta. Osui niin minun tämän hetkiseen olotilaan. Sinulla on tosi kiva ja inspiroiva blogi. Vierailen tosi usein mutta harvemmin kommentoin. Jooga ohjeet olivat tosi kivoja, teen niitä päivittäin :)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos kun kommentoit ja kiitos kun luet! Kovasti myös tsemppiä sinun tämänhetkiseen olotilaasi. Kyllä se helpottaa.

Minulla on tässä työn alla muutama uusi joogaohjepostaus, joten on kiva kuulla, että ne ovat olleet mieleisiä. :) Mukavaa päivää sinulle!

-R / Koti Kumpulassa

Kirsimaria
2/4 | 

Voimia sinulle tässä kohtaa ❤️. Joskus on myös niin, että ensin on kai universumin annettava asetella ”palikoita” uusille (sopiville) kohilleen, ennen kuin meidän itse toivomamme muutoksen suunta voi toteutua. Ja samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, joogapostauksesi(kin) ovat tosi kivoja. Ja joogaahan se on tavallaan tämäkin, josta kirjoitat; sitä irtipäästämisen taitoa parhaimmillaan (tietämättä siis tarkemmin, mitä elämässäsi tällä hetkellä meneillään). Blogiasi täälläkin luetaan, harvemmin vaan kommentoidaan.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos ihanasta kommentistasi ja siitä, että luet! :) Todellakin, tämä on juuri sitä, mitä joogassa harjoitellaan. Irti päästämistä ja niiden asioiden hyväksymistä, joita ei voi muuttaa. Ja toisaalta itsensä rakastamista ja hyväksymistä kaikesta huolimatta.

Tykkään tuosta ajatuksestasi, että ehkä palikat nyt putoilevat paikoilleen ja sen takia tapahtuu järisyttäviä juttuja. Mutta sitten kuitenkin pohja on valmiina sille muutokselle, jota toivomme. Kiitos!!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram