Kirjoitukset avainsanalla kestotalouspaperin käyttö

 

Olen jo pidemmän aikaa ahdistunut talouspaperin suurkulutuksesta tässä meidän viisihenkisessä perheessämme. Talouspaperia on kulunut pahimmillaan melkein pari rullaa päivässä ja normaalikulutus on ollut sellainen rulla päivässä.

Talouspaperilla on siis pyyhitty kokoajan jotakin sotkua jostain päin kotia. Sitä on käytetty aikalailla kaikkeen. Ja suurin osa käytöstä on ollut aivan turhaa ja melkolailla rahan roskiin heittämistä sekä ympäristön turhaa kuormittamista.

Pidemmän aikaa pyörittelin mielessäni kestotalouspaperin käyttöön ottamista, mutta en vain jostain syystä saanut sitä tehtyä. Se tuntui suoraan sanottuna hankalalta ja likaiselta. Kestotalouspaperi tuntui ällöttävältä ajatukselta kunnes tajusin, että eihän minusta ole ällöttävää käyttää käsi- tai keittiöpyyhkeitäkään.

Miksi siis kestotalouspaperi olisi pyyhkeen käyttöä ällöttävämpää?

 

 

Otin itseäni kuukausi sitten niskasta kiinni ja laitoin palasiksi muutamat vanhat pussilakanat sekä tyynyliinat. Äitini luota löytyi myös pari vanhaa puuvillaista pussilakanaa ja froteepyyhettä, jotka hän uhrasi meidän kestotalouspapereiksemme.

Laitoin kestotalouspaperit koreihin eri puolille keittiötä sekä osan myös metallirasiaan ruokapöydälle. Laitoin kestopaperit paikkoihin, joissa niitä yleensä tarvitaan eniten ja ajattelin, että kun ne ovat oikeissa paikoissa, tulee niitä käytettyäkin. 

En käytä kestotalouspaperia nenien niistämiseen tai koiranpennun vahinkojen siivoukseen.

Käytän kestopapereita aikalailla kaikkeen muuhun. Hetken aikaa totuttelua ja opettelua kestopaperin käyttöönotto vaati, mutta nyt olen jo niin tottunut siihen, että talouspaperia en ole käyttänyt juuri ollenkaan enää.

 

 

Pesen kestotalouspaperit koneessa 60 asteessa ja aika ajoin pyöräytän kaikki 95 asteessa. Kuivaan kestopaperit kuivausrummussa, joten niiden pyykkinarulle asettelemiseen ei onneksi kulu aikaa. Sitten vain kuivausrummusta kestotalouspaperit takaisin koreihinsa.

Pesen ja kuivaan liinat siis ihan normaalipyykin seassa, en pyöritä koneita yksinään niitä varten!

Paljonhan kestopapeita saa olla koreissa, jotta niiden käyttö on tässä meidän porukassa sujuvaa. Niitä meinaan kuluu tässä meidän taloudessa päivässä todella paljon! Sitten kun niitä on käytössä tarpeeksi monta, ei ole stressiä niiden pesemisestä ja kuivaamisesta. 

Kestotalouspaperin käyttö on todella helppoa ja ekologista.

 

 

Meillä on koko perhe ottanut kestotalouspaperit todella hienosti käyttöön! Uskon, että lapset itseasiassa tykkäävät niistä paperia enemmän, sillä pyyhkeet ovat paljon pehmeämpiä kuin kovat paperit. Suupieliin kuivuneen ruuan pyyhkiminen kostealla liinalla on näköjään myös miellyttävämpää kuin kostalla paperilla!

Laskeskelin Tokmannin sivuilla olevan Serlan talouspaperin säästöpakkauksen hinnan mukaan, että kun olen ottanut kestotalouspaperit käyttöön, säästämme päivässä melkein rullallisen talouspaperia. Rahallisesti se tekee noin 50 senttiä päivässä, viikossa 3,5 euroa ja kuussa keskimäärin 14 euroa.

Vuodessa kestotalouspaperi tuo meille säästöä jopa 182,50 euroa.

Kestotalouspaperin vaikutuksesta ympäristölle en osaa laskea minkäänlaista arviota. Veikkaisin kuitenkin, että jos jokainen käyttäisi kestotalouspaperia sen perus talouspaperin sijaan, säästäisi se huimasti ympäristöä.

Kestotalouspaperi on tullut meille jäädäkseen ihan varmasti. On todella mahtavaa, että näinkin pienillä ja helpoilla teoilla sekä valinnoilla on suuri merkitys!

 

-R

 

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 | 

Paljonkohan maksaa pyyhkeiden pesu ja vielä kuivaus kuivausrummussa? Mikä on todellinen säästö vudessa???

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Ympäristön kannaltahan sitä on vaikea arvioida, mutta uskon, että vaikutus on suuri. Nimenomaan ympäristöä säästävä vaikutus. Jollain se paperi täytyy tehdä ja kuljettaakin. Meillä ainakin kestotalouspaperit pyörivät igan normaalin kuudenkympin seassa eivätkä ne vie koneesta juurikaan tilaa. En ole ainakaan huomannut, että meillä olisi pyykkimäärä tämän myötä kasvanut. Liinat ovat kuitenkin hyvin kevyitä ja pieniä. Suosittelen sinullekin! 😊

-R / Koti Kumpulassa

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Niin siis pesen liinat ihan normaalin kuudenkympin pyykin seassa enkä tietenkään erikseen!

-R / Koti Kumpulassa

Arja
2/5 | 

Kannatan tällaista menetelmää. Itse en käytä talouspaperi ollenkaan. Eri firmoilla on keittiön pintojen pyyhkimiseen tarkoitettuja liinoja , joilla voi pyyhkiä ja pestä ne myös. En ole juuri tottunut talouspaperin käyttöön. Johtunee kotioloista. Ei ollut tapana käyttää muuta kuin vessapaperia. Aikoinaan ulkohuussikin tuli lapsuusiässä tutuksi. Siellä oli tarjolla painomusteista sanomalehteä pyyhkimiseen. Nykyään on tapa keksiä tarpeita, joihin tarvitaan oma paperinsa. Kannatan tätä kertakäyttöisen paperin sijaan keittiössä. Vessakäynnillä on paperi tarpeen, ei juuri muualla. Nuhassakin entisajan kangasnenäliina, jotka voi pestä. Entisaikaan oltiin jossakin ekologisempia kuin nyt. Ei ollut rahaa tuhlattavaksi kertakäyttötavaroihin. Tosin niitä tuotteitakaan ei juuri ollut. Ne on keksitty myöhemmin ja luotu tarpeita, joita et tiennyt olevankaan. Ei tarvita talouspapereita.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Sen jälkeen kun meillä otettiin nämä kestotalouspaperit käyttöön, on talouspaperi tuntunut ihan täysin turhalta. Ei sille oikeastaan ole käyttöä. Talouspaperi tosiaan on vain yksi turha kulu lisää, puhumattakaan ympäristövaikutuksista!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram