Kirjoitukset avainsanalla meikkaaminen

 

Luovuin ripsienpidennyksistä jokin aika sitten ja olen taistellut ripsieni kanssa. Tai lähinnä ripsivärien kanssa. Olisin halunnut käyttää luonnonkosmetiikan ripsaria, mutta ripseni ovat aivan piikkisuorat, oikestaan alaspäin taipuvat. Saman ripsityypin omaavat tietävät, että kovinkaan moni ripsiväri ei näille ripsille sovi.

Ongelma on siis se, että kun taivutan ripset ja laitan niihin ripsivärin, vain muutama ripsari pystyy pitämään ripset taivutettuina. On enemmän sääntö kuin poikkeus, että ripset suoristuvat heti ripsarin levityksen jälkeen. Minä kuitenkin haluan, että ripseni pysyvät taivutettuina ja avartavat katsettani.

Tämä ongelma ei siis koske vain luonnonkosmetiikan ripsivärejä, vaan myös synteettiset ripsarit valtaosin suoristavat ripset taivutuksen jälkeen. Olen myös kokeillut ensin levittää ripsivärin ja sitten vasta taivuttaa, mutta minä saan aikaan vain sotkua näin päin tehtynä.

 

 

Vedenkestävät suosikkini

Olen nyt testannut monia ripsivärejä ja ajattelin paljastaa kolme suosikkiripsariani. Nämä kaikki toimivat minun ongelmaripsissäni loistavasti eli ne eivät suorista ripsiäni taivutuksen jälkeen. Kaikki kolme ovat ihan "markettikamaa" eli sen puolesta saatavuus on erinomainen. Hintahaarukka on noin 14-18 euroa, mutta tarjouksiakin toki löytyy aina aika ajoin.

Minun ripsarini täytyy olla vedenkestävä, jotta se pysyy ripsissäni. Jos ripsari ei ole vedenkestävä, on se muutaman silmäniskun jälkeen joko ala- tai yläluomillani eikä taivutuksetkaan pysy, jos ripset ovat kosteat eikä ripsari kestä vettä. Nämä minun suosikkiripsivärini ovatkin siis kaikki vedenkestäviä.

 

 

Max Factor Masterpiece Waterproof

n. 14 eur

Max Factor Masterpiece Waterproof ripsiväriä kokeilin kun sain lukijalta vinkin, että se on toiminut loistavasti juurikin suorille ripsille taivutuksen jälkeen. Ja niin se toimiikin!

+ pitää ripset taivutettuina
+ on vedenkestävä
+ ei paakkuunnu
+ ei sotke eikä tahraa
+ harja on erinomainen
+ ripsiväriä tulee harjaan sopivasti

- todella hankala poistaa
ei juurikaan pidennä ripsiä

 

 

Lumene Nordic Chic Full-on Curl Mascara Waterproof

n. 14 euroa

Lumene Nordic Chic Full-on Curl Mascara Waterproof ripsiväri on ollut suosikkini jo ennen ripsienpidennyksiä. Silloin se tosin taisi olla eri niminen, mutta sama turkoosi hylsy muistuu selkeästi mieleen. Mukava huomata, että se on edelleenkin erittäin toimiva ripsiväri!

+ pitää ripset taivutettuina
+ on vedenkestävä
+ ei sotke eikä tahraa
+ erottelee ripset täydellisesti
+ antaa ripsille pituutta
+ osittain kotimainen
+ helppo poistaa

- harja vaatii totuttelua
ei anna tuuheutta ripsille

 

 

Lumene True Mystic Volume Waterproof Mascara

n. 18,00 eur

Lumene True Mystic Volume Waterproof Mascara pärjää vertailussani aivan loistavan hyvin Nordic Chic Full-on Curl Mascaralle. Päädyin kokeilemaan sitä juuri siksi, kun Nordic Chic Full-on Curl Mascara oli minun lempparini jo entuudestaan. Ja onneksi kokeilin!

+ pitää ripset taivutettuina
+ on vedenkestävä
+ intensiivinen väri
+ antaa ripsille tuuheutta ja pituutta
+ ei sotke eikä tahraa
+ helppo levittää monta kerrosta päällekkäin
+ isompi pakkauskoko (11 ml)
+ osittain kotimainen

- harja on kömpelö
- harjaan tulee helposti liikaa ripsiväriä

 

 

Turkoosi kärkikaksikko

Kaikki kolme ripsaria ovat varsin toimivia, mutta kärkikaksikko on omille ripsilleni on Lumenen ripsivärit. Syy tähän on se, että ne antavat ripsilleni pituutta ja ovat helppoja poistaa ripsistä vedenkestävälle meikille tarkoitetulla poistoaineella.

Lumene True Mystic Volume Waterproof olisi ehkäpä täydellinen, jos harja olisi näppärämpi. Toisaalta taas on vaikea tietää, onko ripsari niin hyvä juuri sen harjan takia. Joka tapauksessa harjan käyttö vaatii minulta vielä paljon harjoittelua, jotta saan sen istumaan omaan käteeni.

Lumene Nordic Chic Full-on Curl Mascara Waterproof taas on se minun varma valintani. Sillä tiedän, että ripset pysyvät kauniisti  taivutettuna eikä ripsari pääse pettämään. Kuitenkin ripset jäävät kaipaamaan hieman sitä volyymiä, jonka True Mystic Volume puolestaan antaa.

 

 

Pohjalla huolellinen taivutus

Mikään ripsiväreistä ei kuitenkaan toimi omilla ripsilläni, jos en taivuta niitä ensin. Teen taivutuksen moneen kohtaan ripsiä ja kun ripset ovat taipuneet tarpeeksi, levitän niihin kevyesti ripsiväriä. Annan kuivua ja lisään seuraavan kerroksen. Kerroksia laitan yleensä kolme, jotta lopputulos on riittävä.

Ennen ripsien taivutusta muutama ripseni sojottaa ylöspäin kestotaivutuksen jäljiltä, mutta muuten näyttää siltä, että ripsiä ei olisi juurikaan. Kestotaivutus on muuten käsittely, josta aion kirjoittaa myös, jos sellainen jotakin sattuu kiinnostamaan. Tai lähinnä suoraripsisen kokemukset siitä.

Ennen ripsien taivutusta omat ripseni näyttävät tältä:


Tässä alla on puolestaan kuva kasvoistani kevyen meikin ja ripsivärin kanssa:

 

Mielestäni ero on huima! Ripset todella pysyvät taivutettuina ja niiden pituus tulee ripsivärin kanssa oikeuksiinsa. Itse tykkään meikata ja minulle tulee paljon raikkaampi ja pirteämpi olo kun kasvoillani on hieman meikkiä. Kesällä meikkipohja, aurinkopuuteri, poskipuna ja ripsiväri ovat riittäneet varsin hyvin!

 

-R

 

Kommentit (2)

Torey
1/2 | 

Mä kokeilin ripsaria luonnonkosmetiikan puolelta ja se oli muuten ihan kiva, mutta kesällä se ei oikeen pelitä. Jos yhtään hikoaa, niin se lähtee leviämään. Lisäksi se kirvelee silmään joutuessaan. Ja sitähän menee sinne heti kun silmä vuotaa tai hikoat sen verran että se lähtee leviämään.

Mä olen vuosia käyttänyt Maybellinelta paria ripsaria. Ihan parhaat.
Lumenelta käytin joskus sitä violettia mustikkaripsaria. 😄

https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/08/09/kuin-perheenjasen/

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Mulla ei tosiaan luonnonkosmetiikan ripsarit oo toimineet yhtään. Oon tainnut kolmea eri merkkiä kokeilla, mutta ei ne vaan oo tosiaan mulle hyviä! Täytyy vaan pitäytyä näissä, jotka toimii. 😊

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Ensinnäkin, onko se ammattikielellä oikein kirjoitettuna ripsienpidennys, ripsien pidennys vai ripsipidennys? 

Kyllästyin tappelemaan alaspäintaipuvien ripsieni kanssa aikalailla kahdeksan vuotta sitten ja varasin ajan ripsienpidennykseen. Siitä asti olen melkeinpä jatkuvasti pidennyksiä käyttänyt ja ripsiäni huollattanut. Muutaman tauon olen pitänyt, mutta aina vain takaisin pidennyksiin palannut. Todella ristiriitaista minulta, luonnonkosmetiikan puolestapuhujalta!

Niin kävi taas. Olin jo ehkäpä puolisen vuotta ilman ripsienpidennyksiä, jolloin yritin etsiä ongelmaripsilleni sopivaa ripsiväriä luonnonkosmetiikan saralta, mutta ei sellaista löytynyt. Mikään kokeilemistani luonnonkosmetiikan ripsareista ei toiminut ripsilläni. Joka kerta ripsien taivutuksen ja ripsarin levityksen jälkeen ripset roikkuivat taas alaspäin taipuneina.

Synteettisen kosmetiikan saraltakaan ei sopivia ripsareita ole löytynyt kuin yksi. Lumenen vedenkestävä ripsari (se sininen hylsy) oli ainoa, joka piti ripset taivutettuina. Mutta rasvaisuuteen taipuvalla ihollani ei edes vedenkestävä ripsari ripsissä pysynyt. Se levisi muutamassa tunnissa niin ylä- kuin alaluomillekin ja ripsien päät kääntyivät alaspäin.

Haluan kuitenkin, että ripseni näyttävät niin luonnollisilta kuin nyt ripsienpidennysten kanssa voi näyttää. En halua, että kilometrin päähän näkyy, että ripseni ovat pidennetyt vaan haluan vain viimeistellyn lopputuloksen helposti. Toimivan ripsivärin kanssa se olisikin helppoa ja olen hieman kateellinen niille, joiden ripsille ripsarit toimivat.

 

 

Eniten tykkään kuitenkin ripsienpidennysten kanssa siitä, että meikkituotteita ja -tarvikkeita kuluu vähemmän. En tarvitse ripsentaivuttimia enkä ripsiväriä. Arkimeikkiin tarvitsen vain meikkipohjaa varten meikkivoiteen sekä peitevoiteen, aurinkopuuterin ja poskipunan. Meikkiin kuluu aamulla aikaa ehkä kaksi minuuttia kun ilman pidennyksiä ripsien kanssa saa nyhrätä vartin.

Nämä nyt toki ovat ihan hölmöjä ongelmia, mutta poden huonoa omaatuntoa siitä, että minulla on pidennykset ripsissäni. Tiedostan sen, että liima sisältää hurjan paljon myrkkyjä (osa jopa lyijyä!) ja lisää kemikaalikuormaani ihan valtavasti. Ripsienpidennysten ylläpitoon kuluu myös sievo summa rahaa, joten halvemmallakin pääsisi ripsarin kanssa.

Itse en ole koskaan oireillut pidennyksistä tai liimasta mitenkään. Silmäni eivät ole koskaan edes esimerkiksi punoittaneet laiton tai huollon jälkeen, mutta eihän se poista sitä faktaa, että myrkyllistä se liima on ja joskus saatan sen kemikaaleille herkistyä vaikkei liima ihoon osukaan.

Lisäksi pidennykset rasittavat omia ripsiä tosi paljon ja pidennysten poiston jälkeen omat ripset ovat todella huonossa kunnossa vaikka kuinka muuta väitettäisi! Oman kokemuksen mukaan ainakin pidennykset vaikuttavat omien ripsien kuntoon ja ottaa aikansa ennen kuin ripset palaavat ennalleen.

Eli kyllä taas laittaa miettimään, että pitäisiköhän sitten kuitenkin vain pitäytyä siinä ripsarissa?

 

-R

 

Kommentit (4)

K
1/4 | 

Hei! Täältä blogiseuraajan näkövinkkelistä sinulla on kauniit ja ihanan aukinaiset silmät - päätitpä jatkossa niin tai näin😊. Itselläni on (onnekseni, tiedän sen) kohtuullisen pitkät ja tuuheat ripset, joten riparilla pärjää hyvin, vaikka olen miettinytkin sopivaa kohtaa elämässä kokeilla itsepidennyksiä (esim. töissä ollessani se ei oikein käy). Nykyään olen kotosalla lasten kanssa, joten monesti tuota itsekin miettinyt. Minulla myös oltava aina vedenkestävä ripsaria, sen verran helposti silmäni vuotavat (esim. tuulessa, pölystä jne.). Ripsiväreissä käytettäviin aineisiin silmäni eivät ole koskaan reagoineet, mutta tiettyihin luomiväreihin kyllä. Kosmetologiystäväni suositteli minulle, jos jotain aion, niin kannattaisi kuulemma ns. ripsipermanenttia, sillä pituutta ja tuuheutta löytyy. Oletko itse kokeillut?

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! :) Ihana kun kirjoitit!

Olen kokeillut ripsipermanenttia, mutta minun ripsilleni se ei sopinut. Aluksi lopputulos oli ihana, mutta sitten kun ripset tulivat elinkaarensa päähän ja niitä alkoi irrota, tilalle kasvoi niitä alaspäintaipuvia ripsiä. Sitten ei enää ollutkaan kovin hyvä. Osa ripsistä siis oli nätisti taipunut ja uudet, kasvaneet, ripset sojottivat alaspäin. Sitä ei oikein saanut korjattua taivuttamallakaan! Mutta olen kyllä ihan varma, että jos ripset eivät ole tälläiset niin kuin minulla, niin permanentti toimii kyllä. Minun ripseni ovat siis ihan oikeasti alaspäintaipuvat, eivät edes suorat! Kokeile ihmeessä. :)

Mukavaa loppuviikkoa!

-R / Koti Kumpulassa

Tipi
2/4 | 

Itselläni oli ripsienpidennykset (volyyminä) varmaan noin 5 vuotta.

Olihan ne helpot ja näyttävät, mutta. Itsellä ne pysyivät hyvinä vajaa 2 viikkoa, sen jälkeen olivat jo kovin harvat.

Eli huollossa olisi pitänyt käydä 2 viikon välein - siihen kuluu pari tuntia ja tietysti paljon rahaa. Kyllästyin totaalisesti siihen. Ja sitten se pointti, että olen introvertti - ahdisti se huollossa oleminen. :D

Joten luovuin ripsistä. Olihan se aluksi outoa, kun tuntui omat ripset olevan vain tyngät, mutta äkkiä siihen tottui. Nykyään laitan irtoripset silloin, kun siltä tuntuu. 

Riika V.
Liittynyt15.9.2017
3/4 | 

Ymmärrän täysin, että huollossa käynti voi ahdistaa ja tosiaan, onhan kahden viikon huoltoväli tosi lyhyt! Oon myös miettinyt, että toimisikohan magneettiripset kuinka. Ja oppisikohan ne laittamaan paikoilleen nopeasti. Se voisi olla myös aika varteenotettava ratkaisu!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Olen monesti kirjoitellut arkimeikistäni, joten olisiko nyt kenties juhlameikin vuoro? Tykkään pitää arkimeikin suht luonnollisena ja neutraalina, joten harvoin myöskään juhlameikin kanssa tulee reviteltyä.

Meikissä kuin meikissä suosin luonnonkosmetiikkatuotteita ja pyrin etsimään edullisia, monikäyttöisiä, tuotteita. Tykkään siis siitä, että luomiväriä voi käyttää luomien lisäksi silmänrajauksiin ja kulmakarvoihin. Peitevoiteella voi peittää sekä korostaa ja bb-voide toimittaa meikki- sekä kosteusvoiteiden virkaa.

 

 

Pikkujoulumeikkiä varten tarvitset:

  • BB- tai meikkivoiteen. Levitä voide ihollesi puhtain käsin ja huolehdi, ettei kaulaan jää rajaa. Meikkivoide kaipaa alleen kosteusvoiteen, mutta bb-voide lupaa kosteuttaa ihon samalla kuin tasoittaa sen sävyn ja häivyttää pieniä kauneusvirheitä.
  • Peitevoiteen. Laadukkaalla ja paljon pigmenttiä sisältävällä peitevoiteella saat peitettyä tummat silmänaluset, näppylät sekä muut pikkuvirheet. Peitevoide on yleensä hieman vaaleampaa sävyä kuin meikkivoide, joten se toimii myös korostusvärinä esimerkiksi kulmaluille.
  • Voimakaspigmenttisen luomivärin (tai kaksi). Samalla luomivärillä voi hyvin rajata silmät ylä- ja alaluomelta sekä käyttää sitä myös koko luomella. Vastaavasti voi valita kaksi luomiväriä ja tehdä toisella rajaukset ja toisella luomet.
  • Ripsentaivuttajan sekä ripsivärin. Minulla nämä kaksi ovat sellainen yhdistelmä, jotka kulkevat käsi kädessä. Ripset täytyy taivuttaa ennen ripsivärin levitysta ja ainoa ripsiväri, joka niitä ei suorista, on Lumenen  vedenkestävä (synteettinen, ikävä kyllä) ripsiväri. Ripsiväriä sudin yläripsiin monta kerrosta ja alaripsiin kevyesti myös.

 

 

  • Kulmaväri. Omissa kulmissani on microblading, mutta jos sellaista ei ole tai, jos se on vaalea, kannattaa kulmat meikata kulmavärillä. Itse käytän kulmille tarvittaessa ihan ruskeaa luomiväriä. Pääasia, että luomivärin sävy on oikea ja, että käytössä on kunnollinen sivellin.
  • Aurinkopuuteri. Teen aurinkopuuterilla varjostukset nenän pieliin, poskiin, otsaan sekä leukaan. Kuvissa varjostukset ovat tosi kevyet ja ne voisi oikeastaan tehdä hieman voimakkaampinakin niin lopputulos olisi näyttävämpi.
  • Poskipuna. Poskipunaa tarvitaan ihan ehdottomasti! Vaikka kasvojen varjostuksen jättäisi välistä, tarvitsevat kasvot ehdottomasti poskipunan tuomaa raikkautta!
  • Huulipuna. Tykkään itse yleensä juhlameikissä korostaa silmiä ja jättää huulimeikin melko luonnolliseksi. Joka tapauksessa huulet kaipaavat joko huulikiiltoa tai -punaa, joten sellaista niille kannattaa sipaista!

 

 

Kikkailua luomivärillä sekä polkkatukan kiharrusta

Omat luomeni ovat todella raskaat, joten niiden kanssa joutuu hieman näkemään vaivaa. Luomiväri täytyy levittää tarpeeksi ylös ja häivyttää huolella, jotta ilme ei jää väsyneeksi. Myös luomivakoihin jää melkolailla kaikki luomivärit viiruille jossain kohtaa iltaa, joten niitä saa olla häivyttelemässä illan myötä. Täytyy ehkä tutustua primereiden maailmaan!

Meikkaus sujuu minulta kyllä, mutta hiusten laitto ei todellakaan! Se ei ole minulle mieleistä puuhaa alkuunkaan ja osaan tehdä balettinutturan sekä kihartaa hiukset yhdellä tietyllä laitteella. Näistä jommalla kummalla mennään oikeastaan aina, jos hiuksia jotenkin haluan laittaa, ja nyt polkkatukan kanssa ainoa vaihtoehto on se kiharrus!

 

 

Kuten sanottu, hiusten laittaminen ei ole minun juttuni, mutta meikistä tykkään kyllä! Hiusten laittoakin varmasti oppisi kun vain jaksaisi opetella, mutta ehkä sitten joskus. 

Mukavia pikkujouluja ja muitakin juhlia kaikille! Jos mielenkiintoa riittää, voin yrittää enemmänkin avata meikkauksen saloja sekä käyttämiäni tuotteita jonkinsorttisen tutorialin muodossa. Olen siis koulutukseltani meikkaaja-maskeeraaja ja meikkaaminen on varsin lähellä sydäntäni. Kertokaa kommenteissa tai sähköpostilla, jos tutorial kiinnostaa!

 

-R

 

Kommentit (6)

Torey
1/6 | 

Mä tuskailin joskus hiusten kiharruksen kanssa. Osasin kyllä sellasella puikolla kihartaa, mutta sillä tulee kunnon säkkärä. Kampaajani sen sijaan aina kiharsi suoristusraudalla ja lopulta mäkin opin sen! Pitkiä hiuksiahan kiharsin niin jossain kohtaa jatkuvasti. Mutta kyllä sillä lyhyenkin saa kivaksi. :) Joten varmasti sunkin polkkamalliin saisi sillä todella kauniit kiharat. :)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kyllä munkin varmaan tarttis se suoristusraudalla kiharrus opetella! Se näyttää niin helpolta, mutta en oo ikinä uskaltanut koittaa. :D

-R / Koti Kumpulassa

Tingeling
3/6 | 

Sinulla on kauniit (ihan baletti-primadonna) kasvot👯. Todella hyvin onnistunut mikroblading kulmakarvoissa! Harvoin näkee noin tasaisen värin! Meikki sopii sulle värien puolesta tosi hyvin. olet kaunis vaimo ja äiti! Ihanaa illan jatkoa ja meikkihetkiä, ja joulun odotuksen taikaaikaa🎁🛍🎀

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram