Kirjoitukset avainsanalla pitkä polkkatukka

 

Kirjoittelin leikanneeni pitkät, lapaluiden alle, ulottuvat hiukseni pitkähköön polkkatukkaan ja lähettäneeni pätkäistyt hiukset hyväntekeväisyyteen. Ja nyt voin todeta, että hetkeäkään en ole katunut. Ensinnäkin jo se, että hiukseni pääsevät auttamaan esimerkiksi syöpäsairasta lasta saamaan peruukin, on ihan mahtavaa ja toisekseen tämä polkkatukka on maailman helpoin tukkamalli!

Minä olen siis aivan kamalan laiska laittamaan tukkaani mitenkään ja pitkän tukan kanssahan se tarkoitti sitä, että tukka oli aina kiinni. Se oli käytännössä aina joko ponnarilla ylhäällä, alhaalla tai sitten sotkunutturalla. Joskus, hyvin harvoin, tukkaan tuli väännettyä joku lettiviritelmä, mutta esimerkiksi mitään kiharoita en siihen koskaan osannut laittaa.

Nyt tämän polkkamallin kanssa elämä on ollut hiusrintamalla helppoa! Tukka kuivuu illalla pesun jälkeen itsekseen eikä aamulla tarvitse tehdä juuri mitään saadakseen tukan kuntoon. Tosin minun standardini tukan kunnon kanssa saattavat poiketa rajusti muiden standardeista, sillä minulle riittää, että se on rennon, mutta kuitenkin siistin näköinen.

 

 

Tosiaan, pesen tukan illalla ja laitan kosteisiin hiuksiin muutaman tipan hiusöljyä, joka hoitaa ja siloittaa mukavasti hiukseni. Puristelen tukkaa hiukan ja annan kuivua itsekseen. Usein menen kostealla tukalla nukkumaankin eikä kertaakaan ole vielä tullut edes tarvetta kaivaa fööniä esiin.

Aamulla harjaan tukan ja suihkutan siihen suolasuihketta. Rutistelen tukan kauttaaltaan ja valmista. Joskus saataan suihkaista hieman hiuslakkaakin, mutta suolasuihke antaa aika kivan rakenteen tukalle jo yksistään. Suolasuihketta en ole käyttänyt aikoihin ja löysin kaapista vanhan suihkeen, joka pääsi heti käyttöön. Täytyy muuten kokeilla itsekin tehdä suolasuihketta kun tämä loppuu! Ei voi olla vaikeaa.

Tukkaa on tosi helppo fiksailla pitkin päivää ihan vaan harjaamalla ja rutistelemalla sitä hieman lisää. Aivan älyttömän helppoa! Toki tähän vaikuttaa aika paljon se, että minun tukkani on luonnostaan kihartuvaa sorttia, sitä on paljon ja se tosiaan on aina taipuneena johonkin suuntaan. Suolasuihkeella sen luonnollisen taipuisuuden saa mukavasti korostettua ja pysymään kuosissa päivän ajan.

 

 

Edestä tukka on hieman littanampi kuin takaa ja on tosi jännä, että tukkani tosiaan on taipuisa vain takaa ja sivuilta. Edestä se on melkeinpä suora vaikka kuinka rutistelisi! Olen muuten huomannut, että luonnonkosmetiikan shampoisiin ja hoitoaineisiin siirtymisen jälkeen, hiukseni ovat taipuisammat ja paksummat. Etuosa tukasta ei ilmeisesti vain ole vielä hoksannut asiaa.

Juhliin tosin en tiedä vielä mitä tukalleni teen. Pitkän tukan kanssa vakkari on ollut balettinuttura jonnekin päin takaraivoa, sillä se on kampaus, jonka osaan tehdä vaikka silmät kiinni syystä, että balettia tuli aikoinaan tehtyä reilut 20 vuotta. Mutta nyt tämän polkkatukan kanssa onkin sitten ihan omat juttunsa! Balettinuttura ei ole pelastamassa kampauskriisiä vaan täytyy keksiä jotain muuta.

Mutta kuten sanottu, tyytyväinen olen ollut polkkatukan helppohoitoisuuteen vaikka sitä aluksi jännäsinkin. Se on ollut erittäin osuva malli minun hiuslaadulleni (ja hiustenlaittotaidoilleni).

 

-R

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sain viikolla ex-tempore -idean leikata hiukseni. Ajatus iski ihan puskista ja laitoin toissailtana viestiä kampaajalleni, että onnistuisiko millään ja tottakai minulle tyypillisesti, halusin päästä kampaajalle nopeasti. Ihana kampaajani tarjoutui tulemaan sunnuntaiaamuna aikaisin töihin leikkaamaan tukkani ja niinhän sitä sitten tehtiin!

Minun hiukseni ulottuivat lapaluiden alle ja toivoin saavani sellaisen long bob -tyylisen pitkähkön polkkatukan ja pyysin, että väriä myös korjailtaisiin hieman. Alla on kuva hiuksistani aamulla ennen leikkausta ja kuva antaa kyllä ihan väärän kuvan hiusten kunnosta. Oikeasti ne olivat melko käsitellyt ja latvat olivat tosi kuivat. Myös väri oli tosi epätasainen.

 

 

Yksi syy, miksi halusin leikata hiukseni, oli se, että niistä kasvaa sitten parempikuntoiset kun leikkaa kuivat pois. Minun ei myöskään tullut ikinä laitettua hiuksiani mitenkään vaan aina ne olivat joko ponnarilla tai sotkunutturalla. Jospa nyt lyhyen tukan kanssa tulisi vaikka pidettyä tukkaa aukikin!

Hiuslaatuni on melko itsepäinen. Päässäni on monta pyörrettä ja hiukseni taipuvat juuri sinne minne tahtovat. Nähtäväksi jää kuinka tämä malli asettuu hiuksiini ja vaatiiko se kovasti suoristelua tai muuta toimenpidettä. Toivon, että malli toimisi hyvin ja olisi helppohoitoinen, sillä tiedän, että minun ei kuitenkaan tule sitä suoristeltua!

 

 

Tykkään mallista ja väristä paljon! Tukka tuntuu nyt terveemmältä ja paksummalta vaikka kuvissa se ehkä oikein käy ilmi. Täytyy ottaa parempia kuvia tässä joku päivä kun olen omaksunut uudet hiukseni. Kerron sitten, miltä uusi malli tuntuu ja pärjäänkö sen kanssa kuinka. Alkuun tuntuu aina hassulta kun yhtäkkiä onkin täysin erilaiset hiukset!

Minun hiukseni ovat melko hentoisia, mutta niitä on päässäni todella paljon! Minulla itseasiassa on edessäni uuden shampoon sekä hoitoaineen metsästys, joten jos teillä on Santen  tilalle jotain suositella niin antaa tulla! Shampoo saisi olla hyvä tälläiselle hentoiselle, mutta runsaalle tukalle ja hoitoaine saisi olla hyvin hoitava. Ja luonnonkosmetiikkaa, kiitos!

Täältä voit lukea, mitä tein hiuksille, jotka minulta leikattiin:

Hiukset hyväntekeväisyyteen

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram