Kirjoitukset avainsanalla Ripsiväri

 

Luovuin ripsienpidennyksistä jokin aika sitten ja olen taistellut ripsieni kanssa. Tai lähinnä ripsivärien kanssa. Olisin halunnut käyttää luonnonkosmetiikan ripsaria, mutta ripseni ovat aivan piikkisuorat, oikestaan alaspäin taipuvat. Saman ripsityypin omaavat tietävät, että kovinkaan moni ripsiväri ei näille ripsille sovi.

Ongelma on siis se, että kun taivutan ripset ja laitan niihin ripsivärin, vain muutama ripsari pystyy pitämään ripset taivutettuina. On enemmän sääntö kuin poikkeus, että ripset suoristuvat heti ripsarin levityksen jälkeen. Minä kuitenkin haluan, että ripseni pysyvät taivutettuina ja avartavat katsettani.

Tämä ongelma ei siis koske vain luonnonkosmetiikan ripsivärejä, vaan myös synteettiset ripsarit valtaosin suoristavat ripset taivutuksen jälkeen. Olen myös kokeillut ensin levittää ripsivärin ja sitten vasta taivuttaa, mutta minä saan aikaan vain sotkua näin päin tehtynä.

 

 

Vedenkestävät suosikkini

Olen nyt testannut monia ripsivärejä ja ajattelin paljastaa kolme suosikkiripsariani. Nämä kaikki toimivat minun ongelmaripsissäni loistavasti eli ne eivät suorista ripsiäni taivutuksen jälkeen. Kaikki kolme ovat ihan "markettikamaa" eli sen puolesta saatavuus on erinomainen. Hintahaarukka on noin 14-18 euroa, mutta tarjouksiakin toki löytyy aina aika ajoin.

Minun ripsarini täytyy olla vedenkestävä, jotta se pysyy ripsissäni. Jos ripsari ei ole vedenkestävä, on se muutaman silmäniskun jälkeen joko ala- tai yläluomillani eikä taivutuksetkaan pysy, jos ripset ovat kosteat eikä ripsari kestä vettä. Nämä minun suosikkiripsivärini ovatkin siis kaikki vedenkestäviä.

 

 

Max Factor Masterpiece Waterproof

n. 14 eur

Max Factor Masterpiece Waterproof ripsiväriä kokeilin kun sain lukijalta vinkin, että se on toiminut loistavasti juurikin suorille ripsille taivutuksen jälkeen. Ja niin se toimiikin!

+ pitää ripset taivutettuina
+ on vedenkestävä
+ ei paakkuunnu
+ ei sotke eikä tahraa
+ harja on erinomainen
+ ripsiväriä tulee harjaan sopivasti

- todella hankala poistaa
ei juurikaan pidennä ripsiä

 

 

Lumene Nordic Chic Full-on Curl Mascara Waterproof

n. 14 euroa

Lumene Nordic Chic Full-on Curl Mascara Waterproof ripsiväri on ollut suosikkini jo ennen ripsienpidennyksiä. Silloin se tosin taisi olla eri niminen, mutta sama turkoosi hylsy muistuu selkeästi mieleen. Mukava huomata, että se on edelleenkin erittäin toimiva ripsiväri!

+ pitää ripset taivutettuina
+ on vedenkestävä
+ ei sotke eikä tahraa
+ erottelee ripset täydellisesti
+ antaa ripsille pituutta
+ osittain kotimainen
+ helppo poistaa

- harja vaatii totuttelua
ei anna tuuheutta ripsille

 

 

Lumene True Mystic Volume Waterproof Mascara

n. 18,00 eur

Lumene True Mystic Volume Waterproof Mascara pärjää vertailussani aivan loistavan hyvin Nordic Chic Full-on Curl Mascaralle. Päädyin kokeilemaan sitä juuri siksi, kun Nordic Chic Full-on Curl Mascara oli minun lempparini jo entuudestaan. Ja onneksi kokeilin!

+ pitää ripset taivutettuina
+ on vedenkestävä
+ intensiivinen väri
+ antaa ripsille tuuheutta ja pituutta
+ ei sotke eikä tahraa
+ helppo levittää monta kerrosta päällekkäin
+ isompi pakkauskoko (11 ml)
+ osittain kotimainen

- harja on kömpelö
- harjaan tulee helposti liikaa ripsiväriä

 

 

Turkoosi kärkikaksikko

Kaikki kolme ripsaria ovat varsin toimivia, mutta kärkikaksikko on omille ripsilleni on Lumenen ripsivärit. Syy tähän on se, että ne antavat ripsilleni pituutta ja ovat helppoja poistaa ripsistä vedenkestävälle meikille tarkoitetulla poistoaineella.

Lumene True Mystic Volume Waterproof olisi ehkäpä täydellinen, jos harja olisi näppärämpi. Toisaalta taas on vaikea tietää, onko ripsari niin hyvä juuri sen harjan takia. Joka tapauksessa harjan käyttö vaatii minulta vielä paljon harjoittelua, jotta saan sen istumaan omaan käteeni.

Lumene Nordic Chic Full-on Curl Mascara Waterproof taas on se minun varma valintani. Sillä tiedän, että ripset pysyvät kauniisti  taivutettuna eikä ripsari pääse pettämään. Kuitenkin ripset jäävät kaipaamaan hieman sitä volyymiä, jonka True Mystic Volume puolestaan antaa.

 

 

Pohjalla huolellinen taivutus

Mikään ripsiväreistä ei kuitenkaan toimi omilla ripsilläni, jos en taivuta niitä ensin. Teen taivutuksen moneen kohtaan ripsiä ja kun ripset ovat taipuneet tarpeeksi, levitän niihin kevyesti ripsiväriä. Annan kuivua ja lisään seuraavan kerroksen. Kerroksia laitan yleensä kolme, jotta lopputulos on riittävä.

Ennen ripsien taivutusta muutama ripseni sojottaa ylöspäin kestotaivutuksen jäljiltä, mutta muuten näyttää siltä, että ripsiä ei olisi juurikaan. Kestotaivutus on muuten käsittely, josta aion kirjoittaa myös, jos sellainen jotakin sattuu kiinnostamaan. Tai lähinnä suoraripsisen kokemukset siitä.

Ennen ripsien taivutusta omat ripseni näyttävät tältä:


Tässä alla on puolestaan kuva kasvoistani kevyen meikin ja ripsivärin kanssa:

 

Mielestäni ero on huima! Ripset todella pysyvät taivutettuina ja niiden pituus tulee ripsivärin kanssa oikeuksiinsa. Itse tykkään meikata ja minulle tulee paljon raikkaampi ja pirteämpi olo kun kasvoillani on hieman meikkiä. Kesällä meikkipohja, aurinkopuuteri, poskipuna ja ripsiväri ovat riittäneet varsin hyvin!

 

-R

 

Kommentit (2)

Torey
1/2 | 

Mä kokeilin ripsaria luonnonkosmetiikan puolelta ja se oli muuten ihan kiva, mutta kesällä se ei oikeen pelitä. Jos yhtään hikoaa, niin se lähtee leviämään. Lisäksi se kirvelee silmään joutuessaan. Ja sitähän menee sinne heti kun silmä vuotaa tai hikoat sen verran että se lähtee leviämään.

Mä olen vuosia käyttänyt Maybellinelta paria ripsaria. Ihan parhaat.
Lumenelta käytin joskus sitä violettia mustikkaripsaria. 😄

https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/08/09/kuin-perheenjasen/

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Mulla ei tosiaan luonnonkosmetiikan ripsarit oo toimineet yhtään. Oon tainnut kolmea eri merkkiä kokeilla, mutta ei ne vaan oo tosiaan mulle hyviä! Täytyy vaan pitäytyä näissä, jotka toimii. 😊

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Melkoinen ero yllä olevissa kuvissa, vai mitä? Minun ripseni todellakin ovat aivan piikkisuorat, oikeastaan jopa alaspäin taipuvat, ja kulmakarvatkin ovat harvat kuin mitkä. Vasemmassa kuvassa näyttää kuin minulla ei olisi ripsiä ollenkaan ja kulmat ovat koloja täynnä.

Nämä kaksi ominaispiirrettä saavat jokapäiväisestä arkimeikkaamisesta haastavaa ja olen koonnut tähän 4+6 vinkkiä, jotka minua helpottavat aamuisin. Jos sinulla on oma vinkkisi takataskussa niin olisi kiitollinen, jos sen haluaisit kommenttikentässä jakaa!

 

   

  Piikkisuorat ripset

  1. Ripsentaivutin. Ihan ehdoton kapistus suorille ripsille! Itse käytän taivutinta ihan joka kerta kun meikkaan. Taivutan ripset monesta kohtaa ja levitän sitten vasta ripsivärin.
  2. Mieti kaksi kertaa ennen kuin menet ripsipermanenttiin. Olen kokeillut kestotaivutusta ripsiin, mutta minulla se vain pahensi tilannetta siinä kohtaa kun uusia ripsia kasvoi. Osa ripsistä oli piikkisuorat ja osa taivutettu.
  3. Vedenkestävä ripsiväri. Minulla ainoa toimiva ripsiväri on Lumenen vedenkestävä (se sininen puteli). Muut ripsarit suoristavat ripseni samantien levityksen jälkeen. Ei auta vaikka kuinka taivuttelisi, jos ripsari on epäsopiva.
  4. Useampi kerros ripsiväriä. Levitän ripsaria pari-kolme kertaa ennen kuin olen tyytyväinen lopputulokseen.
    

   

   

  Harvat kulmat

  1. Pidä kulmat siisteinä, mutta älä nypi liikaa. Minun täytyy pitää kulmat kunnossa, jos haluan, että niitä saa jotenkin edes meikattua. Harvat karvat, jotka kasvavat kulmaluulla, nypin pois, mutta muuten en uskalla kulmiin nyppiä muotoa. Jos näitä harvoja karvoja vielä menisin nyppimään niin eihän kulmissa olisi mitään meikattavaa.
  2. Etsi juuri oikeanlainen kulmaväri. Tämä on sellainen meikkituote, joka on syytä olla kunnossa! Sellaista kulmaväriä, joka sopisi jokaiselle, ei varmasti löydy, mutta minä suosin siveltimellä levitettävää väriä. Meikkaan sillä kulmat niin, että ne ovat aavistuksen tummemmat korkeimmasta kohtaa ja minun käyttämäni väri saa olla melko tumma.
  3. Korjaa kulmien muotoa. Yritän kulmavärin avulla korjailla kulmien muotoa ja saada niistä tuuheamman näköiset. Kakkumaisella värillä sekä siveltimellä täyttelen koloja ja minun täytyy levittää väriä jokapuolelle kulmia. Kynällä kannattaa piirtää pieniä karvoja kulmien koloihin, ei värittää kulmia tasapaksuiksi.
  4. Kokeile kulmaharjaa. Harjalla saa kulmista hieman luonnollisemmat kun värin levityksen jälkeen kevyesti tasoittelee värin kulmaharjalla.
  5. Seerumilla boostia karvankasvuun. Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että kokeilisin ripsiseerumia (ohjeet täällä) myös kulmakarvoille, mutta en ole vielä saanut kokeilua aloitettua. Kannattaisi ehkä kokeilla, jos vaikka siitä olisikin apua!
  6. Microblading. Tätä en ole vielä kokeillut, mutta olen kyllä kovasti sitä suunnitellut ja miettinyt. Taitava tekijä saisi varmasti loihdittua upeat ja ennen kaikkea luonnollisen näköiset kulmakarvat näistäkin harvakarvoista!

   

  Mukavaa torstaita kaikille! Ja pahoittelut meikittömistä kuvista, joissa iho punoittelee suihkun jäljiltä.

   

  -R

   

  Kommentit (6)

  Nanne
  3/6 | 

  Vinkkinä, että laita ensin vähän ripsaria ja taivuta sitten varovasti tyvestä, pysyy paremmin koko päivän taivutus. Itse olen tällä hetkellä ratkaisut volyymiripsillä tämän ikuisen pulman.

  Riika V.
  Liittynyt15.9.2017

  Kiitos vinkistä! Olen sillain joskus yrittänytkin, mutta sotkenut ihan kamalasti. Täytyy ehkä kokeilla joskus uusiksi, jos vielä kokeilen etsiä uutta ripsaria. :) Tällä Lumenen vedenkestävällä pysyy kyllä taivutukset tosi hyvin! En ole vielä parempaa ripsaria siihen tarkoitukseen löytänyt ja olen alkanut epäillä, etten kyllä löydäkään.

  Mulla oli myös volyymiripset melkein kymmenen vuotta ja nyt niistä sitten luovuin kun alkoi ahdistaa, etten muka pystyisi olemaan ilman niitä. Mutta joskus kyllä tulee hetkiä kun kaipaan ripsiä niin kovin paljon. ;)

  Kiitos viestistäsi ja mukavaa viikonloppua!

  -R / Koti Kumpulassa

  Vierailija
  4/6 | 

  Hei, juttu on jo puoli vuotta vanha, mutta ajattelin silti kommentoida! Minulla myös suorat ripset ja oma pelastukseni on Max Factorin Masterpiece waterproof ripsari (kultainen putkilo), ollut luottotuote jo vuosia ja kertaakaan ei ole ripset suoristuneet! Siinä myös näppärä harja, jolla saan itse helposti siistiä jälkeä. Toinen aivan ihana ripsari suorille ripsille on Max Factorin False Lash Effect waterproof, mutta siinä minun makuun vähän kömpelö harja. Nämä voittaa kaikki luksusmerkkikokeilutkin mennen tullen :)

  Riika V.
  Liittynyt15.9.2017

  Kiva kun kommentoit! 😊

  Max Factorin False Lash Effect Waterproofia olen muistaakseni joskus kokeillut, mutta Masterpieceä en. Täytyy ehdottomasti kokeilla myös se, jos se vaikka onnistuisi pitämään myös minun ripseni taivutettuina! 👍🏼

  Ihanaa päivää! 😊

  -R / Koti Kumpulassa

  Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

  Seuraa 

   

  Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

  Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

  Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

  Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

  Tervetuloa seuraamaan!

  Facebook

  Instagram

  Bloglovin

   

  Yhteydenotot:
  koti.kumpulassa@gmail.com

   


  Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

   

  Blogiarkisto

  2019
  2018
  2017

  Kategoriat

  Instagram