Kirjoitukset avainsanalla Swiss Clinic

 

Kirjoittelin käyttäväni mikroneulausta luonnonkosmetiikan kaverina kasvoillani ja että teen sitä myös vartaloni iholle. Lupasin esitellä omat vartalon ihon mikroneulausrutiinini ja lempituotteeni, joten täältä pesee!

Kuten myös kasvojen iholle, vartalonkin iholle suosin luonnonkosmetiikkaa. Vartalon mikroneulain minulla on ollut käytössä hieman vähemmän aikaa kuin kasvojen rolleri, mutta useamman vuoden olen kuitenkin mikroneulausta vartalonkin iholla käyttänyt

 

 

Miksi mikroneulaus?

Mikroneulaus on erinomainen tapa stimuloida ihon kollageenituotantoa sekä kiinteyttää ja tasoitta ihoa. Mikroneulaus tasoittaa arpia, venytysjuovia, selluliittiä sekä ihon koostumusta. Itselläni on käytössä Swiss Clinicin Skin Roller Boby -mikroneulausrulla, mutta esimerkiksi Puhdas+ tekee rollereita myös.

Mikroneulauksessa siis iholle rullataan tuhansia pieniä reikiä, joiden avulla iholle levitettävät tehoaineet imeytyvät paremmin. Skin Roller - Body -mikroneulausrullassa on 1 200 hopeapäällystettyä mikroneulaa, jotka on valmistettu japanilaisesta kirurginteräksestä. Neulojen pituus ja etäisyys toisistaan on optimoitu kehon iholle sopiviksi.

Kun rolleria rullataan iholla, aiheutuu siihen mikrovaurio, joka käynnistää ihon luonnollisen paranemisreaktion. Tämän tuloksena ihon kollageenin, elastiinin ja uusien ihosolujen tuotanto stimuloituu.

 

 

Hyvä vai paha mikroneulaus?

Kuten kasvojen mikroneulauspostauksessa totesin, mikroneulaus herättää paljon tunteita puolesta ja vastaan. Itse en ole kokenut sitä haitalliseksi tai vahingolliseksi iholleni, mutta kannattaa kuitenkin aina jutella asiasta osaavan kosmetologin kanssa, jotta tietää sopiiko mikroneulaus omalle iholle vai ei.

Mikroneulaus ei Swiss Clinicin sivujen mukaan sovellu raskaana oleville tai niille, jotka imettävät. Neulaus ei sivujen mukaan sovi myöskään iholle, jolla on jokin ihotauti, taipumusta arven liikakasvuun tai iholle, jolla on avohaavoja.

 

 

Luonnonkosmetiikka ja vartalon ihon mikroneulaus

*) ihoöljy saatu

Käytän mikroneulauksen jälkeen vartalon iholle Weledan Birch Cellulite Oilia*, joka tukee ihon luonnollista tasapainoa varsinkin, jos iholla on taipuvaisuutta selluliittiin.

Birch Cellulite Oilin* sisältämä kasviperäisten vaikuttavien aineiden yhdistelmä ehkäisee selluliittia ja parantaa ihon tasaisuutta, jos sitä käytetään säännöllisesti. Koivunlehtien, rosmariinin ja rautamyrtin uutteet tukevat tehokkaasti ihon nestekiertoa ja edistävät ihon joustavuutta sekä tasaisuutta ja auttavat pääsemään selluliitistä eroon.

Aprikoosinkiviöljy, jojobaöljy sekä vehnänalkioöljy kiihdyttävät ihon luonnollista uusiutumista ja eteeriset öljyt tukevat tätä vaikutusta. Weledan Birch Cellulite Oililla* on saatu tutkimuksissa mahtavia tuloksia aikaan kun öljyä on käytetty säännöllisesti. 

Kliinisen arvioinnin perusteella luokiteltu selluliitin määrä laski huimasti sekä reisien ympärysmitasta lähti myös useita senttejä. Weledan sivuilta voi lukea lisää!

 

 

Näin minä hoidan vartaloni ihoa mikroneulauksella

*) ihoöljy saatu

Mikroneulaan vartaloni ihoa kuureittain eli neulaan viitenä päivänä peräkkäin ja sitten pidän taas viiden päivän tauon. Alkuun kannattaa ottaa melko rauhallisesti ja testata neulausta hellävaraisin ottein.

Käsittelen suihkun jälkeen vartalon alueet, jotka mielestäni käsittelyä kaipaavat. Pesen itseni normaalisti ja kuivaan ihoni puhtaaseen pyyhkeeseen ennen mikroneulauksen aloittamista.

Teen mikroneulauksen aina puhtaalle iholle, puhtain käsin ja puhtaalla rollerilla! Rullaan ihoa edestakaisin pysty-, vaaka- ja vinosuunnissa neljä kertaa. Mikroneulauksen jälkeen pesen kädet saippualla ja kuivaan ne puhtaaseen pyyhkeeseen. Sitten levitän iholleni ihoöljyn* ja hieron sen iholle oikein huolellisesti.

Mikroneulain täytyy olla aina desinfioitu sekä ennen käyttöä että sen jälkeen. Uskon myös, että iholle turvallisin vaihtoehto olisi käyttää kertakäyttöhansikkaita ihoöljyn* levityksessä, mutta minä olen vain pessyt käteni huolellisesti ja kuivannut ne puhtaaseen pyyhkeeseen.

Kun öljy* on imeytynyt ihoon, puen ylleni puhtaat vaatteet, jotta vältän ylimääräisten pöpöjen pääsyn iholle. Iho kuitenkin on rikki mikroneulauksen jälkeen enkä halua, että se pääsee tulehtumaan. Mikroneulattujen ihoalueiden koskettelua on tästä syystä hyvä välttää parin tunnin ajan.

 

-R

 

Kommentit (4)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Itse olen uskaltanut käyttää öljyä eikä ole ongelmia ilmennyt, mutta se on toki vain oma kokemukseni asiasta! Itse vierastan ajatusta siitä, että levittelisin iholle synteettisiä aineita ja kemikaaleja, joten siitä syystä käytän mielummin luonnonkosmetiikkaa.

Teen tosiaan neulauksen kuureina eli viisi päivää rullausta ja saman verran sitten taukoa. Öljyä olen käyttänyt toki sitten myös neulauksian välillä. Minulla ei ole ollut arkuutta iholla vaikka peräkkäisinä päivinä olenkin neulaillut. Tämä kuureittain neulaaminen on itseasiassa ihan neulaimen valmistajan suositus. Toki neulaaminen tuntuu pistelynä iholla, mutta ei mitenkään kovasti ja minulla ainakin tuntemuksen loppuvat nopeasti. Valmistaja kyllä varoittaa, että punoitusta saattaa esiintyä aina neulauksen jälkeen!

-R / Koti Kumpulassa

Eloweena
2/4 | 

Miten pitkillä neuloilla rollaat vartalon ihoa? Itsekin teen tätä säännöllisesti 🙂

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Moikka! Mun mielestä tässä mun rollerissa on 0,5 mm pitkät neulat. Siitä on kyllä jo tosi kauan kun olen tämän ostanut, mutta muistelisin, että ovat sen pituiset. Olen kyllä myös miettinyt, että voisivatkohan olla jopa vähän pidemmätkin? Ihanaa viikonloppua! :)

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kummalliset kaudenhoitorituaalini -sarjan toinen osa käsittelee kasvojen mikroneulausta. Kummallisen tästä rutiinista mielestäni tekee se, että mikroneulauksessa ihan kirjaimellisesti, ja vieläpä tarkoituksella, rikotaan ihon pinta pienillä neuloilla.

Olen jo jonkun vuoden omistanut Swiss Clinicin Skin Roller -mikroneulausrullan ja nyt taas olen ottanut sen tehokkaampaan käyttöön. Luonnonkosmetiikalle kun uskollinen olen, käytän mikroneulaushoidon kanssa tottakai luonnonkosmetiikkaa. Ja ihan vain muistutuksena, rulla kannattaa uusia aika ajoin ja varsinkin, jos se putoaa tai vaurioituu muuten.

 

 

Mikroneulaus - puolesta vai vastaan?

Mikroneulaus herättää paljon tunteita puolesta ja vastaan, mutta itse en ole kokenut sitä haitalliseksi tai vahingolliseksi iholleni. Toki kannattaa varmasti aina jutella asiasta osaavan kosmetologin kanssa, jotta tietää sopiiko mikroneulaus omalle iholle vai ei.

Mikroneulaus ei Swiss Clinicin sivujen mukaan sovellu raskaana oleville tai niille, jotka imettävät. Neulaus ei sivujen mukaan sovi myöskään iholle, jolla on jokin ihotauti, taipumusta arven liikakasvuun tai iholle, jolla on avohaavoja.

 

 

Mikä ihmeen mikroneulaus?

Mikroneulain on erinomainen väline stimuloimaan ihon kollageenituotantoa, kiinteyttämään ja tasoittamaan ihoa. Se tasoittaa arpia, aknea ja ihon pieniä juonteita. Mikroneulauksessa iholle rullataan tuhansia pieniä reikiä, joiden avulla tehoaineet imeytyvät paremmin.

Skin Roller -mikroneulausrullassa on 540 hopeapäällysteistä mikroneulaa, jotka on valmistettu japanilaisesta kirurginteräksestä. Kun rolleria rullataan iholla, aiheutuu siihen mikrovaurio, joka käynnistää ihon luonnollisen paranemisreaktion. Tämän tuloksena ihon kollageenin, elastiinin ja uusien ihosolujen tuotanto stimuloituu.

 

 

Näin minä teen mikroneulauksen kasvoilleni

Olen nyt tehnyt iholleni mikroneulausta kuureittain eli neulannut viitenä päivänä peräkkäin ja sitten pitänyt taas viiden päivän tauon. Alkuun kannattaa ottaa melko rauhallisesti ja testata neulausta hellävaraisin ottein.

Teen kasvojen mikroneulauksen aina puhtaalle iholle, puhtain käsin ja puhtaalla rollerilla! Rullaan ihoa edestakaisin pysty-, vaaka- ja vinosuunnissa neljä kertaa. Käsittelen kasvot sekä kaulan ja sen jälkeen pesen kädet saippualla. Kuivaan kädet puhtaaseen pyyhkeeseen ja levitän iholleni tehoseerumin sekä silmän- ja huultenympäryksille oman tehoaineensa.

Mikroneulain täytyy olla aina desinfioitu sekä ennen käyttöä että sen jälkeen. Uskon myös, että iholle turvallisin vaihtoehto olisi käyttää kertakäyttöhansikkaita seerumien levityksessä, mutta minä olen vain pessyt käteni huolellisesti ja tosiaan, kuivannut ne puhtaaseen pyyhkeeseen. Olen myös vaihtanut tyynyliinan aina ennen kuin menen nukkumaan, jos olen mikroneulannut ihoni.

Vältän kasvojen koskettelua ja esimerkiksi, jos puhun puhelimessa, teen sen kaiuttimen kautta. Iho kuitenkin on rikki neulauksen jälkeen enkä halua saada sitä tulehtumaan.

 

 

Luonnonkosmetiikan tehotuotteet* mikroneulauksen jälkeen

*) tuotteet saatu

Olen levittänyt mikroneulauksen jälkeen iholleni kotimaisen Flow Cosmeticsin Ruusunmarja Ihonhoitoöljyä*. Silmän- ja huultenympäryksille olen levitellyt taas Flow:n mustikkaista Silmienympärys- ja Huulipalsamia*.

Flow:n tuotteet* olen valinnut iholleni siksi, että ensinnäkin ne ovat kotimaista luonnonkosmetiikkaa ja toisekseen tämä kaksikko on varsinainen tehoyhdistelmä juuri minun iholleni. Aiemminkin käyttämäni Flow:n tuotteet ovat olleet erittäin laadukkaita, joten minulla oli täysi luotto näihinkin kun tuotteita valitsin.

Ruusunmarja Ihonhoitoöljyllä* on ihoa tehokkaasti kuntouttava koostumus. Se hoitaa iho-ongelmia, tasapainottaa seka- ja rasvoittuvan sekä kuivan ihon talineritystä, kosteuttaa ihoa sekä hidastaa ryppyjen ja juonteiden syntymistä. Öljy parantaa ihon kimmoisuutta ja soveltuu arpien, aknearpien, aurinkoihottuman ja auringon polttamien hoitoon.

Mustikkainen Silmienympärys- ja Huulipalsami* suojaa, hoitaa sekä kosteuttaa herkkää silmien- ja huultenympärysihoa. Se auttaa vähentämään turvotusta, vaalentamaa tummia silmänympäryksiä ja hidastamaa ikääntymisen merkkejä.

 

 

Suunnitelmissa pidemmät neulat

Oman rollerini neulat ovat 0,2 mm pitkät ja taitavat olla lyhyimmät, mitä on. Olen harkinnut siirtyväni 0,5 mm neuloihin, mutta täytyisi ehkä käydä visiitillä asiantuntevan kosmetologin luona ja kysyä sieltä mielipidettä.

Hurmaava blogikollegani GrannyNanny muuten kertoi hiljattain myös omista kokemuksistaan ikääntyvän ihon mikroneulaamisesta ja jutun voi käydä lukemassa hänen ihastuttavasta blogistaan. Siellä ollaan myös oltu erittäin tyytyväisiä mikroneulaukseen!

Minulla on muuten myös vartalon iholle oma rolleri, jota olen taas alkanut käyttämään aktiivisemmin ja tottakai luonnonkosmetiikkatuotteiden kanssa. Kirjoittelen varmasti vartalon ihon mikroneulauksesta vielä sitten myöhemmin lisää.

Kummalliset kauneudenhoitorituaalini -sarjan ensimmäisen osan voit muuten lukea täältä:

Kummalliset kauneudenhoitorituaalini: Kivet silmille

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram