Kirjoitukset avainsanalla itsetehty deodorantti

 

Kuten monesti olen kirjoitellut, suosin luonnonkosmetiikkatuotteita ja teen osan käyttämästäni kosmetiikasta itse. Yksi näistä kotikosmetiikkatuotteistani on deodorantti ja sitä olen jo ainakin vuoden verran, ehkä enemmänkin, tehnyt itse. Mies minun deodoranteilleni aina naureskelee, mutta minulla tämä ohje toimii ihan oikeasti!

En ole mitenkään kova hikoilemaan ja itsetehty deodorantti on riittänyt minulle vallan mainiosti. En ole vielä ainakaan myöskään herkistynyt soodalle, jota deossani käytän, mutta tiedän, että moni ei pysty käyttämään luonnonkosmetiikan deodorantteja, joissa soodaa on.

Deodorantti on helppo tehdä joko palamallisena tai sitten voidemaisena. Olen pari viimeisintä deoa tehnyt palamallisena sillä se on minusta miellyttävämpi käyttää. Ei voidekaan huono ole, mutta ehkä hieman sottaisempi. Deodoranttipalaa täytyy muistaa käyttää aina puhtailla käsillä puhtaalle iholle, jotta palassa ei ala kasvamaan ei-toivottuja pöpöjä.

 

 

Laventelinen deodoranttipala

2 palaa

4 rkl sheavoita
1 rkl mehiläisvahaa
0,5 rkl kookosöljyä
1,5 rkl arrowjuurijauhetta
1,5 rkl ruokasoodaa
30 tippaa eteerisiä öljyjä

Sulata kiinteät aineet (shea, mehiläisvaha ja kookosöljy) kulhossa tai pienessä kannussa vesihauteessa. Kun ne ovat täysin sulaneet, sulje induktioliesi tai ota vesihaudekattila pois liedeltä, mutta älä ota kannua tai kulhoa vielä pois vesihauteesta.

Sekoita joukkoon huolellisesti arrowjuurijauhe sekä ruokasooda ja lisää eteeriset öljyt. Minä käytin tässä deodoranttipalassa laventelin, muskatellisalvian (clary sage) ja ylang ylangin eteerisiä öljyjä yhteensä suunnilleen 30 tippaa.

Sekoita hyvin ja kaada deodoranttiseos puhtaisiin, kuiviin, silikonimuotteihin. Anna palojen jäähtyä kunnolla ennen muoteista irroittamista. Itse nopeutin kovettumista laittamalla palat hetkeksi jääkaappiin.

 

 

Deodoranttipalaa täytyy tosiaan muistaa käyttää aina puhtain käsin puhtaalle iholle ja minun tulee säilytettyä sitä tiiviissä rasiassa. Meillä ei ole kylpyhuoneessa mitenkään kuuma, joten deodorantti ole päässyt ainakaan meidän lämpötiloissa sulamaan.

Hotelleissa, joissa olen deodoranttipalojeni kanssa yöpynyt, on ollut lämpimämpi kuin meillä, mutta palat eivät ole niissäkään päässeet sulamaan. Pehmenneet ne ovat vähän enemmän, mutta se ei onneksi ole käyttöä haitannut. Jos sulaminen tai pehmeneminen epäilyttää niin kookosöljyn voi jättää pois. Silloin pala jää aika kovaksi, mutta ei ainakaan sula.

 

 

Tuoksuttoman deodorantista voi tehdä ihan vain jättämällä eteeriset öljyt pois. Silloin paloista tulee luultavasti hieman kovempia, joten halutessaan voi ehkä lisätä muutaman tipan kookosöljyä tai muuta kasviöljyä.

Itse en ole tuoksuttomana deodoranttia kokeillut, joten en osaa sanoa kuinka tehokkaasti se mahtaa toimia. Soodan määrää voi myös jättää pienemmäksi, jos sen sopiminen omalle iholle epäilyttää.

 

-R

 

Kommentit (2)

Maria Ollikainen
1/2 | 

Hei!
Olen nyt ensimmäisen kerran tehnyt itse deodoranttia tällä sinun ohjeellasi. Vielä kysyisin, kuinka tämän dödön levitys kainaloihin onnistuu, jos itse dödöö ei saisi kastella?

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Hei! Itse käytän puhtaisiin, kuiviin, kainaloihin puhtailla käsillä ihan vaan niin, että otan palan käteeni ja siitä hieron kainaloihin. Ihon lämpö saa minulla palan ainakin sen verran pehmenemään, että levitys onnistuu. Voidemaista deodoranttia otan vain sitten puhtailla sormilla purkista ja levitän puhtaisiin kainaloihin. 😊

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itsetehty deodorantti on tehokas ja palamuotoisena erittäin helppo käyttää.
Itsetehty deodorantti on tehokas ja palamuotoisena erittäin helppo käyttää.

 

Joululahjavinkeillä jatketaan ja vuorossa on ohjeet myrkyttömiin, luonnollisiin, mutta kuitenkin tehokkaisiin deodoranttipaloihin! Nämä kyseiset deodoranttipalat tosin tein itselleni, mutta miksei sellaisia voisi joululahjaksikin tehdä? Varsinkin luonnonkosmetiikan ystäville deodoranttipala on varmasti mieluisa lahja.

Olen ollut tällä samaisella ohjeella tehtyyn deodoranttiin tosi tyytyväinen. Tämä on nyt kolmas kerta kun tätä ohjetta sovellan, mutta muutama aine siinä on aina pysynyt samana - ruokasooda, arrowjuurijauhe ja sheavoi. Muut aineet ovat hieman vaihdelleet, mutta tehokkaana deodorantti on silti pysynyt.

 

 

Tehokas deodoranttipala

2 rkl mangovoita
2 rkl sheavoita
1 rkl mehiläisvahaa
1,5 rkl arrowjuurijauhetta
1 rkl ruokasoodaa
25 tippaa eteerisiä öljyjä

Sulata kiinteät aineet (shea, mehiläisvaha ja mangovoi) kulhossa tai pienessä kannussa vesihauteessa. Kun ne ovat täysin sulaneet, laita liesi pois päältä tai ota vesihaudekattila pois liedeltä, mutta älä ota kannua tai kulhoa pois vesihauteesta.

Sekoita joukkoon huolellisesti arrowjuurijauhe sekä ruokasooda ja lisää eteeriset öljyt. Minä käytin tällä kertaa palmarosan, ruusugeraniumin ja teepuun eteerisiä öljyjä yhteensä noin 25 tippaa.

Sekoita hyvin ja kaada deodorantti puhtaisiin, kuiviin, silikonimuotteihin. Anna jäähtyä kunnolla ennen muoteista irroittamista.

 

 

Säilytän deodorantteja puhtaissa astioissa sekä ylä- että alakerran kylpyhuoneissa ja levitän deodoranttia aina puhtaalle iholle. Joidenkin ihoa ruokasooda tuppaa ärsyttämään, mutta minulle se on sopinut mainiosti.

Myös tämä palamuotoinen deodorantti on vaikuttanut melko toimivalta ja helpommalta sekä siistimmältä käyttää kuin voidemainen deodorantti. Se levittyy kainaloihin suhteellisen hyvin ja mahdolliset sattumat saa helposti levitettyä sormin, jos on tarve.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat