Kirjoitukset avainsanalla ripset

 

Jos ripsesi ovat yhtä suorat kuin minulla, tiedät, että meikki kaipaa ripsien taivutusta ja sen kanssa yhteensopivaa ripsiväriä. Ilman niitä omat ripseni taipuvat alaspäin eikä katsettani voi todellakaan kutsua avaraksi. Kuitenkin silmämeikiltä kaipaan sitä, että se avartaa katseeni ja viimeistelee ilmeeni.

Ripsien taivutus ja ripsiväri on minulle jokapäiväinen juttu nyt sen jälkeen kun luovuin ripsienpidennyksistä. Kuitenkin ennen kuin lähdimme kesäkuussa lomalle Kreikkaan, päätin kokeilla ripsien kestotaivutusta toistamiseen. Joskus teininä olen kerran kokeillut ja halusin kaiken varalta koittaa vielä uusiksi.

Kestotaivutuksessa ripset kiinnitetään silikonityynyihin, jonka jälkeen ripsiin lisätään taivutusaine. Taivutusaineen jälkeen lisätään kiinnitysaine ja lopuksi ripset värjätään. Paljon kemikaaleja ja allergisoivia aineita, mutta ehkä ripsienpidennyksiä hellävaraisempaa kuitenkin?

Kuten alla olevista kuvista näkee, taivutti kestotaivutus piikkisuorat ripseni upeasti:

 

Ripseni ilman kestotaivutusta ja -väriä.
Ripseni ilman kestotaivutusta ja -väriä.

 

Ripseni kestotaivutuksen ja -värin kanssa.
Ripseni kestotaivutuksen ja -värin kanssa.

 

Kokemuksia elämästä ripsien kestotaivutuksen kanssa

Lähtökohtana todellakin oli se, että omat ripseni taipuivat alaspäin ja sojottivat ihan minne haluavat. Ripsissä oli koloja varsinkin oikean silmän räpsyttimissä eikä värikään ei ollut aivan pikimusta.

Kestotaivutuksen ja -värjäyksen jälkeen ripset varsinkin vasemmassa silmässä olivat ihan täydelliset. Oikean silmän ripset olivat edelleenkin ihan oma lajinsa ja sojottivat ihan minne halusivat. Niihin ei kestotaivutuskaan tehonnut. Tai kyllähän ripset taipuivat, mutta koloineen päivineen taipuivat ihan omiin suuntiinsa.

Kreikassa pystyin ihan helposti olemaan ilman silmämeikkiä ja se oli juuri se, johon pyrin. Tavoitteeni oli siis se, että katse on avara ja kehystetty ilman, että silmissä on meikkiä. Muutaman viikon lopputulos oli toivotunlainen, mutta sitten kun ripset tulivat elinkaarensa päähän, alkoi alamäki.

Osa ripsistä oli edelleen taipunut ja uudet, kasvaneet, ripset sojottivat alaspäin. Lisäksi ne ripset, jotka kestotaivutuksen hetkellä olivat lyhyitä, kasvoivat tyvestä alaspäin ja olivat ripsien päästä taivutettuja. Näihin ongelmiin ei tehonnut edes ripsien taivutus taivuttajalla vaan ripset olivat kamalat.

 

Kestotaivutus sai piikkisuorat ripseni taipumaan upeasti.
Kestotaivutus sai piikkisuorat ripseni taipumaan upeasti.

 

Kestotaivutuksen ongelmat

Kestotaivutusta ei saisi tehdä uudestaan ennen kuin kahdeksan viikon päästä ja minun ripsilleni tämä on ihan liian pitkä väli. Siinä ajassa ripseni alkavat näyttää todella paljon huonommilta kuin ilman kestotaivutusta. Mielummin siis otan piikkisuorat, alaspäin taipuvat ripset kuin ripset, jotka ovat osittain taivutetut ja osittain kasvavat alaspäin.

Piikkisuorille ripsilleni kuitenkin tehoaa taivutus ripsien taivuttimella, mutta kun osa ripsistä on kestotaivutettu ja osa suuntaa alaspäin, ei tätä saa korjattua millään! Jos kestotaivutus loivenisi itsestään pois, olisi tilanne varmasti toinen. Kestotaivutus ei siis lähde pois muuten kuin kasvamalla, joten omille ripsilleni se ei sovi.

Jos ripset ovat luonnostaan taipuisat ja kauniisti ylöspäin kaartuvat, on homman nimi varmasti aivan toinen. Uskoisin, että silloin kestotaivutuksen poiskasvaminen ei ole niin suuri ongelma kuin minun alaspäin taipuvissa ripsissäni. Taipuisissa ripsissä ne omat ripset kuitenkin taipuvat ylöspäin kasvaessaan, joten ero kestotaivutettuihin ripsiin ei ole niin suuri.

Alla oleva kuva on otettu heti kestotaivutuksen ja -värjäyksen jälkeen ja onhan se nyt myönnettävä, että lopputulos oli yllättävän hyvä! Kasvoilla ei ole meikkiä, mutta silti ilme on mielestäni huoliteltu. Hiukset toki ovat vähän pörröllään ja sekaisin, mutta jos nyt keskitytään vain meikittömiin kasvoihin niin katse on mukavan avara ja kehystetty.

 

 

Uusisinko toimenpiteen?

En. En uusisi, sillä kasvuvaihe oli niin järkky. Kestotaivutuksen hyöty jäi hyvin vähäiseksi kun verrataan sitä kamalaan kasvuvaiheeseen. Ripseni olivat niin monessa kerroksessa ja taipuvat niin moneen suuntaan, että odotin kuin kuuta nousevaa, että saan omat piikkusuorat ripseni takaisin. Vika ei siis ole kestotaivutuksessa vaan ripsissäni!

Kestotaivutus on nyt menneen talven lumia ja olen saanut omat piikkini takaisin. Niitä nyt taivuttelen ja värin saan ripsiväristä. Tässä alla on muuten suosikkiripsivärini, jotka sopivat minun ripsityypilleni. Ne eivät suorista taivutettuja ripsiä vaan pitävät ne kaarevina.

 

 

Ihanaa perjantaita kaikille!

 

-R

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Ensinnäkin, onko se ammattikielellä oikein kirjoitettuna ripsienpidennys, ripsien pidennys vai ripsipidennys? 

Kyllästyin tappelemaan alaspäintaipuvien ripsieni kanssa aikalailla kahdeksan vuotta sitten ja varasin ajan ripsienpidennykseen. Siitä asti olen melkeinpä jatkuvasti pidennyksiä käyttänyt ja ripsiäni huollattanut. Muutaman tauon olen pitänyt, mutta aina vain takaisin pidennyksiin palannut. Todella ristiriitaista minulta, luonnonkosmetiikan puolestapuhujalta!

Niin kävi taas. Olin jo ehkäpä puolisen vuotta ilman ripsienpidennyksiä, jolloin yritin etsiä ongelmaripsilleni sopivaa ripsiväriä luonnonkosmetiikan saralta, mutta ei sellaista löytynyt. Mikään kokeilemistani luonnonkosmetiikan ripsareista ei toiminut ripsilläni. Joka kerta ripsien taivutuksen ja ripsarin levityksen jälkeen ripset roikkuivat taas alaspäin taipuneina.

Synteettisen kosmetiikan saraltakaan ei sopivia ripsareita ole löytynyt kuin yksi. Lumenen vedenkestävä ripsari (se sininen hylsy) oli ainoa, joka piti ripset taivutettuina. Mutta rasvaisuuteen taipuvalla ihollani ei edes vedenkestävä ripsari ripsissä pysynyt. Se levisi muutamassa tunnissa niin ylä- kuin alaluomillekin ja ripsien päät kääntyivät alaspäin.

Haluan kuitenkin, että ripseni näyttävät niin luonnollisilta kuin nyt ripsienpidennysten kanssa voi näyttää. En halua, että kilometrin päähän näkyy, että ripseni ovat pidennetyt vaan haluan vain viimeistellyn lopputuloksen helposti. Toimivan ripsivärin kanssa se olisikin helppoa ja olen hieman kateellinen niille, joiden ripsille ripsarit toimivat.

 

 

Eniten tykkään kuitenkin ripsienpidennysten kanssa siitä, että meikkituotteita ja -tarvikkeita kuluu vähemmän. En tarvitse ripsentaivuttimia enkä ripsiväriä. Arkimeikkiin tarvitsen vain meikkipohjaa varten meikkivoiteen sekä peitevoiteen, aurinkopuuterin ja poskipunan. Meikkiin kuluu aamulla aikaa ehkä kaksi minuuttia kun ilman pidennyksiä ripsien kanssa saa nyhrätä vartin.

Nämä nyt toki ovat ihan hölmöjä ongelmia, mutta poden huonoa omaatuntoa siitä, että minulla on pidennykset ripsissäni. Tiedostan sen, että liima sisältää hurjan paljon myrkkyjä (osa jopa lyijyä!) ja lisää kemikaalikuormaani ihan valtavasti. Ripsienpidennysten ylläpitoon kuluu myös sievo summa rahaa, joten halvemmallakin pääsisi ripsarin kanssa.

Itse en ole koskaan oireillut pidennyksistä tai liimasta mitenkään. Silmäni eivät ole koskaan edes esimerkiksi punoittaneet laiton tai huollon jälkeen, mutta eihän se poista sitä faktaa, että myrkyllistä se liima on ja joskus saatan sen kemikaaleille herkistyä vaikkei liima ihoon osukaan.

Lisäksi pidennykset rasittavat omia ripsiä tosi paljon ja pidennysten poiston jälkeen omat ripset ovat todella huonossa kunnossa vaikka kuinka muuta väitettäisi! Oman kokemuksen mukaan ainakin pidennykset vaikuttavat omien ripsien kuntoon ja ottaa aikansa ennen kuin ripset palaavat ennalleen.

Eli kyllä taas laittaa miettimään, että pitäisiköhän sitten kuitenkin vain pitäytyä siinä ripsarissa?

 

-R

 

Kommentit (4)

K
1/4 | 

Hei! Täältä blogiseuraajan näkövinkkelistä sinulla on kauniit ja ihanan aukinaiset silmät - päätitpä jatkossa niin tai näin😊. Itselläni on (onnekseni, tiedän sen) kohtuullisen pitkät ja tuuheat ripset, joten riparilla pärjää hyvin, vaikka olen miettinytkin sopivaa kohtaa elämässä kokeilla itsepidennyksiä (esim. töissä ollessani se ei oikein käy). Nykyään olen kotosalla lasten kanssa, joten monesti tuota itsekin miettinyt. Minulla myös oltava aina vedenkestävä ripsaria, sen verran helposti silmäni vuotavat (esim. tuulessa, pölystä jne.). Ripsiväreissä käytettäviin aineisiin silmäni eivät ole koskaan reagoineet, mutta tiettyihin luomiväreihin kyllä. Kosmetologiystäväni suositteli minulle, jos jotain aion, niin kannattaisi kuulemma ns. ripsipermanenttia, sillä pituutta ja tuuheutta löytyy. Oletko itse kokeillut?

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! :) Ihana kun kirjoitit!

Olen kokeillut ripsipermanenttia, mutta minun ripsilleni se ei sopinut. Aluksi lopputulos oli ihana, mutta sitten kun ripset tulivat elinkaarensa päähän ja niitä alkoi irrota, tilalle kasvoi niitä alaspäintaipuvia ripsiä. Sitten ei enää ollutkaan kovin hyvä. Osa ripsistä siis oli nätisti taipunut ja uudet, kasvaneet, ripset sojottivat alaspäin. Sitä ei oikein saanut korjattua taivuttamallakaan! Mutta olen kyllä ihan varma, että jos ripset eivät ole tälläiset niin kuin minulla, niin permanentti toimii kyllä. Minun ripseni ovat siis ihan oikeasti alaspäintaipuvat, eivät edes suorat! Kokeile ihmeessä. :)

Mukavaa loppuviikkoa!

-R / Koti Kumpulassa

Tipi
2/4 | 

Itselläni oli ripsienpidennykset (volyyminä) varmaan noin 5 vuotta.

Olihan ne helpot ja näyttävät, mutta. Itsellä ne pysyivät hyvinä vajaa 2 viikkoa, sen jälkeen olivat jo kovin harvat.

Eli huollossa olisi pitänyt käydä 2 viikon välein - siihen kuluu pari tuntia ja tietysti paljon rahaa. Kyllästyin totaalisesti siihen. Ja sitten se pointti, että olen introvertti - ahdisti se huollossa oleminen. :D

Joten luovuin ripsistä. Olihan se aluksi outoa, kun tuntui omat ripset olevan vain tyngät, mutta äkkiä siihen tottui. Nykyään laitan irtoripset silloin, kun siltä tuntuu. 

Riika V.
Liittynyt15.9.2017
3/4 | 

Ymmärrän täysin, että huollossa käynti voi ahdistaa ja tosiaan, onhan kahden viikon huoltoväli tosi lyhyt! Oon myös miettinyt, että toimisikohan magneettiripset kuinka. Ja oppisikohan ne laittamaan paikoilleen nopeasti. Se voisi olla myös aika varteenotettava ratkaisu!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Kerroin luopuneeni ripsipidennyksistä ja, että omat ripseni olivat niiden jäljiltä melkoisen lyhyet ja harvat. Pidennykset rasittavat ripsiä suhteellisen paljon ja minusta on täysi vale kun väitetään, että ne eivät häiritsisi omien ripsien kasvua ja hyvinvointia. Kyllä vain häiritsevät! Tämän olen itse todennut monen monta kertaa, mutta pidennysten kanssa se ei ole minua haitannut.

Melkoinen isku vasten kasvoja tosin on aina se pidennyksistä luopumisen jälkeinen peiliin katsominen. Omat ripset ovat hentoiset, muutaman millin pituiset nysät, ja harvat kuin mitkä. Shokki on alkuun aivan järkyttävän suuri, jos nyt rehellisiä (ja pinnallisia) ollaan, mutta kuten kaikki muukin, onneksi se menee ohi.

 

 

Ripset kasvavat takaisin ja vahvistuvat ajan kanssa kyllä - siitä ei ole epäilystäkään. Mutta, jos haluat, voit boostata ripsien kasvua ja tuuheutumista tällä hyvin simppelillä seerumilla, johon voit lisätä kasviöljyjen lisäksi muutamaa karvojen kasvua edistävää eteeristä öljyä.

Eteeriset öljyt voi hyvin myös jättää pois ohjeesta, jos se tuntuu itsestä paremmalta vaihtoehdolta. Minä en itse seerumiin eteerisiä öljyjä lisännyt, sillä en uskaltaisi ehkä kuitenkaan laittaa niitä niin lähelle silmää, mutta monet kyllä käyttävät ripsiseerumissa niitä. Joten siis eteeriset öljyt omalla vastuulla!

Toki ohjetta kannattaa kokeilla vaikkei omat ripset olisikaan pidennysten runnomat. Ripsiseerumin öljyt vahvistavat ja auttavat ripsiä kuin ripsiä kasvamaan pidemmiksi ja tuuheammiksi kun seerumia iltaisin ripsiin harjailee. Se myös voi tuuheuttaa sekä vahvistaa kulmakarvoja ja se, jos jokin, on aika positiivinen juttu ainakin minun harvoille kulmakarvoilleni!

 

 

Vahvistava ripsiseerumi

1 rkl risiiniöljyä
0,5 rkl makeaa manteliöljyä
0,5 tl arganöljyä
0,5 tl E-vitamiinia
pieni pullo
ripsiharja
(2 tippaa laventelin eteeristä öljyä
2 tippaa setripuun eteeristä öljyä
1 tippa rosmariinin eteeristä öljyä)

Mittaa ja tiputtele öljyt pientä suppiloa apuna käyttäen pulloon, sulje korkki ja ravistele öljyt kunnolla sekaisin. Eteeriset öljyt, jotka ohjeessa mainitsin, antavat karvojen kasvulle lisäboostia, mutta seerumin voi hyvin tehdä ilman niitäkin.

Jos käytät eteerisiä öljyjä, muista varoa seerumin joutumista silmiin! Sinne se ei missään nimessä kuulu ja itse en ole uskaltanut eteerisiä öljyjä seerumiin lisätä, sillä pelkään niiden joutuvan silmiin.

Levitä seerumia puhtaalla ripsiharjalla puhtaisiin ripsiin ja kulmakarvoihin iltaisin. Minun pulloni oli aivan turhan liian suuri seerumin määrään nähden, mutta hyvin silläkin olen pärjännyt. Muista puhdistaa ripset aamulla ennen meikkaamista tai muuten ripsari ei pysy ripsissä vaan löydät sen ala- ja yläluomiltasi!

 

 

Minä olen käyttänyt seerumia ripsilleni nyt pari viikkoa ja ripset ovat kasvaneet huimasti. Tosin tämä voi johtua pidennysten poiston jälkeen ihan ripsien luonnollisesta kasvusta, mutta aion käyttää seerumia jatkossakin. Alan myös käyttää sitä nyt ripsien lisäksi kulmakarvoilleni ja on hyvin mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin seerumi oikeasti toimii!

Käytän seerumia niin, että laitan pullon suun tiukasti kämmenselkääni vasten ja käytän pullon ylösalaisin. Levitän seerumia sitten kämmenselältäni ripsiin ja näin sitä ei tule harjaan liian paljon. Kasviöljyt olen tilannut Limepopista  ja eteeriset öljyt ranskalaiselta Florihanan tislaamolta. Jos eteerisiä öljyjä haluaa tilata lähempää niin niitä saa kyllä myös esimerkiksi juuri Limepopista.

 

-R

 

Kommentit (2)

Hilsen fra Oslo
1/2 | 

Moikka, kuullostaa hyvæltæ! Onko sulla ollut jotain ærsyyntymistæ silmissæ? Ajattelin kokeilla reseptiæ myøhemmin, kuten aiemmin kerroin kæytin IGlow merkkistæ seerumia joka oli tosi tehokasta...ups, ja kallista. Maksoi noin tuhat kruunua🤔😟. Todella ihanaa vkloppua sulle sinne Kumpulaan, en oikein tiedæ ettæ missæ pæin Suomea olet, mutta kuullostaa mukavalta paikalta. Sorry vaan kirjaimet ipad ei suostu suomen aakkosiin 🤔, teen varmaan jotain væærin!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Moi! Ei minulla ole ollut silmissä ärsyyntymistä, mutta tosiaan en halunnut laittaa eteerisiä öljyjä seerumiin, ettei tulekaan mitään. :) Kokeile ihmeessä tehdä seerumia ja käyttää sitä jonkin aikaa niin huomaat, että toimiiko se! Se sinun ostamasi seerumi kuulosti hurjan hyvältä, mutta ymmärrän kyllä, että ei tee mieli ostaa sitä kun on niin kovin kallista!

Kumpula, jossa me asumme, on Tampereella, mutta Helsingissä on myös omansa. Olemme viihtyneet täällä tosi hyvin, sillä tämä on tosi rauhallista aluetta. Lapsille aivan ihanaa. :)

Ja, ei haittaa kirjaimet! Saa hyvin kyllä selvää. :) Mukavaa sunnuntain jatkoa!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat