Kirjoitukset avainsanalla hiusnaamio

Näillä tehohoitoaineilla janoiset hiukset saavat lisää kosteutusta.

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ 
*) tuotteet saatu pr-näytteenä
 

Omat, luonnonkiharat hiukseni vaativat tehokasta hoitoa ja lisäkosteutusta. Olin pitkään käyttämättä hiusnaamioita tai hiuksiin jätettäviä hoitoaineita säännöllisesti, mutta nyt Curly Girl -metodin myötä olen ottanut hiusnaamiot ja hiuksiin jätettävän hoitoaineen jatkuvaan käyttöön.

Hiusnaamioita tulee käytettyä pari - kolme kertaa viikossa ja hiuksiin jätettävään suihketta käytän jokaisen pesun jälkeen. Pesen hiukseni hoitoaineella joka ilta ja CG-metodiin sopivalla shampoolla kerran - pari viikossa. 

 

 

Urtekram Green Matcha Tehohoito*

Urtekramin Green Matcha Tehohoito* sisältää sheavoita, vihreää matcha-teetä sekä mikrolevää. Se ravitsee hiuksia ja suojaa niitä ilmansaasteilta. Green Matcha Tehohoito* ei sisällä parabeenejä, silikoneja, synteettisiä öljyjä, synteettisiä hajuaineita eikä myöskään synteettisiä väriaineita.

Urtekramin Green Matcha Tehohoito* on sertifikoitua luonnonkosmetiikkaa ja sen saatavuus on melko hyvä. Nettikauppojen lisäksi sitä löytyy useista kivijalkamyymälöistä ja marketeistakin. Koostumus tehohoidossa* on jännän geelimäinen, mutta levittyy ja imeytyy silti hyvin hiuksiin. Tehohoito* on melko kevyt eikä se jätä hiuksia ollenkaan raskaiksi. Se myös tuoksuu ihanan raikkaalle.

Levitän Green Matcha Tehohoitoa* runsaasti puhtaisiin, kosteisiin hiuksiin. Annan vaikuttaa viitisen minuuttia ja huuhtelen huolellisesti.

 

 

Rahua Omega-9 Hiusnaamio*

Rahua Omega-9 Hiusnaamio* on hiusta tehokkaasti korjaava intensiivihoito. Hiusnaamio* korjaa vaurioituneita sekä elottoman näköisiä hiuksia ja sopii hyvin myös värjätyille hiuksille. Hiusnaamion* sisältämä rahuaöljy rakentuu pienistä molekyyleistä, jotka pääsevät imeytymään syvälle hiuksiin vahvistaen, pehmentäen ja kosteuttaen janoiset hiukset.

Rahuaöljy sisältää runsaasti hiuksia ravitsevia omega-9-rasvahappoja. Rahua Omega-9 Hiusnaamio* sisältää virkistävää eucalyptusta ja laventelia sekä hiusta vahvistavaa kvinoan proteiinia. Sen tuoksu on melko tavallisesta poikkeava, mutta kuitenkin minun nenääni se tuoksuu hyvältä ja jotenkin todella tutulta.

Levitän Rahua Omega-9 Hiusnaamion* hiuksiin shampoopesun jälkeen ja annan vaikuttaa viitisentoista minuuttia. Sen jälkeen huuhtelen hiusnaamion* huolellisesti pois hiuksista. Hiusnaamio* on myöskin luonnonkosmetiikkaa ja sitä voi tilata useista nettikaupoista.

 

 

Urtekram Nordic Berries Hoitoainesuihke*

Urtekram Urtekram Nordic Berries Hoitoainesuihke* sisältää runsaasti vitamiinejä ja ravinteita tyrnistä, mustikasta, karpalosta sekä ruusunmarjasta. Ne, yhdessä hyaluronihapon kanssa, ravitsevat ja kosteuttavat hiuksia. Hoitoainesuihke* on myöskin sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja sitä saa ostettua esimerkiksi ihan lähi-Prismasta.

Orgaaninen aloe vera ja glyseriini elvyttävät sekä kuntouttavat kuivia ja vaurioituneita hiuksia. Pajun kaarna-uute tukee ja parantaa muiden kasvien ainesosien tehoa. Nordic Berries Hoitoainesuihkeen* tuoksu on miedon marjaisa ja oikein miellyttävä.

Suihkutan Urtekram Nordic Berries Hoitoainesuihketta* märkiin hiuksiin hoitoaineen tai hiusnaamion poishuuhtelun jälkeen. Hoitoainesuihketta* ei siis huuhdella pois vaan se jää hoitamaan hiuksia. Tuote sopii kaikille hiustyypeille ja jättää hiukset helposti käsiteltäviksi ja sileiksi. Olen käyttänyt Hoitoainesuihketta* myös kuiviin hiuksiin tytöille, jos on tarvinnut selvitellä takkuja.

 

 

Tehokolmikko, joka sopii myös CG-metodiin

Nämä tuotteet sopivat siis koostumuksiltaan myös Curly Girl -metodiin, jota itsekin rennoin ottein noudatan. Metodi on opettanut minulle, että hiukseni tarvitsevat paljon kosteutusta ja hoitoa sekä juuri oikeanlaiset tuotteet. Olen saanut myös CG-metodin myötä pidennettyä hiusten shampoopesujen väliä enkä enää pese hiuksiani shampoolla joka päivä.

Tästä alapuolelta löytyy muutama postaukseni CG-metodiin liittyen.

 

 

Mukavaa viikonloppua kaikille!

 

-R

 

Kommentit (4)

Inke
1/4 | 

Kiitos ideoista! Menee kokeiluun. Mutta miten ihmeessä ehdit ja haluat pestä hiuksia noin usein 😊? Omat luonnonkiharani ainakin kestävät niin pitkään kuivua, että en halua tuhlata siihen iltojani, en yksinkertaisesti ehdi muun elämisen lomassa useammin kuin noin viikon tai puolentoista välein. Suosittelen kokeilemaan joskus 😊. Pirtsakkaa kesän jatkoa sinulle!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Moikka! Mä kammoksun ajatusta, että menisin "likaisilla" hiuksilla nukkumaan. Haluan, että hiukset on aina puhtaat kun painan pääni tyynyyn. Mutta en todellakaan jaksa kuivatella niitä mitenkään erikoisemmin! Ihan vaan nopea ploppaus ja sitten saavat kuivua vapaasti. Aina ovat kosteat vielä kun menen nukkumaan eli en todellakaan stressata asiasta! Aamulla sitten hiusten freesaus, jos on tarve pitää hiuksia auki. Eli en todellakaan tuhlaa aikaani hiusten kuivatteluun tai muuhunkaan niihin liittyvään! Ihanaa kesää sinulle myös ja kiva kun kommentoit. :)

-R / Koti Kumpulassa

Inke
2/4 | 

Mukavaa, että toit esille käyttämiäsi hoitotuotteita. Muutenkin pidän blogistasi kovin, vaikka kommentoitua ei aiemmin ole varmaan tullutkaan. Hyvä, hyvä, että ei liiaksi stressiä hiuksista sielläkään. Näinpä vaan erilaisia me ollaan ihmiset kuitenkin 😊: minun korvaani tuo kuulostaa jopa aika neuroottiselta, jos joka ilta pitäisi hiukset pestä eikä nukkumaan voisi muuten mennä 😊. Oli muuten myös aika yllättävää minulle tuo kertomasi, kun muuten olen saanut blogissa kertomistasi asioista sinusta enemmänkin ”luonnonlapsi”-kuvan. Mutta rentous asioihin tulee varmasti monelle iän myötä ja lisääntyy jossain sopivissa kohdin. Jatkahan kuitenkin blogiasi nykyiseen ihanaan tyylisi, täällä seurataan mielenkiinnolla ja innolla.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Mulla ei niin ehkä ole kyse siitä, että hiukset pitää pestä joka ilta vaan lähinnä se, että kun käyn suihkussa kuitenkin joka ilta niin tuntuisi hassulta jättää hiukset pesemättä. Tuntuisi, että ei pese itseään kokonaan. Se on varmastikin jäänyt tapa niiltä ajoilta kun olin vielä tanssijan ammatissa ja joka päivi tuli treenattua itsensä kunnolla hiestä märäksi ja sen jälkeen käytyä suihkussa. Näytösten jälkeen oli myös pestävä sen hien lisäksi hiuksista kaikki vahvat muotoilutuotteet pois. Uskon, että niiltä ajoilta on jäänyt se tunne, että, jos en pese hiuksia niin ei ole kiva mennä nukkumaan. :)

Ja siis ennen pesin joka ilta hiukset shampoolla, nyt sentään olen jättänyt sen pois ja siirtynyt hoitoainepesuun. Sillä tulee myös ihan puhtaat hiukset ja päänahka vaikka hikitreenin tekisinkin. Sitten kerran - pari viikossa se shampoopesu sulfaatittomalla shampoolla.

Siinä kohtaa olen myös kyllä tarkka, että tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa. Tosin tässäkin jouduin nyt kääntämään hieman kelkkaani kun aikuisiän akne puski yhtäkkiä pari vuotta sitten päälle eikä siihen löytynyt apua luonnonkosmetiikasta vaikka kuinka yritin! Välillä sitä joutuu punnitsemaan omia periaatteitaan ja se on kyllä ihan tervettä se.

Kiitos kivoista sanoista ja tosiaan, kiitos kun kommentoit! :)

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itsetehty hiusnaamio, joka sopii myös Curly Girl Methodiin.
Itsetehty hiusnaamio, joka sopii myös Curly Girl Methodiin.

 

Hiusnaamio oli päässyt loppumaan, joten käväisin Pinterestissä vilkaisemassa, josko keittiöstä löytyisi jotakin hiuksille sopivaa. Ja löytyihän sieltä! Selvisi, että hiuksille löytyy keittiön kaapeista vaikka kuinka monta naamioon sopivaa raaka-ainetta. Tällä kertaa käytin jugurttia, hunajaa, banaania, kananmunaa ja manteliöljyä.

Manteliöljy oli improvisoinnin lopputulos, sillä olisin halunnut käyttää oliiviöljyä, mutta se sattui olemaan tietenkin loppu. Manteliöljyllä siis mentiin eikä se ainakaan jättänyt hiuksia mitenkään öljyisiksi, joten sen puolesta manteliöljy oli ainakin oiva valinta. Lisäksi kaikkien aineiden oli sovittava luonnonkiharille hiuksilleni, jotka löysin Curly Girl Methodin  ansiosta.

 

 

Banaani-jugurttihiusnaamio

1 kananmuna
1 dl maustamatonta jugurttia
1 rkl manteliöljyä
1 rkl hunajaa
1 pienehkö banaani

Riko kananmuna ja sekoita sen rakenne haarukalla rikki. Lisää joukkoon maustamaton jugurtti ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon myös öljy ja hunaja.

Kuori ja muussaa pienehkö banaani haarukalla. Lisää banaanisose naamion joukkoon ja sekoita hyvin.

Jos haluat oikein sileän seoksen, joka on helppo huuhdella hiuksista pois, käytä blenderiä. Mittaa siinä tapauksessa kaikki aineet ja pilko banaani blenderiin ja hurauta sileäksi. Minä käytin haarukkaa, kuten huomata saattaa ja hiuksia sai pestä sekä huuhdella kauan.

 

Sekoita kananmunan joukkoon jugurtti.
Sekoita kananmunan joukkoon jugurtti.

 

Lisää joukkoon öljy.
Lisää joukkoon öljy.

 

Viimeisenä on banaanisoseen vuoro.
Viimeisenä on banaanisoseen vuoro.

 

Valmista! Jos haluat naamiosta sileän, käytä blenderiä.
Valmista! Jos haluat naamiosta sileän, käytä blenderiä.

 

Tehoaineet suoraan luonnosta

Itse käytin naamion teossa maustamatonta ab-jugurttia, mutta esimerkiksi turkkilainen tai kreikkalainenkin jugurtti käyvät. Ne saattaisivat olla vielä toimivampi vaihtoehto, sillä joskus maustamattomat jugut ovat aika löysiä, joten naamion koostumus saattaa jäädä melko veteläksi. Silloin kannattaa käyttää hieman vähemmän jugurttia ja enemmän banaania.

Hiusnaamiossa käytettävät banaanit voivat hyvin olla myös tummia, joten hiusnaamio on oiva tapa hyötykäyttää ylikypsät banaanit. Banaanit sisältävät runsaasti vitamiineja ja mineraaleja sekä hyviä öljyjä, joten ne ovat oiva raaka-aine hiusnaamioon.

Jugurtti tasapainottaa ja ravitsee elottomia sekä kuivia hiuksia ja kananmuna puolestaan on pullollaan hiuksille tärkeää proteiinia. Kananmuna korjaa hiusten vaurioita ja ravitsee niitä. Kannattaa kuitenkin kananmunan kanssa muistaa se, ettei käytä kuumaa vettä huuhtelussa tai valkuainen voi alkaa hyytyä.

Hunaja on herkkua hiuksille sisältämiensä vitamiinien, mineraalien ja hivenaineiden sekä antioksidanttiensa ansiosta. Hunaja korjaa hiuksia, tekee niistä kiiltävät sekä terveet. Itse olen joskus vaalentanut hiuksiani hunajalla, mutta tähän naamioon sitä tulee niin vähän, että vaalentavaa vaikutusta ei tällä maskilla ole.

 

 

Curly Girl Methodia ja hiusten pesua hoitoaineella

Curly Girl Methodin myötä olen siirtynyt pesemään hiuksiani hoitoaineella shampoon sijasta. CG-metodi on opettanut myös, että luonnonkiharat hiukset tarvitsevat paljon kosteutusta ja hoitoa, joten hiusnaamiot ovat niiden hyvinvoinnille elintärkeitä.

Pesen päänahkani ja hiusten tyven hoitoaineella. Sen jälkeen puristelen ylöspäin suuntautuvilla rutistuksilla enimmät vedet pois hiuksista ja levitän hiusnaamion huolellisesti hiuksiin ja päänahkaan. Hiusnaamio hoitaa hiusten lisäksi päänahkaa, joten sitä kannattaa hieroa myös hiusten tyveen.

Hiusnaamion olisi hyvä antaa vaikuttaa hiuksissa vartin verran, mutta aika harvoin minun tulee sen annettua olla niin kauaa. Varmasti kannattaisi panostaa siihen, mutta minulla naamio on hiuksissa normaalisti ehkä sellaiset viitisen minuuttia. Sitten hieron sen huolellisesti pois haalean veden kanssa. Blenderillä tehty naamio on paljon helpompi huuhdella hiuksista pois!

Pesen vielä naamionkin jälkeen hoitoainella hiukset kauttaaltaan, sillä vieroksun ajatusta siitä, että päähäni jäisi kanamunaa, jugurttia tai banaania! Hoitoaine sisältää mietoja tensidejä, jotka pesevät hiusta kun hoitoainetta hieroo hiuksiin ja päänähkaan veden kanssa. Itse käytän lisäksi myös märille hiuksille tarkoitettua harjaa.

Vettä täytyy muistaa lisätä hoitoaineen joukkoon kun sitä hieroo hiuksiin, jotta saa puhtaat hiukset ja päänahan. Eli siis kosteisiin hiuksiin ja päänahkaan hierotaan hoitoainetta, joka ei sisällä silikoneja tai mineraaliöljyjä. Lisätään sekaan hieman vettä ja jatketaan hieromista. Sitten huuhdellaan hiukset ja hoidetaan kuivaus CG-metodin mukaisesti.

Alla on koottuna kirjoitukseni koskien Curly Girl -metodia, joka muuten on löynyt läpi Suomessa nyt ihan kunnolla.

 

Tästä voit lukea aiemman postaukseni koskien Curly Girl Methodin aloitusta:

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ 
*) tuotteet saatu

 

Sain kunnian arpoa blogini lukijoiden kesken kaksi Organic Shopin  hemmottelupakettia, jotka sisältävät ihanan pinkkejä tuotteita sekä hiuksille että vartalon iholle. Paketteihin sisältyy Vibrant Raspberry & Acai -sarjan shampoo*, hoitoaine* ja hiusnaamio* sekä Japanese Camellia  vartalovoide*. Itse olen näitä kaikkia tuotteita tässä jo tovin käyttänyt ja tykännyt kovasti.

Shampoo* ja hoitoaine* sopivat minun polkkatukalleni kuin nenä päähän, hiusnaamio* toimii tehohoitona pari kertaa viikossa ja vartalovoide* on aivan ihana! Vibrant Raspberry & Acai -sarjan tuotteet* sopivat loistavasti suomalaiselle, hennolle, hiukselle, sillä ne antavat hiuksille tuuheutta ja volyymiä. Tuotteet* hoitavat ja ravitsevat hiuksia erittäin tehokkaasti sekä ne tuoksuvat ihanille!

 

 

Japanese Camellia vartalovoide* on yksi lemppareistani. Se tuoksuu taivaalliselle, levittyy ja imeytyy ihoon helposti sekä ravitsee ja hoitaa sitä tehokkaasti. Iho jää samettisen tuntuiseksi ja aivan ihanan tuoksuiseksi. Voiteen* sisältämät öljyt pitävät ihosta huolta ja sen koostumus on erittäin miellyttävä.

Täältä voit lukea aiemmin kirjoittamani jutun Organic Shopista sekä näistä ihanista hiustenhoitotuotteista* ja täällä taas kirjoittelin vartalovoiteesta*. Arvonnan suoritan poikkeuksellisesti Facebookin  lisäksi täällä blogissakin. Nyt siis pystyt osallistumaan arvontaan vaikka et Facebookia käyttäisikään! Jos taas osallistut molempiin arvontoihin, tuplaat tietenkin voittomahdollisuutesi!

 

 

Arvon tämän postauksen kommentoijien kesken yhden tuotepaketin* ja toisen paketin* arvon sitten Facebookin puolella. Facebookissa pystyt osallistumaan tuotepaketin arvontaan tykkäämällä Koti Kumpulassa -blogin Facebook-sivusta sekä sinne sivun alkuun kiinnitetystä, tätä arvontaa koskevasta, julkaisusta. Muista tykätä sekä koko sivusta, että julkaisusta niin olet mukana.

Molempiin arvontoihin saa ja toki kannattaakin osallistua! Kommentoi siis alle, jos olet mukana ja / tai käy Facebookissa tykkäämässä blogin sivusta sekä tätä arvontaa koskevasta julkaisusta. Onnea arvontaan!

Arvonta suoritetaan sunnuntaina 21.10.2018 klo 18.00 ja siitä vastaa Koti Kumpulassa -blogi.

 

-R

 

Kommentit (53)

Camillal
33/53 | 

Hei, minullakin suora polkkatukka, joten nuo hiustuotteet varmasti sopisivat hyvin ja kuiva iho nauttisi vartalovoiteesta! :)

tainakko
44/53 | 

Mukana arvonnassa :) Nyt olisi tuotteet paikallaan kesän kuivattamille hiuksille ja iholle!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram