Kirjoitukset avainsanalla välipalavinkki

Kanelilla maustetut, paistetut banaaniviipaleet, ovat herkullinen välipala.
Kanelilla maustetut, paistetut banaaniviipaleet, ovat herkullinen välipala.

 

Eilen teimme lasten kanssa oikean herkkuvälipalan! Meillä oli hedelmäkorissa muutama ruskettunut banaani, joita lapset eivät enää halunneet syödä, joten nopean Pinterest -haun jälkeen päädyimme pilkkomaan ja paistamaan ne.

Herkullinen välipalahan siitä valmistui ja oikeastaan se menisi ihan jälkkärinäkin vaikka jätskin kanssa. 

 

 

Paistetut banaaniviipaleet

2 banaania
1 tl sokeria
1 tl kanelia

Sokeri ja kaneli sekoitetaan keskenään ja banaanit pilkotaan viipaleiksi. Meillä lapset pilkkoivat banaanit, joten viipaleet olivat hieman epätasaisen paksuisia, mutta ajattelisin, että ehkä noin 1,5 sentin paksuiset viipaleet olisivat ihanteellisia.

Banaaniviipaleet paistetaan rypsiöljyn kanssa pannulla keskilämmöllä ensin toiselta puolelta ja viipaleiden päälle ripotellaan puolet kaneli-sokeriseoksesta.

Kun viipaleet ovat saanet hieman väriä paistopinnalle, käännetään ne ja ripotellaan loput kaneli-sokeriseoksesta viipaleiden päälle.

Paistetaan vielä hetki ja valmista!

 

Paistetut banaaniviipaleet maistuvat joko sellaisenaan tai maustamattoman jugurtin kanssa.
Paistetut banaaniviipaleet maistuvat joko sellaisenaan tai maustamattoman jugurtin kanssa.

 

Itse söin paistetut banaaniviipaleet ihan sellaisenaan, mutta lapset söivät ne maustamattoman jugurtin kanssa ja tykkäsivät kovin. Ensi kerralla ajattelin testata paistamista ilman sokeria, sillä banaani on itsessään jo niin makeaa, että sokeri saattaa olla ihan turha lisä, vaikkei sitä paljoa tähän käytettykään.

Leikkaan ensi kerralla myös paksumpia viipaleita, jotta ne pysyvät paremmin koossa! Toki on aivan ihanaa kun lapset haluavat auttaa ja osallistua eikä se haittaa vaikka pikkukokkien leikkaamat viipaleet eivät kasassa pysyisikään.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram