Kirjoitukset avainsanalla hiusten leikkaus

 

Miltä kuulostaisi hiusten lahjoitus sairaiden lasten peruukkeja varten? Minusta se kuulosti niin mahtavalta ja konkreettiselta tavalta auttaa, että lähetin omat hiukseni hyväntekeväisyyteen Little Princess Trust -järjestölle, joka tekee peruukkeja sairauden vuoksi hiuksensa menettäneille tytöille ja pojille.

Kerroin eilen että leikkasin pitkät hiukseni hetken mielijohteesta. Osasyynä oli kuitenkin se, että olin kypsytellyt ajatusta hiusten lahjoittamisesta aina siitä asti kun Näissä neliöissä -blogin Torey  niin teki. Olin jo hyvän aikaa ajatellut, että jos joskus leikkaan hiukseni, lahjoitan ne ihan satavarmasti jonnekin, jossa niitä oikeasti tarvitaan.

Minun mielestäni hiuksensa esimerkiksi syöpähoitojen seurauksena menettäneet lapset ovat juuri sellainen kohde, jotka hiukseni ovat todellakin oikeutettuja vastaanottamaan. Ihan ehdottomasti! Ja kun täältä luin, että todellakin voin hiukseni lapsille lahjoittaa, olin valmis leikkaamaan tukkani ja lähettämään lettini eteenpäin.

 

 

Vitsi, miten hyvä fiilis tuli kun sain letit muovipussiin ja kirjekuoreen! Tykkään omasta lyhyestä tukastani entistä enemmän nyt kun tiedän, että lettini lähtivät eteenpäin ja auttavat sairasta lasta saamaan hiukset päähänsä. Jonkun mielestä saattaa kuulostaa kovinkin pinnalliselta, mutta uskon, että peruukki oikeasti tekee jonkun onnelliseksi. Oli kuinka pinnallista tahansa!

Jos en olisi hiuksiani eteenpäin lähettänyt, olisivat ne päätyneet roskiin. Uskon, että aidoista hiuksista tehty peruukki sopii varsinkin lapselle paljon paremmin kuin synteettisestä karvasta valmistettu ja ainoa tapa saada peruukkia varten oikeaa hiusta, on suoraan jonkun päästä. Nyt se joku olin minä ja ehkä ensi kerralla se olet sinä!

 

 

Sinne lähti! Toivottavasti joku pikkuinen (tai isompikin) lapsi saa näistä palmikoista itselleen uuden peruukin sairauden vuoksi menetettyjen hiusten tilalle. Terveeksihän tämä ei ketään tee, mutta varmasti uskoisin sen ilahduttavan jotakin pientä (tai isoa) potilasta. On niin kovin kamala ajutus, että lapsi sairastaa vakavasti ja sitten vielä joutuu luopumaan hiuksistaankin.

Pienet purot - isot virrat.

 

-R

 

Kommentit (2)

Torey
1/2 | 

Vaikka miten pinnalliseksi väitetään ja itse sairauden rinnalla pieni asia ehkä onkin, niin mun mielestä on typerää kenenkään vähätellä toisten tunteita hiusten menettämisestä. Kutem sanoit, voi peruukin saaminen olla jollekkin iso juttu.

Toisia ei hiusten menettäminen haittaa ja jotkuthan ajelevat päänsä muutenkin kaljuksi. Se heille suokoon. Mutta jos peruukki tekee jonkun onnellisemmaksi ja sairauden siten helpommaksi kestää, niin suotakoon sekin heille. 😊

Ja kiitos linkityksestä. 🙂

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sain viikolla ex-tempore -idean leikata hiukseni. Ajatus iski ihan puskista ja laitoin toissailtana viestiä kampaajalleni, että onnistuisiko millään ja tottakai minulle tyypillisesti, halusin päästä kampaajalle nopeasti. Ihana kampaajani tarjoutui tulemaan sunnuntaiaamuna aikaisin töihin leikkaamaan tukkani ja niinhän sitä sitten tehtiin!

Minun hiukseni ulottuivat lapaluiden alle ja toivoin saavani sellaisen long bob -tyylisen pitkähkön polkkatukan ja pyysin, että väriä myös korjailtaisiin hieman. Alla on kuva hiuksistani aamulla ennen leikkausta ja kuva antaa kyllä ihan väärän kuvan hiusten kunnosta. Oikeasti ne olivat melko käsitellyt ja latvat olivat tosi kuivat. Myös väri oli tosi epätasainen.

 

 

Yksi syy, miksi halusin leikata hiukseni, oli se, että niistä kasvaa sitten parempikuntoiset kun leikkaa kuivat pois. Minun ei myöskään tullut ikinä laitettua hiuksiani mitenkään vaan aina ne olivat joko ponnarilla tai sotkunutturalla. Jospa nyt lyhyen tukan kanssa tulisi vaikka pidettyä tukkaa aukikin!

Hiuslaatuni on melko itsepäinen. Päässäni on monta pyörrettä ja hiukseni taipuvat juuri sinne minne tahtovat. Nähtäväksi jää kuinka tämä malli asettuu hiuksiini ja vaatiiko se kovasti suoristelua tai muuta toimenpidettä. Toivon, että malli toimisi hyvin ja olisi helppohoitoinen, sillä tiedän, että minun ei kuitenkaan tule sitä suoristeltua!

 

 

Tykkään mallista ja väristä paljon! Tukka tuntuu nyt terveemmältä ja paksummalta vaikka kuvissa se ehkä oikein käy ilmi. Täytyy ottaa parempia kuvia tässä joku päivä kun olen omaksunut uudet hiukseni. Kerron sitten, miltä uusi malli tuntuu ja pärjäänkö sen kanssa kuinka. Alkuun tuntuu aina hassulta kun yhtäkkiä onkin täysin erilaiset hiukset!

Minun hiukseni ovat melko hentoisia, mutta niitä on päässäni todella paljon! Minulla itseasiassa on edessäni uuden shampoon sekä hoitoaineen metsästys, joten jos teillä on Santen  tilalle jotain suositella niin antaa tulla! Shampoo saisi olla hyvä tälläiselle hentoiselle, mutta runsaalle tukalle ja hoitoaine saisi olla hyvin hoitava. Ja luonnonkosmetiikkaa, kiitos!

Täältä voit lukea, mitä tein hiuksille, jotka minulta leikattiin:

Hiukset hyväntekeväisyyteen

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat