Kirjoitukset avainsanalla banaanileipä

 

Kokeilin lasten kanssa perjantain herkkuhimoon tehdä banaanileipää hieman eri reseptillä kuin viimeksi. Kun leipä oli nostettu uunista ulos, tulimme siihen tulokseen, että kyseessä on nyt kyllä ennemmin banaanikakku kuin -leipä. Niin kuohkeaa ja maukasta se oli eikä lainkaan niin raskasta ja kosteaa kuin banaanileipä yleensä on.

Itse en oikein tiedä, kumpi banaanileivistä on parempaa. Eikä onneksi tarvitsekaan tietää! Reseptiä vuorottelemalla vaikka saa mukavaa vaihtelua aikaiseksi.

 

 

Banaanikakuksi muuttunut banaanileipä

2 isoa banaania
2 kananmunaa
1 dl piimää
0.5 dl sulatettua kookosöljyä
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl intiaanisokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
0,5 tl ruususuolaa

Sulata kookosöljy. Pilko banaanit ja laita ne blenderiin. Lisää joukkoon kananmunat, piimä sekä kookosöljy ja hurauta tasaiseksi.

Mittaa kulhoon vehnäjauhot, kaurahiutaleet, intiaanisokeri, ruokasooda, kaneli sekä suola ja sekoita ne. Lisää joukkoon seos blenderistä ja sekoita taikina huolellisesti.

Kaada taikina leipävuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes banaanikakku on saanut kauniin värin. Itse pyrin käyttämään leivinpaperia mahdollisimman vähän ja mielummin olisin paistanut kakun voidellussa vuoassa, mutta en vielä ole saanut aikaiseksi ostaa uutta vuokaa.

Huomasin viimeksi banaanileipää tehdessäni, että vuoan pinnoite on rikki, joten en halua paistaa mitään siinä suoraan. Pohdin, että silikonivuoka voisi olla toimiva, mutta tosiaan ei ole vielä tullut sopivaa vastaan.
 

 

 

Lapset tykkäävät syödä banaanikakkua itsetehdyn suklaalevitteen tai mansikkahillon kanssa. Minulle se maistuu ihan sellaisenaan, sillä mielestäni kakku on sen verran makeaa, ettei se kaipaa päälleen enää mitään.

Itsetehty suklaalevite on muuten varsinaista herkkua ja se on helppo hurauttaa itse kotona. Täältä voit lukea ohjeet siihen ja tosiaan meidän lapset olivat ehdottomasti sitä mieltä, että itsetehty suklaalevite on jopa parempaa kuin Nutella!

Jos meidän aiemmin käyttämämme banaanileipäresepti kiinnostaa, niin löydät sen täältä.

 

 

Leppoisaa ja rauhallista sunnuntaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Toissa lauantaina vietettiin Banana Bread Daytä (banaanileipäpäivä) ja jo silloin päätin, että täytyykin tehdä banaanileipää pitkästä aikaa! Kysyin kaverilta, että mitä reseptiä hän on käyttänyt ja hän kehui, että La Vida Fresca -blogin resepti on ollut hyvä.

Muokkasin reseptiä hieman ja teimme oman leipämme eilen. Melkein pari viikkoa siinä meni, että sain itseäni niskasti kiinni ja banaanileivän uunin! Mutta ei se mitään, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Meillä lapset tykkäsivät leivästä niin paljon, että varmasti sitä tulee nyt tehtyä useammin. Banaanileipä on muuten erinomainen tapa käyttää tummuneet banaanit, sillä ne sopivat siihen paremmin kuin hyvin!

 

 

Herkullinen banaanileipä

alkuperäinen ohje täällä


3 isoa banaania (mitä tummempi, sen parempi)
0,5 dl kookosöljyä
3 kananmunaa
1,5 dl kaurajuomaa
3 rkl agavesiirappia (tai hunajaa ym.)
2,5 dl kaurajauhoja tai jauhettuja kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria (mielummin vaniljajauhetta tai -uutetta - meillä ei ollut)
3 tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
ripaus ruususuolaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Jos sinulta ei löydy kaurajauhoja, hurauta kaurahiutaleet blenderissä jauhoiksi. Laita jauhot sivuun odottamaan vuoroaan ja surauta blenderissä banaanit, sulatettu kookosöljy, kananmunat, agavesiirappi ja kaurajuoma, mikäli kaikki mahtuvat blenderiisi. Jos ei niin kaada seos kulhoon ja sekoita kaurajuoma sitten joukkoon.

Kaada seos kulhoon ja sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Kaada kuivat aineet seokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikina saa olla melko löysää, joten tarvittaessa, lisää joukkoon hieman kaurajuomaa.

Kaada taikina öljyttyyn tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Itse pyrin välttämään turhaa leivinpaperin käyttöä, mutta huomasin, että meidän vuoan pinnoite oli rikki, joten turvauduin leivinpaperiin. Vuoka menee siis vaihtoon ja silikonivuoka voisi olla myös varsin toimiva ratkaisu.

Jos sinulla on ylimääräinen banaani käytettäväksi koristeluun, kuori ja halkaise se pitkittäin ja asettele banaanin puolikkaat kauniisti leivän päälle. Banaanin lisäksi koristeluun sopii hyvin myös saksanpähkinät tai vaikka molemmat!

Meillä oli hedelmäkorissa juuri kolme banaania, jotka kuluivat itse taikinaan, mutta esikoinen onneksi keksi, että koristellaan banaanileipä omenaviipaleilla. Ripottelimme päälle vielä hieman kanelia ja aika kaunis banaanileipä saatiin aikaiseksi.

Paista banaanileipää 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes se on saanut kauniin värin pintaansa. Anna leivän vetäytyä ja jäähtyä aikansa ennen kuin alat sitä leikkaamaan ja herkuttelemaan!

 

 

Terveellinen herkku

Banaanileipä itsessään on melko terveellinen herkku. Se, että pysyykö banaanileipä terveellisenä, riippuu sitten toki siitä mitä leivän päälle laittaa!

Meillä lapset söivät leipää turkkilaisen jugurtin sekä mansikkahillon kanssa, mutta maistui leipä heille ihan sellaisenaankin. Minä tykkään banaanileivästä turkkilaisen jugurtin ja hunajan kanssa, mutta kyllä se minullekin maistui ihan ilman päällisiä.

Muita hyviä vaihtoehtoja banaanileivän päälle ovat makeuttamaton maapähkinävoi, turkkilainen jugurtti ja hedelmäviipaleet tai marjat sekä kaikki niiden yhdistelmät.

 

 

Herkkupäivän kaveri

Jos oikein herkkupäivä osuu kohdalle, voi banaanileivän päälle sipaista hieman Nutellaa esimerkiksi. Kaverini suositteli banaanileipäreseptin ohella myös maidotonta, laktoositonta, palmuöljytontä ja GMO-vapaata Valsoia la Crema Hasselpähkinälevitettä, joka sopii hyvin Nutellan korvikkeeksi.

En ole itse maistanut Valsoian vegaanista Nutellan korvaajaa, mutta esimerkiksi viikonlopun kunniaksi voisi sen kyllä ottaa testiin! Sokeritonta tai mitenkään kevyttä se ei toki ole, mutta ehkä asteen parempaa kuin Nutella kuitenkin. Täältä löydät Valsoia la Creman tuotetiedot, jos rupesi kiinnostamaan!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat