Kirjoitukset avainsanalla kananmunan valkuainen silmäluomille

Tehoaako kananmuna roikkuviin silmäluomiin?
Tehoaako kananmuna roikkuviin silmäluomiin?

 

 

Alkuun on pakko myöntää, että kaikkea sitä ihminen kokeileekin! Haeskelin Pinterestistä  diy-ohjeita kiinteyttävälle silmänympärisvoiteelle ja oikeastaan jokaisessa ohjeessa toistui yksi ja sama ainesosa. Kananmuna.

Ensimmäiset ohjeet skippasin suosiolla, sillä kananmuna silmäluomilla kuulosti todella omituiselta ja aika ällöltäkin.

Ehkä kymmenennen ohjeen jälkeen aloin jo tulla toisiin aatoksin ja googlettelin suomeksikin asiaa. Voisiko ohjeissa oikeasti olla jotain perää? Voiko kananmuna oikeasti kiinteyttää silmäluomien ihoa?

Löysin ihan suomenkielisiäkin artikkeleita ja postauksia asiasta, joten ehkäpä kananmuna silmäluomilla sitten todella toimiikin? Usein nämä "vanhan kansan niksit" kun tuppaavat toimimaan vaikka kuinka hulluilta kuulostaisivatkin.

 

Kananmuna on hyvää ravintoa, mutta onko se hyvää silmäluomille?
Kananmuna on hyvää ravintoa, mutta onko se hyvää silmäluomille?

 

Kananmunaa silmäluomille - uskalsinko kokeilla?

No tottakai uskalsin! Kananmuna löytyi keittiöstä ja sopiva purkkikin hyllystä. Eli ei muuta kuin hommiin! Haluatteko kuulla toimiiko se? Ja miten ihmeessä kanamunaa voi käyttää silmäluomien ihonhoidossa? Täältä pesee omat kokemukseni!

Olen siis perinyt "raskasluomigeenin" ja yläluomeni roikkuvat todella helposti. Kuvassa näkyy kuinka superhuonon yön jälkeen yläluomeni roikkuu väsyneenä melkein silmän päällä ja alla on sitten myös jälkeen -kuva. Ero on mielestäni todella selkeä! Luomi on noussut takaisin paikoilleen ja turvotus laskenut selkeästi.

Mitä kananmuna tekee silmäluomille?

Kananmuna toimii hetkellisesti ainakin! Se auttaa kiinteyttämään roikkuvia silmäluomia, vähentämään turvotusta ja kuulemma se jopa vähentää silmäpussejakin. Varmasti juuri vähentämällä turvotusta se saa aikaan kasvoille raikkaamman ja pirteämmän ilmeen.

Itse käytin kuvien välissä kananmunaa vain yläluomille ja myöhemmin kun asiaa tutkiskelin vielä enemmän, luin, että monet ovat saaneet siitä apua myös silmäpusseihin. Olen sittemmin levittänyt kananmunaa myös alaluomilleni ja kyllähän sillä saa hetkellisen piristysruiskeen kasvojen ilmeeseen.

 

Jääkaappikylmä kananmunan valkuainen kiinteyttää silmäluomet ja raikastaa ilmeen.
Jääkaappikylmä kananmunan valkuainen kiinteyttää silmäluomet ja raikastaa ilmeen.

 

Kuinka käyttää kananmunaa silmäluomille?

Kananmunasta käytetään silmäluomille vain valkuaista, ei keltuaista. Keltuainen siis erotellaan ja mielellään käytetään hyväksi sen sijaan, että heitettäisiin pois. Valkuainen säilötään kannelliseen lasipurkkiin ja paras teho saadaan kun valkuainen on jääkaappikylmää.

Valkuaista levitetään aamulla ja illalla ohuelti puhtaalle yläluomelle kun silmä on kiinni. Silmä pidetään suljettuna niin kauan, että valkuainen on kuivunut. Sitten on toisen yläluomen vuoro. Viimeisenä käsitellään alaluomet ja annetaan kuivua.

Kannattaa varoa, ettei valkuaista joudu silmiin, sillä uskoisin, että siitä voi melko helposti seurata vaikkapa silmätulehdus.

Valkuainen saa vaikuttaa hetken aikaa ja sitten se huuhdellaan kylmällä vedellä pois. Muista varoa, ettei valkuaista joudu silmiin huuhteluvaiheessakaan ja kuivaa luomet huolellisesti. Kuten sanottu, minulla ainakin vaikutus näkyi heti.

 

Ennen ja jälkeen -kuvat. Kananmunan valkuainen todella kiinteyttää silmäluomen.
Ennen ja jälkeen -kuvat. Kananmunan valkuainen todella kiinteyttää silmäluomen.

 

Kuinka kauan valkuaisella saadut tulokset kestävät?

Ikävä kyllä, valkuainenkaan ei kiinteytä luomia pysyvästi. Ja, jos rehellisiä ollaan, siihen ei taida pystyä mikään muu kuin kirurgin veitsi. Eli siis, jos aamulla tekee valkuaishoidon luomille niin kyllähän ne luomet jo lerputtavat melkolailla samaan tapaan iltapäivällä.

Valkuainen sen sijaan toimii kasvojen ilmettä hetkellisesti pisristävänä ja raikastavana tehohoitona aivan loistavan hyvin! Aion jatkaa ihmiskoettani ja käytän valkuaista säännöllisesti nyt jonkun aikaa. Haluan nähdä, saako sillä pysyvämpiä tuloksia aikaan vai jääkö vaikutus vain hetkelliseksi.

Lupaan kertoa, jos valkuaisesta on pysyvää apua, mutta kuten sanottu, en usko, että mikään tuote pystyy ihmeisiin. Roikkuvat silmäluomet ovat kuitenkin melko iso juttu enkä usko, että niitä voitella korjataan. Siinä kohtaa kun luomet haittaavat esimerkiksi näköä, on varmasti aika mennä lääkärin pakeille.

 

-R

 

Kommentit (2)

Tiia - Littlebigthings
1/2 | 

Hitsi kun saiskin pysyvän ratkaisun! Kuulin just, että luomien pitää peittää 2/3 näkökentästä et leikkausta edes harkittais kunnallisella... Aika kauan saa vissiin odotella :/

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

2/3!?🙊 Apua. Kuulostaa melko hurjalta kyllä. Eihän siinä tosiaan näe juuri mitään enää!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram