Kirjoitukset avainsanalla diy kynttilä

 

Hoksasin muutama vuosi sitten keskellä kaamosta, että kynttilöitähän voi tehdä itse kotona! Se oli ihan mahtava ahaa-elämys, sillä olin jo aikani pohdiskellut kaupoissa myytävien kynttilöiden turvallisuutta. Olin lukenut paljon siitä, kuinka kynttilöitä poltettaessa huoneilmaan pääsee myrkkyjä sekä pienhiukkasia ja pohtinut kynttilöiden turvallisuutta.

Toki myös itsetehdyistä kynttilöitä ilmaan pääsee hiukkasia, mutta uskon, että soijavaha on kuitenkin turvallisempi kuin esimerkiksi streariini tai parafiini, joita yleensä kynttilöissä käytetään. Kynttilöihin lisätään luultavasti myös monia muita aineita ja itse tykkään, kun tiedän, mitä polttamani kynttilät sisältävät.

Olen tehnyt kynttilät biohajoavasta soijavahasta, jota olen tilaillut Limepopista. Sieltä olen tilannut myös muut kynttilöiden tekoon tarvittavat tarvikkeet, kuten sopivat sydämet, värit, tuoksut ja osan kupeista, joihin kynttilöitä olen tehnyt. Kynttilöiden tekeminen on oikeasti tosi helppoa sekä nopeaa, ja itsetehty kynttilä on ihana lahja nyt pimeään vuodenaikaan.

 

 

Näin teet kynttilät itse

Kynttilän tekoa varten tarvitset:

Näin homma toimii:

Laita astiat uuniin matalalle lämpötilalle lämpenemään. Näin kuuma soijavahaseos jähmettyy niihin tasaisemmin kuin, jos seoksen kaataisi kylmiin astioihin. Itse kyllä usein kaadan seoksen kylmiin purkkeihin, mutta esimerkiksi lahjoja tehdessäni, lämmitän astiat ensin.

Yhtä kynttilää varten tarvitaan noin kaksi astiallista soijavahaa. Eli soijavahaa mitataan metalliastiaan, josta on helppo kaataa, suurinpiirtein kaksi kertaa sen astian verran, johon kynttilä valmistetaan. Vähän vähemmänkin riittää, mutta, jos mittaa kaksi astiallista, niin ei kynttilä ainakaan jää vajaaksi. Toinen tapa on laskea menekki näin: 100 g soijavahaa = 1 dl.

Metalliastia laitetaan liedelle vesihauteeseen lämpenemään ja soijavahan joukkoon lisätään kynttiläväri, jos kynttilään halutaan väriä. Jos väriä ei lisää, kynttilästä tulee kauniin luonnonvalkoinen. Värin lisäämiseen ei minulla ole mitään tiettyä sääntöä, vaan lisään sitä aikalailla kokemuksen mukaan. Kun muutaman kynttilän on tehnyt, tietää suurinpiirtein kuinka värit toimivat.

Kun soijavaha ja värit ovat täysin sulaneet, voi lieden laittaa pois päältä (tai nostaa vesihauteen pois liedeltä) ja lisätä joukkoon eteeriset öljyt tuoksua lisäämään. Meidän suosikkeja tällä hetkellä ovat esimerkiksi sitruuna, appelsiini, kuusi, laventeli ja piparminttu. Tuoksua voi lisätä noin yhdeksän prosenttia soijavahan määrästä.

Eteerisillä öljyillä saa kynttilään juuri sellaisen tuoksun kuin haluaa ja tuoksu kannattaa tehdä melko vahvaksi, jotta sitä jää hyvin valmiiseen kynttilään. Toki myös tuoksuton kynttilä on aivan ihana tunnelman luoja! Soijavaha pelkästään ei tuoksu millekään, joten jättämällä eteeriset öljyt pois, saa tuoksuttoman kynttilän.

Kun värit ja tuoksut on lisätty sekä sekoitettu, kaadetaan sula vahaseos valittuun astiaan. Astiaa ei kannata kamalasti enää liikutella sen jälkeen kun vaha on siihen kaadettu eli kannattaa valita sopiva paikka, jossa kynttilät saavat rauhassa jäähtyä. Kun kynttilät alkavat jäähtyä ja jähmettyä pinnalta sekä pohjasta, lisätään sydämet.

Kynttilä on pohjasta sen verran jähmettynyt, että sydän pysyy tässä vaiheessa pohjassa paikoillaan. Kannattaa kuitenkin tukea sydän astian päältä esimerkiksi syömäpuikoilla tai pyykkipojalla, ettei se pääse kaatumaan. Jos pintaan tulee tässä kohtaa möykkyjä tai epätasaisuuksia, voi ne siloitella varovasti hiustenkuivaajalla sitten kun kynttilät ovat täysin valmiita.

Sydän täytyy valita astian koon ja kynttilän raaka-aineiden mukaan. Isompi astia tarvitsee isomman sydämen ja soijavaha tarvitsee erilaisen sydämen kuin esimerkiksi parafiini. Myös, jos kynttilässä käytetään värejä ja / tai tuoksuja, on todennäköistä, että kynttilä tarvitsee isomman sydämen kuin pelkkä luonnonvahainen kynttilä. Tässäkin taas, kokeilemalla oppii parhaiten.

Sitten kun kynttilät ovat täysin jäähtyneet ja jähmettyneet, leikataan sydämet sopivan pituisiksi. Tosiaan myös, jos sydämen juurelle tulee rakoa tai esimerkiksi kynttilään pinnalle läikkiä, voi nekin sulatella pois hiustenkuivaajalla. Kannattaa käyttää puhalluksen pienintä tehoa ja kuumaa puhallusta.

 


Lapsen maalaamasta lasipurkista syntyi ihanan tunnelmallinen puusydänkynttilä.

 

Kynttiläksi sopivan astian valinta

Astia on syytä valita huolella ja kynttilöitä poltettaessa täytyy muistaa paloturvallisuus. Kynttilää ei saa ikinä jättää ilman valvontaa, vaikka se olisi kuinka korkealla tai kuinka paloturvalliselta tuntuvassa paikassa tahansa. On myös syytä ottaa huomioon, että lapset ja lemmikit eivät osaa ajatella tekojensa seurauksia, joten kynttilöiden kanssa on oltava tarkkana.

Lasipurkit voivat vaikuttaa hyvinkin paloturvallisilta, mutta on syytä muistaa, että mikä tahansa lasipurkki saattaa räjähtää liiasta kuumuudesta, sillä purkissa ei ilmankierto toimi. Minulle itselleni on käynyt näin ihan tuikkulyhtyinä myytyjen lasipurkkien kanssa, joten olen oppinut varovaiseksi.

Paras tapa testata astian kuumuuden kestävyys, on polttaa kynttilää monta tuntia valvonnan alla paloturvallisessa paikassa. Lyhyt polttaminen ei riitä, sillä purkki kuumenee sitä kuumemmaksi, mitä kauemmin kynttilää poltetaan. Olen käyttänyt paljon purkkeja, joissa on jo aiemminkin ollut kynttilä ja osan kynttiläpurkeista olen tilannut Limepopista. Kuitenkin aina täytyy testata purkki!

Jos kynttilän valaa peltipurkkiin, kannattaa muistaa, että peltipurkit kuumenevat itsessään todella paljon kun niissä palaa tuli. Myös purkin pohja kuumenee, joten peltipurkin alla täytyy olla kuumuutta kestävä alusta eikä kuumaa peltipurkkia kannata mennä koskemaan.

Täältä löytyy muitakin hyviä turvallisuusvinkkejä tuunaamiseen. Siellä on tietoa esimerkiksi kuormalavojen ja kaapelikelojen myrkyllisyydestä sekä valaisimien tuunaamisesta.

 

 

Kynttilöillä saa kivaa tunnelmaa kotiin kunhan vain muistaa paloturvallisuuden! Meillä lapset tekevät kanssani innoissaan kynttilöitä ja se on tosi kivaa, yhteistä, puuhaa. Toki kuuman veden ja soijavahaseoksen kanssa täytyy olla varovainen, mutta lapset ovat kovasti tykänneet tehdä värikkäitä luomuksia esimerkiksi opettajille joululahjaksi.

Mukavia lokakuun viimeisiä päiviä kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Isänpäiväpaketista paljastui soijavahakynttilä puusydämellä.
Isänpäiväpaketista paljastui soijavahakynttilä puusydämellä.

 

Isänpäiväpaketista paljastui tänään monta lahjaa isille. Yksi niistä oli lasten itse tekemä kynttilä, jossa perinteisen sydämen tilalla olikin puusydän. Tai ehkäpä tuo puusydän on se perinteinen, mutta itse en ole aiemmin puusydämellä varustettua kynttilää nähnyt.

Teimme puusydänkynttilän ensimmäistä kertaa eikä se mennyt ihan nappiin. Saimme kuitenkin virheemme korjattua ja loppujen lopuksi kynttilä onnistui hyvin!

Olen tilannut kaikki kynttiläntekotarvikkeeni Limepopista  ja tässä postauksessa kerron enemmän kynttilän valamisesta soijavahasta. Kynttilöiden valaminen on todella kivaa puuhaa, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla!

 

 

Näin valat kynttilän, jossa on puusydän

Puusydän kiinnitetään metalliklipsiin, joita saa myös tilattua ainakin Limepopista. Ensimmäisessä versiossa kuumaliimasin metalliklipsin sydämineen kupin pohjaan, mutta se ei ole tarpeen. Sydämen voi hyvin painaa kiinni kynttilän pohjaan sitten kun vaha on alkanut jähmettyä pohjasta.

Vesihauteessa sulatetaan kaksi kupillista soijavahaa. Joukkoon lisätään kynttiläväri ja sekoitetaan kunnolla. Viimeisenä joukkoon lisätään tuoksut, jos sellaisia haluaa käyttää. Väri ja tuoksu ovat täysin vapaaehtoisia. Kynttilästä tulee kauniin vaalea ja tuoksuton, jos värin jättää lisäämättä.

 

 

Kun väri ja tuoksu on sekoitettu joukkoon, sula vaha kaadetaan kynttiläpurkkiin. Tosiaan, sydäntä ei tarvitse liimata vaan sen voi lisätä vasta sitten kun vaha alkaa jähmettyä purkin pohjasta.

Meidän kynttilä ei oikein ruvennut palamaan kunnolla, joten rupesin selvittämään, että missä vika. Löysin Limepopin sivuilta kynttilänteko-ohjeen ja siellä kerrottiin, että isompiin purkkeihin tarvitsee usein laittaa kaksi puusydäntä metalliklipsiin.

 

Yksi puusydän ei riittänyt ja kynttilä paloi kituuttamalla.
Yksi puusydän ei riittänyt ja kynttilä paloi kituuttamalla.

 

Isompi kynttilä, kaksi puusydäntä

Päätin sulattaa kynttilän uusiksi vesihauteessa ja lisätä klipsiin toisen puusydämen siinä toivossa, että kynttilä palaisi paremmin. Sulattaminen otti oman aikansa, mutta kun sain kynttilän sulaksi, noukin puusydämen klipseineen ylös ja lisäsin kaveriksi toisen sydämen.

Otin kynttilän pois vesihauteesta ja odottelin, että se alkoi jähmettymään pohjasta. Lisäsin sitten tuplasydämen keskelle kynttilää ja jätin jähmettymään. Kynttilän jähmetyttyä, leikkasin sydämet sopivan pituiseksi ja Limepopin ohjeiden mukaan vinoon.

 

Vanha ja uusi puusydän rinnakkain.
Vanha ja uusi puusydän rinnakkain.

 

Kynttilän alkaessa jähmettyä, saa sydämen näppärästi painettua pohjaan kiinni.
Kynttilän alkaessa jähmettyä, saa sydämen näppärästi painettua pohjaan kiinni.

 

Persoonallinen ja tyylikäs kynttilä puusydämellä

Kynttilästä puusydämellä tuli mielestäni tyylikkään ja persoonallisen näköinen. Tuoksuna kynttilässä on ihana sypressi ja lisäsimme soijavahan joukkoon mustaa kynttiläväriä. Lopputulos jäi oikeastaan aika mukavan harmaaksi, vaikka lapsen toiveena olisi ollut musta.

Limepopin ohjeissa neuvottiin, että jos kynttilän pinta jää epätasaiseksi sydämen lisäämisen jälkeen, voi kynttilää lämmittää hiustenkuivaajalla, jotta pinta tasaantuu.

 

Kahdella puusydämellä soijavahakynttilä palaa tasaisesti.
Kahdella puusydämellä soijavahakynttilä palaa tasaisesti.

 

 

Itse olen erittäin tyytyväinen kynttilään, ja mikä parasta, se palaa hyvin kahdella puusydämellä! Puusydämestä kuluu ihanan rauhoittava ääni kun se palaa ja siitä täytyy aina polttamisten välillä poistaa palanutta puuta. Muuten se toimii ihan samoin kuin perinteinenkin sydän.

Mukavaa isänpäivää kaikille iseille! Itse olen onnenpekka, sillä minun elämässäni on kaksi maailman parasta isää. Oma isäni sekä lasteni isä!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Itsetehdyt kynttilät ovat oiva lahjaidea näin talvikaudella.
Itsetehdyt kynttilät ovat oiva lahjaidea näin talvikaudella.

 

Olen täysin hurahtanut kynttilöiden tekoon! Niissä yhdistyy kaksi lemppariani - lasipurkit ja kynttilät. Talvikaudesta ei ole mahdollista selvitä ilman kynttilöitä, se on selvä. Ja nyt kun olen niitä ruvennut tehtailemaan itse, ei hommasta meinaa tulla loppua! Ja sitäpaitsi, itsetehdyt kynttilät ovat oiva lahjavinkki tähän talvikauteen!

Itsetehdyt kynttilät ilahduttavat lahjan saajaa varmasti. Lisäksi niitä on todella helppo tehdä! Minusta on myös tärkeää, että kynttilät, joita poltan, ovat turvallisia, eivätkä päästä ilmaan myrkkyjä tai haitallisia kaasuja. Tekemällä kynttilät itse biohajoavasta soijavahasta, voin varmistua siitä, että niissä ei ole mitään myrkyllistä.

Kaikkiin lasipurkkeihin tehtyihin kynttilöihin liittyy aina riski siitä, että lasi menee kuumuudesta rikki.

Postauksen lopussa on linkki, josta löydät ohjeet turvalliseen lasi- ja peltipurkkien tuunaamiseen kynttilälyhdyksi. Muista lukea se!

Meillähän tosiaan lähti lasten kanssa itsetyhtyjen kynttilöiden kanssa homma heti ihan lapasesta! Kynttilöitä valmistuu liukuhihnalta ja tässä on muutama esimerkki, mitä olemme saaneet muutamassa päivässä aikaan.

 

Mammalle vietiin ylläriksi itsetehty kynttilä.
Mammalle vietiin ylläriksi itsetehty kynttilä.

 

Keskimmäinen teki itse itselleen oman kynttilän.
Keskimmäinen teki itse itselleen oman kynttilän.

 

Kynttilätehtaalta valmistui lasipurkkikynttilöiden lisäksi myös tuikkuja.
Kynttilätehtaalta valmistui lasipurkkikynttilöiden lisäksi myös tuikkuja.

 

 

Itsetehdyt kynttilät antavat tilaa mielikuvitukselle

Me aloimme heti hyödyntämään kotoa löytyviä lasipurkkeja ja muita kynttiläpurkkeihin sopivia tarvikkeita. Ihanaa kun lapset keksivät ideoita ja niitä sitten toteutamme parhaamme mukaan. Peikonlehtikynttilä toteutettiin keskimmäisen toiveiden mukaan. Mamma kun kuulemma tykkää kasveista ja kynttilöistä. 

Leikasimme servetistä sopivan suikaleen ja irroitimme päälimmäisen kerroksen. Liimasimme sen pilttiputkin ympärille ja laitoimme vielä liimaa servetin päälle. Lapsi oli sitä mieltä, että reuna jäi rumaksi, joten liimasimme sen päälle juuttinarua, jonka solmimme lopuksi rusetille.

Lapsi innostui ja halusi vielä tehdä oman kynttilänsä ihan itse. Siihen tarvittiin vain liimaa ja silkkipapereita. Olin näkevinäni myös ihan tavallista, värillistä, paperia, mutta lapsi tosiaan toteutti itse oman visionsa ja upeahan siitä tuli!

Tummaan lasipurkkiin tehtiin myös turkoosi kynttilä lapsen toiveiden mukaan ja ylijääneestä seoksesta valettiin tuikkuja. 

Lasipurkeissa täytyy polttaa ainakin pari tuntia kynttilää paloturvallisessa paikassa, jotta sen voi todeta kuumuutta kestäväksi.

 

 

Nämä aineet ja tarvikkeet tarvitset

Itsetehdyt kynttilät. Kuulostaa vaikealta, mutta ei ole! Tässä on kerrottu kuvien kanssa kaikki, mitä niiden tekoon tarvitset mielikuvituksen lisäksi. Oikeastaan pakollisia aineita ovat vain soijavaha, purkki ja sopivankokoinen sydän, loput ovat ekstraa. Kynttilöitä voi valaa myös mehiläisvahasta, mutta sitä en ole vielä kokeillut.

Kynttilöiden tekoa varten tarvitaan toki myös isompi ja pienempi kattala tai kattila ja esimerkiksi isohko metallikannu. Lusikka sopii sekoittamiseen vallan mainiosti ja kannataa varata lähelle myös keittiöpyyhe, jolla kuivata kannu tai kattila ennen sulan vahan kaatamista.

Kannattaa myös ottaa esille liimaa, jolla voit liimata sydämen kynttiläpurkin pohjaan. Ja lasten kanssa täytyy noudattaa varovaisuutta kuuman veden ja vahan kanssa!

 

Itsetyhdyt kynttilät valetaan biohajoavasta soijavahasta.
Itsetyhdyt kynttilät valetaan biohajoavasta soijavahasta.

 

Kynttilöitä voi myös värjätä tekovaiheessa kynttiläväreillä.
Kynttilöitä voi myös värjätä tekovaiheessa kynttiläväreillä.

 

Itsetehtyjen kynttilöiden ostoslistaan kuuluvat myös erikokoiset sydämet.
Itsetehtyjen kynttilöiden ostoslistaan kuuluvat myös erikokoiset sydämet.

 

Kannattaa ruveta säästelemään kaikenlaisia metalli- ja lasipurkkeja kynttiläntekoa silmälläpitäen.
Kannattaa ruveta säästelemään kaikenlaisia metalli- ja lasipurkkeja kynttiläntekoa silmälläpitäen.

 

Kuten myös värejä, itsetehdyt kynttilät voivat sisältää tuoksujakin.
Kuten myös värejä, itsetehdyt kynttilät voivat sisältää tuoksujakin.

 

Näin teet kynttilät itse

Soijavahaa mitataan kattilaan tai kannuun kaksi astiallista. Eli, jos teet pilttipurkkiin kynttilän, mittaat kaksi pilttipurkillista soijavahaa. Todellisuudessa hieman vähemmän kuin kaksi astiallista, mutta se on hyvä ohjenuora ja kokeilemalla oppii oikean määrän!

Olen liimannut kuumaliimalla sopivan kokoiset sydämet purkkien pohjiin, mutta en osaa sanoa, onnistuuko homma ilman liimaamista. Toisin sanoen siis, lähteekö sydän liikkeelle, jos sitä ei ole liimattu? Kuumaliiman avulla sydämet ovat ainakin pysyneet paikoillaan kun olen kaatanut kynttilävahaseoksen purkkeihin.

Soijavaha sulatetaan vesihauteessa ja joukkoon lisätään toivotut värit. Värit voi myös jättää lisäämättä ja lopputulos on aikalailla valkoinen. Vahaa sekoitellaan niin kauan, että mahdollisesti lisätyt värit ovat sulaneet ja sekoittuneet kunnolla. Väriä kannattaa lisätä sen mukaan, kuinka tumman värin haluaa. Kokeilemalla oppii parhaiten!

Viimeisenä sekoitetaan tuoksut, jos sellaisia haluaa käyttää. Tuoksuja saa laittaa melko runsaasti, sillä tuntuu, että valmis kynttilä on todella miedon tuoksuinen vaikka kuinka tiputtelisi tuoksua joukkoon. Olen käyttänyt meidän kynttilöissä eteerisiä öljyjä (esim. palmarosa, ruusugeranium, viherminttu, sypressi, bentsoe), sillä haluan pitää kynttilät luonnollisina.

Tuoksujen lisäämisen ja sekoittamisen jälkeen seos kaadetaan lasi- tai metallipurkkeihin ja annetaan jäähtyä sekä jähmettyä kunnolla. Kannattaa katsoa, että sydämet ovat suorassa ja jos ne eivät pysy pystyssä, kannattaa tukea ne vaikkapa syömätikuilla laittamalla ne poikittain purkkien suuaukoille sydämen ympärille.

 

Itsetehdyt kynttilät valmistuvat käden käänteessä EcoSoya CB Advanced -soijavahasta.
Itsetehdyt kynttilät valmistuvat käden käänteessä EcoSoya CB Advanced -soijavahasta.

 

Kynttilät voi värjätä kynttiläväreillä tai jättää ne kauniin valkoisiksi.
Kynttilät voi värjätä kynttiläväreillä tai jättää ne kauniin valkoisiksi.

 

Itsetehty kynttilä on ihana lahja, joka ilahduttaa varmasti.
Itsetehty kynttilä on ihana lahja, joka ilahduttaa varmasti.

 

 

Sydämen koko kannattaa valita huolella

Testasimme myös kuinka kynttilät palavat meidän valitsemillamme sydämillä. Meillä kävi tuuri ja valinta osui ainakin näiden pienempien purkkien kanssa ihan nappiin. Kynttilät palavat tasaisesti eivätkä savuta liikoja. Sydän olisi ehkä voinut olla jopa kokoa pienempi, mutta olen tyytyväinen tähän!

Olen tilannut kaikki itsetehtyihin kynttilöihin tarvittavat aineet Limepopista. Siellä kannattaa käväistä katselemassa ja inspiroitumassa! Sivuilta löytyy myös hyvät ohjeet kynttilöiden tekoon sekä paljon eri vaihtoehtoja esimerkiksi sydämien kokoihin ja materiaaleihin.

 

Itsetehtyyn kynttilään on tärkeää valita oikean kokoinen sydän, jotta kynttilä palaa tasaisesti.
Itsetehtyyn kynttilään on tärkeää valita oikean kokoinen sydän, jotta kynttilä palaa tasaisesti.

 

 

Lahjavinkki isälle ja talvikauteen

Itsetehty kynttilä on hyvä lahjavinkki esimerkiksi Isänpäivää ajatellen. Myös joulunajan lähestyessä kannattaa tehdä kynttilät itse niin lahjaksi kuin kotiinkin! Kynttilöiden teko on todella mukavaa puuhaa ja kynttilöistä saa kauniita kun valitsee erilaisia astioita sekä purkkeja, joihin kynttilät valaa. Limepopista löytyy myös kauniita astioita, jos sellaisia ei kotoa löydy!

Me tilasimme lahjoja varten erilaisia metalli- ja lasipurkkeja, joihin aiomme valaa kynttilät esimerkiksi opettajille joulutervehdyksiksi. Lisäämällä jouluisia tuoksuja, tulee niistä varmasti aivan ihania!

Muista paloturvallisuus

Sellainen huomautus vielä tähän loppuun, että muista aina polttaa kynttilää valvonnan alla. Älä ikinä jätä sitä ilman valvontaa! Muista, että esimerkiksi näillä lasipurkeilla on vaarana aina se, että ne räjähtävät liiasta kuumuudesta!

Täällä on hyvä juttu tuunaamisen turvallisuudesta ja sieltä löytyy myös ohjeet turvalliseen lasi- ja peltipurkkien tuunaamiseen kynttilälyhdyiksi.

-R

 

Kommentit (2)

Tarja-Annastiina
1/2 | 

Voikohan itsetehtyihin kynttilöihin laittaa esim. kanelia ihan mausteena tuoksua tuomaan?

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Hei!

En ole itse uskaltanut lisätä kynttilöihin mitään "ylimääräistä", joten en valitettavasti osaa sanoa. Hyvää uutta vuotta!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram